Oplev smukke Vestnorge 20.07.2019 – 25.07.2019

6 dage

7.499,- inkl. halvpension

Naturen i centrum
Danmarks naboland Norge er kendt for sin ubeskrivelig smukke natur. Særligt Vestnorge er et besøg værd, hvis du har lyst til en naturoplevelse af de helt store. I Vestnorge har du mulighed for at opleve alt fra høje fjelde til dybe fjorde. Smukke vandfald og ubeskrivelige landskaber er blot nogle af de mirakler, den norske natur byder på. Med denne rejse til Vestnorge kan du godt glæde dig til en skøn tur, hvor naturen er i fokus.

Dag 1
Efter at gæsterne er samlet, går turen til Frederikshavn. Her fra skal vi sejle med Stena Line til Göteborg. Når vi kommer i land i Göteborg kører vi op langs den Svenske vestkyst til Oslo, hvor vi spiser sen aftensmad på vores hotel.

 

Dag 2
Vi starter dagen med lækker morgenmad på hotellet. Derefter ser vi på centrum af Oslo, herunder kongeslottet, Karl Johan gaden, Landstinget, Rådhuset m.v. På vej ud af Oslo besøger vi skihopbakken –Holmenkollen, hvor vi ser det fantastiske bygningsværk og nyder den imponerende udsigt over Oslo. Nu går turen nordpå, og i løbet af eftermiddagen passerer vi Hånefoss og når midt på eftermiddagen til Geilo, hvor vi indlogeres på det dejlige Vestilia Resort. Hotellet har store værelser, hyggelige opholdsrum, stort indendørs svømmebad m.v. Vi har aftensmad på hotellet hver aften. Vi bor i Geilo i 3 nætter.

 

Dag 3
På turens tredjedag skal vi med Bergensbanen, hvilket må siges at være et af turens absolutte højdepunkter. Togturen er en oplevelse i sig selv, idet vi passerer de norske fjelde gennem den fantastiske uberørte natur. Turen tager ca. 2 timer, hvorefter vi skal en tur med Flåmsbanen. Denne togrejse er kendt som verdens smukkeste togrejse, og det er ikke uden grund. Fra Myrdal til Flåm skal vi gennem storslåede landskaber og se elve, dybe fjeldslugter, brusende vandfald, mægtige klipper og den fantastiske Sognejord.
Vi slutter dagen af med et ophold i Flåm, inden vi kører med bussen op over Aurlandsfjeldet og tilbage til Geilo.

 

Dag 4
På fjerdedagen skal vi blandt andet forbi den kendte knivfabrik i Geilo, hvor der er mulighed for at se og købe kvalitetsknive og værktøj. Derudover skal vi besøge Hol Museum, hvor man kan blive klogere på, hvordan landbrug blev drevet på fjeldet i gamle dage. Dagens sidste stop er en af Norges ældste stavkirker i Hol. Herefter kører vi retur til hotellet.

 

Dag 5
På femtedagen skal vi tjekke ud fra hotellet i Geilo. Vi skal på en ubeskrivelig flot tur over et af Norges største højfjeldsområder, som hedder Hardangervidda. Dagen byder blandt andet på 2 fantastiske vandfald – et ved Vøringsfossen og et ved Låtefossen. Derudover skal vi på en smuk tur langs Hardangerfjorden og Sørfjorden, hvor vi ender i det smukke Odda.

Senere på dagen skal vi besøge valfartskirken i Røldal, inden turen går op gennem Hordabrekkene og indover det store fjellområde Haukelifjell. Vi slutter dagen med ankomst til Qality Straand Hotel i Vrådal.

 

Dag 6
Den sjette og sidste dag skal vi køre til Langesund. Fra Langesund skal vi sejle med Fjordlines moderne nye færge tilbage til Hirtshals. Ankomst til Hirtshals er ca. kl. 19, hvorefter bussen kører mod aflæsningsstederne.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Enkeltværelsestillæg:

Kr. 7.499,-

Kr. 1.800,-

Prisen inkluderer

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Halvpension i 5 nætter
  • Færge t/r
  • Bustransport i 4-stjernet turistbus
  • Dansk rejseleder
  • Billet til Bergens banen samt Flåm banen
  • Entreer samt bidrag til rejsegarantifonden.

 

Prisen inkluderer ikke entreer.

Hoteller:

Thon Hotel Europa i Oslo

Vestilia Resort i Geilo

Quality Straand Hotel i Vrådal

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.

Opsamlingssteder

Afrejse
Odense, Dannebrogsgade: 5.15
Vejle Borgvold ved Banegården:6.30
Horsens Banegård: 7.00
Musikhuset Aarhus: 8.00
Arena Randers: 8.45
Haverslev ved afkørsel 33: 9.30

Afrejse
Haverslev ved afkørsel 33: 20.20
Arena Randers: 21:00
Musikhuset Aarhus: 21:45
Horsens Banegård: 22:45
Vejle Borgvold ved Banegården:23:15
Odense, Dannebrogsgade: 00:30