Under jorden i HimmerlandNordjylland

2 dage

1.549,-

På denne tur til det Nordjyske går vi helt bogstaveligt under jorden. Vi skal ned i de imponerende gamle kalkminer i Thingbæk og se, hvilke vikingeskatte, der er dukket frem fra jordens dyb ved Lindholm Høje.

Vi kommer også forbi nationalpark Thy, ”Cold Hawaii” og skal se kutterne, der ligger trukket op på land på Thorup Strand.

1. dag

Vi sætter kursen mod det nordjyske og undervejs stopper vi og får kaffe og rundstykker.

Vores destination hedder Rebildcenteret og Thingbæk Kalkminer.

Billedhuggeren Anders Bundgaard købte minen i 1905, men efter det viste sig at kalkminedriften ikke var rentabel, omdannede han det til en underjordisk kunstudstilling i stedet for. Den berømte Cimbertyr står for eksempel nede i minen, sammen med andre værker af Anders Bundgaards billedhugger kollega Carl Johan Bonnesen.

Der findes ikke kun kunst i minen, den er også hjemsted for en stor bestand af overvintrende flagermus.

Vi får en spændende rundvisning med en lokal guide, der fortæller historien om hele dette fascinerende sted.

Efter rundvisningen spiser vi vores sandwich, inden vi fortsætter vestpå.

Turen går nu over Løgstør, Aggersundbroen og videre mod vores hotel i Hanstholm.

Inden vi ankommer, skal vi lige ud og kigge på en snert af Nationalpark Thy og forbi Klitmøller. Her finder vi ud af, hvorfor dette også kaldes ”Cold Hawaii”.

Fremme ved hotellet får vi vores værelser og mødes igen til en dejlig aftenbuffet i hotellets restaurant.

 

2. dag

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører op langs kysten til Thorup Strand. Her ser vi den lange fine sandstrand med alle de velkendte fiskerbåde, der ligger trukket op på stranden, som vi kender det fra ”Gutterne på kutterne”.

Herfra kører vi mod Aalborg og Vikingemuseet Lindholm Høje.

Ved ankomsten starter vi med at spise frokost i museets café, inden vi skal på opdagelse i fortiden.

Vi skal opleve den enestående vikingegravplads og se Lindholm Høje Museet med fund fra både gravpladsen og landsbyen på stedet, samt de vigtigste arkæologiske fund fra andre egne af regionen.

I 1950erne afslørede udgravninger på Lindholm Høje ca. 700 grave og dele af en samtidig landsby. Området var beskyttet af et 4 meter tykt lag flyvesand, og pga. de gode bevaringsforhold er Lindholm Høje i dag helt uden sidestykke i Skandinavien. Tilmed er den blandt de største vikingegravpladser som kendes overhovedet. På gravpladsen kan man gå tur mellem de smukke, sælsomme stensætninger, som omkransede gravene, og på museet vises de fine smykker og andre genstande som blev fundet ved udgravningen af gravene og resterne af landsbyen. Se også rekonstruktioner af begravelsesceremonienerne og scener fra dagligdagen i en vikingelandsby.

Museets anden afdeling rummer en æstetisk udstilling med et udpluk af regionens mest karakteristiske fund fra stenalder, bronzealder og jernalder. Her berettes om minedrift efter flint i bondestenalderen, bronzealderens rituelle ofringer i moser og Limfjordlandets jernalder byhøje – “Skandinaviens første stedfaste landsbyer”.

Efter besøget kører vi hjemad igen.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 1.549,-
Kr. 350,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 2 dage
  • Overnatning på hotel i 1 nat
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Sandwich 1. dag
  • Entré og rundvisning Rebildcenteret
  • Entré og frokost Vikingecenter Lindholmhøje
  • Chauffør fungerende som rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotel Hanstholm 

www.hotelhanstholm.dk