Hansestæderne i Nordtyskland Wismar og Rostock

4 dage

2.949,-

Interessant tur, der byder på mange oplevelser fra første til sidste dag. Vi besøger byerne Rostock, Wismar, Schwerin og Lübeck samt kører tur med damplokomotivet ”Molli” fra Østersøen til Bad Doberan. Vi tilbyder 2 hoteller med meget forskellig beliggenhed. Det ene ligger i hjertet af Wismar, det andet i den lille landsby Satow, ca. 35 km fra Wismar.

1. dag

Efter opsamling går det sydover mod grænsen. Vi fortsætter østpå, og først på eftermiddagen når vi frem til Wismar. Om eftermiddagen lærer vi den smukke by nærmere at kende. Vælger man at bo i Satow køres til indkvartering på Hotel Weide efter besøg i Wismar. Vælger man centrum af Wismar starter byrundturen til fods fra hotellet, der ligger på den gamle Marktplatz. På byrundturen får vi et indblik i den gamle hansestads enorme rigdomme, der blev samlet under byens storhedstid i middelalderen. Wismar har været under svensk herredømme, hvilket stadig præger byen, og ”Der Alte Schwede” er byens ældste bygning. Siden kom Wismar under det østtyske regime i 50 år, og anekdoterne fra denne tid får man stadig fortalt på mange gadehjørner. I 2002 placerede UNESCO Wismar på sin liste over verdens kulturarv pga. den unikke Altstadt og de gotiske pragtbygninger fra hanseperioden. Aftenens middag nydes i hotellets restaurant.

 

2. dag

Efter en god nattesøvn og et godt morgenbord er vi klar til at tage på opdagelse i Mecklenburg-Vorpommern. Vi kører til Kühlungsborn, et stort ferieområde ved Østersøen, hvor der bliver tid til en spadseretur ved vandet. Herfra tager vi med det nostalgiske damplokomotiv ”Molli” til Bad Doberan, hvor togbanen går lige ned gennem byen med fodgængere på hver side af toget. Senere besøger vi Rostock, hvor der bliver ophold med sightseeing og mulighed for at finde lidt frokost. Rostock har et maritimt hjerte, og selvom færre søfolk end tidligere færdes på kajerne, giver havnen stadig byen en enestående stemning. Inden vi kører tilbage mod hotellet, skal vi besøge Karls Oplevelseslandsby, som er et markedsområde med traditionelle, lokale produkter fra land og by. Middag på hotellet.

 

3. dag

I dag skal vi besøge delstaten Mecklenburg-Vorpommerns hovedstad Schwerin. Byen ligger, ligesom mange andre byer i området, ved en sø. Vi holder ikke langt fra det 6-kantede slot, som tidligere var fyrsteresidens, men som i dag er parlament for delstaten. Dronning Alexandrine, Chr. D. Xs dronning, stammede fra Schwerin. Vi besøger slottet, og her ser vi nogle af pragtsalene og museet. Der bliver også tid til at nyde gågadeområdet med masser af forretninger og det imponerende indkøbscenter Schlossarkade. Domkirken er også interessant og bør besøges. Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til vort hotel, hvor der inden aftensmaden vil være tid til en spadseretur på egen hånd.

 

4. dag

Efter morgenmad går turen hjemad, men flere oplevelser venter! Vi kører til Lübeck, hvor der bliver en god pause til at se sig lidt omkring i centrum. Denne hansestad er en virkelig smuk gammel by med masser af historie. Den er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 2. Verdenskrig efterlod sig dybe spor, men blod, sved og det hanseatiske borgersind fik hurtigt byen på fode igen og genskabte de berømte syv tårne, talrige patricierhuse og klostre. Herfra kører vi gennem det Holstenske Schweiz mod grænsen. Hjemkomst først på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Hotel Stadt
01.01. – 30.04:
01.05. – 30.09:
01.10. – 26.11:
Eneværelsestillæg:

 

Hotel Weide
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 3.599,-
Kr. 3.799,-
Kr. 3.599,-
Kr. 750,-

 

.
Kr. 2.949,-
Kr. 600,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4 dage
  • Overnatning på hotel i 3 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Damplokomotiv “Molli”
  • Entré til Scwerin Slot
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Steigenberger Hotel Stadt Hamburg, Wismar
www.wismar.steigenberger.de

Hotel Weide, Satow
www.hotel-weide.de