HollandUtrecht, Amsterdam og Rotterdam

5 dage

4.399,-

Kom med på en spændende rejse til Holland, hvor vi bor i den hyggelige universitetsby Utrecht, som er Hollands fjerdestørste største by og en af verdens største cykelbyer. Vi skal besøge storbyerne Amsterdam og Rotterdam, hvor vi får et unikt indblik i byernes historie, kultur og arkitektur.

1. dag

Turen går sydover, gennem Nordtyskland, mod den hollandske grænse og videre gennem det nordlige Hollands landbrugsland. Vi kører ned over Groningen og øst om Zuidersøen inden vi når frem til Hotel Ibis i Utrecht. Efter indtjekning spiser vi aftensmad.

 

2. dag – Cykelbyen Utrecht

I dag skal vi efter morgenmaden på en tur rundt i Utrechts hyggelige gader. Romerne anlagde et kastel her på Rhinens bred, som blev til Utrecht. Senere blev stedet til et gejstligt centrum og det afspejler sig i de mange kirker, der findes i byen i dag. Vi går en lille byrundtur og derefter bliver der fri tid på egen hånd til frokost. Der også mulighed for at se nærmere på byens middelaldercentrum og de mange kanaler der løber igennem byen.

Bussen afgår til hotellet hen på eftermiddagen, her spiser vi også aftensmad.

 

3. dag – Amsterdam, Hollands
charmerende hovedstad

Efter morgenmaden pakkes bussen og vi begiver os mod Hollands hovedstad – Amsterdam. Det første sted vi besøger er diamantsliberiet Gassan, hvor vi får en rundvisning og lidt at vide om denne betydelige industri for Amsterdam og Holland i det hele taget. Herefter kører vi til centrum af byen og tager på en lille kanalrundfart.

En tur på Amsterdams kanaler er jo den “rigtige” måde at se byen på. Vi passerer mange af Amsterdams berømte gavlhuse og ser også mange af byens husbåde. Efter sejlturen bliver der tid på egen hånd til frokost, gåtur, shopping eller museumsbesøg. Hen på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet i Utrecht, hvor vi spiser aftensmad.

 

4. dag – Rotterdam med Europas
største havn

I dag skal vi en smule mod sydvest. Vi skal besøge Hollands eneste “ægte” millionby Rotterdam. Rotterdam har Europas største havn og gennem en årrække, fra 1962 – 2004 var den faktisk verdens travleste. Vi skal kigge lidt på denne store by, som ikke har meget gammelt byggeri tilbage, pga. voldsomme bombardementer i 1940. Det har også medført at byen fremstår næsten ny i dag. Vi starter ved den berømte Euromast, hvor man i 185 m højde har den mest fantastiske udsigt over hele byen og i godt vejr kan se helt til Belgien. Bagefter skal vi på en spændende havnerundfart i den store havn vi har kigget ud over. Efter dette spændende besøg slutter vi dagen af med at besøge Kinderdijk, en af Hollands absolutte topturistattraktioner. Her findes den største gruppe af poldermøller, der er bevaret i Holland og de ligger på deres originale plads. Kinderdijk kom i 1997 på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi tager en pause her inden vi vender tilbage til Utrecht og vores hotel.

 

5. dag

Så er turens sidste dag oprundet. Vi starter tidligt og kører via Arnhem, Apeldorn og Hengelo til den tyske grænse. Lidt nord for Bremen skal vi have en hyggelig afsluttende frokost. Derefter gennem Hamborg til grænsen med mulighed for grænsehandel og efterfølgende er det retur til Danmark igen.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.399,-
Kr. 1.600,-

Prisen inkluderer

 • Bus i 5 dage
 • Overnatning på hotel i 4 nætter
 • Ophold med halvpension
 • Dag til dag program
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Havnerundfart Rotterdam
 • Entré Euromast
 • Byrundtur Utrecht
 • Frokost 5. dag
 • Rejseleder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ibis Hotel Utrecht
www.ibis-hotel-utrecht.nl/en