Vestnorge Fjord & Fjeld – Flåmbanen

6 dage

6.199,-

En fantastisk rejse til nogle af de smukkeste steder i Norge. Haukelifjell, Hardangervidda, Vøringfossen, Låtefossen Hardangerfjorden, Bergensbanen, Flåm – alt sammen indbegrebet af Norges fantastiske natur. Herudover byder turen på besøg i Norges hovedstad, Oslo.

1. dag

Efter at gæsterne er samlet, går turen til Hirtshals, hvorfra vi med Color Lines store moderne færge sejler til Larvik i Norge. Vi kører til overnatning i Oslo.

 

2. dag

Efter morgenmaden ser vi på centrum af Oslo, herunder kongeslottet, Karl Johan gaden, Stortinget, Rådhuset m.v. På vej ud af Oslo besøger vi skihopbakken – Holmenkollen, hvor vi ser det fantastiske bygningsværk og nyder den imponerende udsigt over Oslo. Nu går turen nordpå, og i løbet af eftermiddagen passerer vi Hønefoss og når midt på eftermiddagen til Geilo, hvor vi indlogerer os på det dejlige Bardøla Højfjelshotel – et særdeles velfungerende og skønt sted. Dejlige store værelser, hyggelige opholdsrum, stort indendørs svømmebad m.v. Hver aften ”tag selv” bord med masser af kolde og lune retter, samt et rigt udvalg af desserter. Vi bor i Geilo i 3 nætter.

 

3. dag

Turens absolutte højdepunkt – Bergens Banen. Vi stiger på toget i Geilo og kommer nu op i fjeldene, hvor der hverken er vej eller sti. Turen med toget fra Geilo til Myrdal tager ca 2 timer, og bringer os gennem den vilde og fantastiske natur. På Myrdal station stiger vi om til Flåmsbanen, som snor sig fra Myrdal til Flåm, 865 meter længere nede – godt gemt i Aurlandsfjordens og Sognefjordens inderste hjørne. Togrejsen, som kaldes Verdens smukkeste togrejse, fører os igennem Norges mest storslåede landskaber. På den 20 kilometer lange togtur, fra Myrdal til Flåm, ser vi elve, der skærer sig vej igennem dybe fjeldslugter, brusende vandfald, mægtige klipper og nederst i dalen den fantastiske Sognejord. Vi gør ophold i Flåm, inden vi med bussen kører op over Aurlandsfjeldet, tilbage til Geilo.

 

4. dag

Vi starter med et besøg på den kendte knivfabrik i Geilo. Her fremstilles kvalitetsknive, værktøj med videre, og i fabriksudsalget er der mulighed for at gøre en god handel. Herefter kører vi til Hol museum, hvor vi besøger et interessant område, hvor man kan se, hvordan landbrug blev drevet på fjeldet i gamle dage (ikke inkl.). Efter besøget kører vi til en af Norges ældste trækirker i Hol.

 

5. dag

En fantastisk tur venter os over et af Norges største højfjeldsområder – Hardangervidda. Vi kommer til Vøringsfossen, og ser det fantastiske vandfald. Videre ned gennem Måbødalen, til Hardangerfjorden. Nu venter en ubeskrivelig smuk tur langs Hardangerfjorden og Sørfjorden og vi når frem til Odda. Turen går videre op til et af Norges flotte vandfald, Låtefossen. Senere på dagen kommer vi til Røldal, hvor den sagnomspundne valfartskirke besøges. Nu går turen op gennem Hordabrekkene, og indover det store fjellområde Haukelifjell. Sidst på eftermiddagen når vi vort hotel i Vrådal.

 

6. dag

Vi starter efter morgenmaden og kører mod Kviteseid. Turen fortsætter nu langs den kendte Telemarkskanal, forbi Kilen og frem til Vrangfoss sluseanlæg. Vi ser her det største anlæg i Telmarkskanalen, hvor skibene bliver sluset igennem. En spændende oplevelse. Vi fortsætter til Langesund, hvorfra vi sejler med Fjordlines moderne nye færge. Vi ankommer til Hirtshals kl. 19.00 og herfra går turen til vore hjembyer.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 6.199,-
Kr. 1.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 6 dage
  • Overnatning på hotel i 5 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Færger t/r
  • Billet til Bergens- og Flåmbanen
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Thon Hotel Europa, Oslo

Bardøla Højfjellshotel, Geilo

Quality Straand Hotel, Vrådal