Wien Musikkens hovedstad

7 dage

6.599,-

Dejlige rejse til den østrigske hovedstad Wien, der gennem generationer har været musikkens hovedstad og for så vidt stadig er det. I Wien holder man traditionerne i hævd, og dem er der mange af. Den indre by er præget af at have været centrum i et storrige i århundreder, og når der sker nye ting i Wien, bevarer man stilen. Vi fuldender meget gerne rejsen med en musikoplevelse. Forespørg venligst på muligheder, program samt pris!

1. dag

Turen går sydover til middag og overnatning i Midttyskland.

 

2. dag

Turen går videre gennem Bayern. Senere møder vi Donau for første gang, og på resten af turen til Wien følger vi mere eller mindre Donaus løb. Ved Passau passerer vi grænsen til Østrig. Vi holder pause ved Stift Melk, som er en af Europas flotteste barok-bygninger. Klostret ligger højt hævet over Donau og er utrolig smukt. Til aften er vi fremme ved vort hotel i Wien. Her nyder vi middag i hotellets restaurant.

 

3. dag

Vi står op stille og roligt og nyder en dejlig morgenmad. Herefter tager vi på en byrundtur til fods og i bus i den indre del af Wien. Vi ser de mange kendte bygninger, bl.a. Operaen, Parlamentet, som er bygget af en dansk arkitekt, Burgteater, det flotte gotiske Rådhus, Karlskirken og Votivkirken. Vi spadserer også gennem borggårdene i kejserslottet Hofburg, besøger Wiens vartegn Stefansdom samt præsenteres for de stemningsfulde gader omkring Graben. Efter byrundturen er resten af dagen til fri disposition, hvor der vil være tid til at slentre ad den berømte Kärntner Strasse med de mondæne forretninger og modehuse. Om aftenen er der igen middag på hotellet.

 

4. dag

Vi holder formiddagen fri, og der vil være mulighed for selv at gå på opdagelse i byen og evt. besøge kejsergemakkerne på Hofburg eller blot nyde stemningen i Wien. Et cafebesøg bør også indgå som en del af en tur til Wien. Midt på eftermiddagen kører vi på en dejlig tur i WienerWald. Først går turen ad den smukt anlagte vej, der fører os op på toppen af WienerWald. Her holder vi pause ved udsigtspunktet Kahlenberg, hvorfra vi har et enestående kig ud over byen og floden. Derfra kører vi videre til Grinzing og slutter dagen i en typisk “Heurigen” med god mad og vin.

 

5. dag

Om formiddagen besøger vi ZentralFriedhof, hvor de fleste af de berømte Østrigske komponister, forfattere, filosoffer og rige forretningsmænd ligger begravet under imponerende gravmonumenter. Efter dette besøg går turen til kejsernes sommerbolig på Schönbrunn. Dette slot er kendt af de fleste, og det var her det fornemme hofliv udfoldede sig i kejser-tiden. Det var her Maria Theresia, Frans Josef og Napoleon færdedes. Vi kommer på en tur i en del af det kolossale slot og ser bl.a. spejlsalen, hvor kongressen dansede i 1814-15. Den sidste del af eftermiddagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at få de sidste indtryk af denne storslåede by med den enestående atmosfære. Om aftenen samles vi igen til middag på hotellet.

 

6. dag

Efter morgenmad forlader vi Wien. Vi kører gennem det nordlige Østrig og gennem Tjekkiet mod den tyske grænse. Til aften når vi frem til vort overnatningshotel i nærheden af Leipzig/Halle.

 

7. dag

Turens sidste dag bringer os hurtigt nordpå. I Nordtyskland holder vi pause for at spise frokost (ikke inkl.), inden vi ved eftermiddagstid når grænsen. Ved aftenstid er vi hjemme igen efter en dejlig tur til Musikkens hovedstad.

Rejsefakta

Pris

Hotel Strudlhof
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

 

Hotel Post
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 6.599,-
Kr. 1.500,-

 

.
Kr. 6.999,-
Kr. 1.500,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 7 dage
  • Overnatning på hotel i 6 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Schönbrunn
  • Heuriger
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Strudlhof, Wien
www.strudlhof.at

Hotel Post, Wien
www.hotel-post-wien.at