Thüringer Wald Tysklands grønne hjerte

5 dage

3.599,-

Skøn tur til Thüringer Wald, der byder på utrolig smukke naturområder, skovklædte bjerge, fascinerende dybe dale, hyggelige landsbyer samt et rigt udbud af seværdigheder. Vi følger i kendte personligheders fodspor, bl.a. J.S. Bach, Martin Luther, Schiller og Goethe, for blot at nævne nogle enkelte, og besøger naturligvis også Thüringens velbevarede hovedstad, Erfurt.

1. dag

Efter opsamling går turen sydover. Fra Göttingen følger vi Werradalen, forbi Eschwege, gennem det smukke naturområde Ringgau til Eisenach og Erfurt. Vi tilbagelægger de sidste kilometer gennem Thüringer Wald til Ilmenau. Ankomst først på aftenen. Indkvartering og sen aftensmad.

 

2. dag

Dagens udflugt begynder i Rudolstadt med besøg i et af porcelænshusene. Her ser vi, hvordan porcelænsfremstilling foregår i dag fra porcelænsmassen til de færdige figurer. Herfra går det videre til byen Saalfeld, hvor vi besøger de verdenskendte Feengrotter. Vi fortsætter gennem Schwarzadalen til Neuhaus am Rennweg, som er stedet, hvor man bl.a. opfandt glaspynt til juletræet. Vi får frokost, og derefter ser vi hvordan glaspusterne laver de flotte kugler samt hører, hvorfor de bor i netop dette område. Efter besøget går turen igennem det flotte skovområde tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

 

3. dag

Efter morgenmaden kører vi til den nordlige del af Thüringen for at besøge delstatshovedstaden Erfurt. Her ser vi først domkirken, inden vi tager på byvandring gennem den historiske del af byen. Efter byrundturen bliver der god tid på egen hånd til frokost, shopping m.v. Sidst på eftermiddagen køres retur til Ilmenau, hvor middagen nydes på hotellet.

 

4. dag

Dagens tur går til Naturparken Hainich. Her finder vi et unikt område med mange vandrestier og det helt specielle såkaldte “trætoppevandring”. Man går oppe i ca. 40 meters højde, hvor der er lavet 2 “ture” på hver 250-300 meter. Der er platforme, hvor man kan stå og se ud over hele Nationalparken og opleve de mange dyre- og træarter i et helt andet perspektiv. (Mulighed for at tage elevator op for dem, der er gangbesværede). På hjemturen besøger vi Eisenach, hvor Johann Sebastian Bach blev født. Borgen Wartburg er Eisen-achs vartegn. Det var også her Martin Luther boede, mens han oversatte Bibelen. Vi kører direkte til centrum og får tid til at se på byen. Aftensmad på hotellet.

 

5. dag

Efter oplevelsesrige dage i Thüringen er det tid til at vende hjem mod Danmark. Vi kører nordpå og i det nordtyske holder vi pause for at købe frokost. Der bliver et kort ophold ved den tysk/danske grænse med mulighed for at handle lidt, inden vi tager det sidste stykke hjem.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.599,-
Kr. 500,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Porcelænshusene med frokost
  • Entre Feengrotten
  • Naturparken Hainich
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond