Eventyrlige Weserbergland

5 dage

4.499,-

En spændende og afvekslende rejse venter dig i det romantiske bjerglandskab Weserbergland i den sydlige del af Niedersachsen. Bløde bakker, pragtfulde slotte, hyggelige bindingsværkshuse og idyllisk flodlandskab præger dette charmerende område. Vi skal se smukke historiske bindingsværksbyer som Hameln og Höxter, her ligger ligeledes imponerende borge og slotte flere i Weserrenæssance.

Denne maleriske kulisse er også kendt for dens verdensberømte eventyr og fortællinger. Mød rottefængeren fra Hameln, de fantastiske løgnehistorier, som Münchhausen er kendt for, eller lad dig fortrylle af Askepotborgen i Polle. Weser er en af Tysklands hovedfloder og opstår hvor floderne Fulda og Werra løber sammen i Hann. Münden. Den bugter sig op gennem Weserbergland, ved Minden løber den ud i det flade landskab og ender med at løbe ud i Nordsøen ved Bremerhaven. Wesers løb har en længde på 437 km.

1. dag

Vi kører fra vore hjembyer, så vi kan krydse den dansk-tyske grænse midt på formiddagen. Der køres med passende pauser til Hotel Stadt Kassel i Rinteln ved Weser, som vi når i løbet af eftermiddagen. Rinteln har i dag ca. 25.000 indbyggere og byen er præget af adskillige bindingsværkshuse. I middelalderen var byen omsluttet af en bymur, som man stadig kan se rester af. Fra 1619 til 1810 var byen også universitetsby.

 

2. dag

I dag skal vi til Hannover som er en kendt messe-, event- og sportsby. Denne pulserende by indbyder til shopping med sin store gågade, det nye Ernst-August-Galerie og de elegante arkader. I den gamle bydel spadserer man gennem middelalderlige gyder og slapper af på en af de talrige caféer. 170 stk. gadekunst pynter Hannovers bybillede og til de årlige attraktioner hører Maschseefesten, den største skyttefest i hele verden, eller den internationale fyrværkerikonkurrence.

I Hannover starter vi med at køre rundt i byen og kommer bl.a. forbi de store messehaller, hvorefter vi besøger det nye rådhus, for at se modeller af byens udvikling. Herefter kører vi til byens centrum og spadseres her en lille tur, hvorefter der er tid til frokost og shopping på egen hånd. På vej ud af byen tager vi os tid til en spadseretur i den smukke have – Herrenhäuser Gärten. Her venter der os en flot tur gennem et af de smukkeste parkanlæg i Europa.

 

3. dag

Den eventyrlige tur står for døren. Første stop er Hameln, som ligger på ”Den Tyske Eventyrvej”, en rute, der siden 1975 har haft fokus på tyske folkeeventyr og fortællinger. I Hameln hører rottefængeren hjemme, vi håber, vi kommer til at se ham, når vi spadserer i denne pragtfulde gamle by med mange istandsatte renæssancebygninger. Vi fortsætter til Bodenwerder, byen hvor Baron von Münchhausen i 1750 trak sig tilbage og fortalte sine berømte historier til sine venner. Han døde i 1797. Hans hus blev overtaget af byen i 1935, og brugt som rådhus og er nu også en del er Münchhausen Museum. Vi fortsætter turen langs Weser og det bakkede landskab via Polle og Bad Pyrmont tilbage til Rinteln.

 

4. dag

Vi besøger i dag Schloss Marienburg, et mindesmærke til kærligheden: Da kong Georg V af Hannover i sin tid skænkede sin hustru, dronning Marie, Marienburg Slot, anede han ikke at hans kærlighedsbevis en dag ville høre til de mest imponerende og betydningsfulde nygotiske bygningsmindesmærker i Tyskland. I dag er Marienburg Slot blevet til det, som dronning Marie i sin tid drømte om: et centrum for kunst, musik og kultur. Den næsten fuldstændigt bevarede indendørs indretning opdages under spændende rundvisning. Efter besøget kører vi tilbage til Rinteln, for at nyde eftermiddagen i ro og fred ved Weserflodens bred.

 

5. dag

Vi pakker bussen efter morgenmaden og kører til Minden. Her skal vi se vandkrydset, hvor Mittellandkanalen krydser Weserfloden. Vi skal på en sejltur, som to gange vil bringe os over Weserfloden. Her bliver vi sluset ned til Weser, hvor vi kommer under Mittellandkanalen. Herefter bliver vi igen sluset op og turen i vandkrydset er færdig. Der fortsættes mod den danske grænse med et stop for at få dagens ret eller en frokost. Grænsen krydser vi først på aftenen og en tur med mange oplevelser får sin afslutning.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.499,-
Kr. 700,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Entré til Herrenhausen,
  • Entré til Münchhausenmuseum,
  • Entré med rundvisning til Schloss Marienburg
  • Sejltur ved/på vandkrydset i Minden,
  • Dagens ret/frokost 5. dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotel Stadt Kassel i Rinteln.

www.hotel-stadtkassel.de