VrådalTelemarkens hemmeligheder

5 dage

4.749,-

Smukke fjelde, dybe dale, stille søer, skove og brusende elve. Telemarken er indbegrebet af gode oplevelser – og endnu bedre, turen hertil kan klares på en dag, så man får ekstra god tid til at nyde opholdet. Ved bredden af Nisser, Telemarkens største sø, ligger hyggelige Vrådal som et af de smukkeste områder i Telemarkens særprægede natur. Herfra kan køres en række spændende udflugter, som giver en god indsigt i norsk historie.

1. dag

Efter opsamling går turen mod Hirtshals, hvorfra vi sejler mod Norge. Efter ankomst går det videre nordpå til Quality Straand Hotel i Vrådal. Hotellet har mange gode faciliteter, bl.a. vinterhave med hvilestole og solterrasse med udsigt over Vrådal.

 

2. dag

Smuk tur langs Vrålieåsen, som er kendt for sit gode ørredfiskeri. Herfra videre gennem Skafså til Dalen, som ligger 72 m over havet – endestation for bådene på Telemarkskanalen. Her bliver der pause til på egen hånd at se lidt nærmere på byen og evt. nyde lidt frokost. Derefter fortsættes ad krogede veje til Eidsborg Stavkirke fra 1300-tallet. Bagefter besøger vi Vest-Telemark Museum Eidsborg, et museum med bl.a. folkedragter, violiner m.m. fra hele Norge. Hjemad køres gennem Höydalsmo, Morgedal – ”Skisportens Vugge” og forbi oplevelsescenteret Norsk Skieventyr med minder fra Roald Amundsens ”Sydpolsekspedition”, videre forbi Kvieteseid tilbage til Vrådal.

 

3. dag

Efter morgenmad skal vi på skøn panoramatur. Vi kører gennem Brunkeberg og Rauland til Vierli Fjellstue, hvor vi holder kaffepause. Vierli Fjellstue ligger med en enestående udsigt over den sydlige del af Hardangervidda, der er et af Europas største fjeldplateauer. Derefter fortsætter vi ned gennem Vestfjorddalen til Rjukan. Vort første stop bliver ved Vemork, det norske Industriarbejdermuseum, kendt som ”Tungtvandskraftstationen” i 1943. Her får vi rundvisning med lokalguide, som bl.a. vil fortælle om det tunge vand. Kraftstationen er i dag museum. Efter dette besøg fortsætter turen ned gennem Rjukan og videre mod turens højdepunkt – Gaustafjeldet, hvorfra vi har en smuk udsigt til Gaustatoppen, måske Norges smukkeste fjeld? Vi kører over fjeldet til Tuddal, Sauland og gennem Fladtdal, som er kendt fra norsk malerkunst. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til vort dejlige hotel efter en oplevelsesrig dag.

 

4. dag

I dag besøger vi Bø, hvor der bliver lejlighed til at se på byens forretninger. Herefter skal vi besøge Norges eneste kanalsystem med forbindelse til havet, ”Telemarkskanalen”. Turen går langs Telemarkskanalen forbi Lunde til Vrangfoss, hvor vi holder en pause for at se de fem største sluser. I 1892 kunne man åbne Nordsjø-bandak-kanalen, der forbinder Skien med Dalen i det indre Telemark. Skibene hæves 72 m ved de 18 sluser, som alle bliver betjent med håndkraft. I dag bliver Telemarkskanalen brugt som turistattraktion, og i perioden 18.05-14.09 kan man se de nostalgiske kanalbåde M/S ”Viktoria” og M/S ”Henrik Ibsen” sejle gennem kanalen. Hjemturen går via Lunde, Strengen, Kilen og Fjågesund tilbage til Vrådal.

 

På denne tur kan man på egen hånd besøge Astrid Søftestads Sølvsmedie med traditionelle sølvsmykker. Forretningen ligger kun 400 m fra hotellet. Denne dags formiddag kunne være en god mulighed.

 

5. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med Vrådal for denne gang og kører sydpå. Med en pause undervejs kører vi til kysten af Sydnorge, hvorfra vi sejler retur til Hirtshals. Hjemkomst vil være i løbet af aftenen.

 

Ret til ændringer i rejseruten til og fra Norge forbeholdes!

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.749,-
Kr. 1.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Færger t/r
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré til Vest-Telemark museum Eidsborg og
  • Industriarbejdermuseet
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Quality Straand Hotel & Resort
www.straand.no