Vest Harzen Med smukke bjerglandskaber

5 dage

3.449,-

Harzens bjergmassiv hæver sig som en ø i Nordtysklands lavslette. Dette storslåede bjerglandskab overrasker én med særprægede klipper, bjergsøer, dybe, nærmest slugtlignende dale med floder, vandfald og store opstemmede søer samt idylliske gamle landsbyer. Flere delstater har andele i Harzen: Niedersachsen, Sachsen Anhalt og Thüringen. Fra 2. verdenskrigs slutning til Tysklands genforening gik grænsen mellem Øst og Vest gennem Harzen. Harzen bliver man aldrig træt af!

1. dag

Turen går sydover gennem delstaten Slesvig Holsten, forbi Hamborg og videre igennem delstaten Niedersachsen til Harzen. Vi tilbyder ophold i byen Braunlage eller Bad Harzburg. Vi er fremme i ”vores” by og hotel ud på eftermiddagen. Hvor der vil være indkvartering og senere aftensmad.

 

2. dag

Vi skal i dag på en spændende tur i det vestlige Harzen med besøg i Clausthal Zellerfeld, hvor vi oplever bjergværksmuseet, som på spændende vis fortæller om livet i minerne. Herfra kører vi til Hahnenklee-Bockwiese for at se stedets seværdige norske stavkirke. Vi kører igen gennem Clauthal-Zellerfeld og ned til Osterode, for at komme op gennem Sösedalen. Her har vi Sösestausee, som er en stor kunstig sø, som bl.a. forsyner Bremen med vand. Aftensmad på hotellet.

 

3. dag

Tur til det sydlige Harzen. Turen går gennem St. Andreasberg og Sieberdalen til Herzberg og ud i det flade land. Her ligger Eichsfeld med et det 700 m² store grænsemuseum, som vi besøger og får fortalt historien om den tidligere DDR-tid og grænsen mellem Øst og Vest. Herefter bliver der tid og ophold i den spændende by Duderstadt, som vi ser lidt på byen. På vej tilbage kommer vi forbi et helt specielt naturfænomen, en kilde som straks bliver til en flod, her holder vi en pause for at se fænomenet. Turen fortsætter herfra gennem Bad Lauterberg og Oderdalen til ”vores” by. Aftensmad på hotellet.

 

4. dag

Vi starter dagens tur med at køre gennem Altenau til Okersøen, hvor der bliver pause ved den store dæmning, Okertalsperre. Herefter fortsætter vi ned gennem Okerdalen til Goslar, en af de skønneste byer i Tyskland og betegnes som hovedbyen i Harzen. Her går vi en lille tur i den uspolerede bymidte med flotte bindingsværks- og skiferhuse, smalle brostensbelagte stræder og prægtige bygninger fra middelalderen. Vi ser torvet med “Den gyldne ørn” og klokkespillet, hvorefter der bliver mulighed for at handle lidt. Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der senere vil være middag.

 

5. dag

Vi tager afsked med Harzen efter morgenmaden og kører hurtigt nordpå. Besøg i byen Uelzen, hvor vi ser banegården, som kunstneren Hundertwasser har sat sit præg på, og i det nordtyske holder vi en pause, for at få frokost. Herefter videre til grænsen, med mulighed for indkøbspause, inden turen fortsætter hjemad.

Rejsefakta

Pris

Hotel Achtermann
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

 

Hotel Seela
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 3.449,-
Kr. 600,-

 

.
Kr. 3.999,-
Kr. 600,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Bjergværksmuseum
  • Grænsemuseum
  • Frokost sidste dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Achtermann
www.hotel-achtermann.de

Hotel Seela
www.hotel-seela.de