Sydhavesøerne Et skatkammer af oplevelser

4 dage

3.499,-

Populær rejse til nogle af de smukkeste egne af vort land. På turen til Lolland, Falster, Møn og det naturskønne Sydsjælland oplever vi stemningsfulde byer, gamle herregårde og de karakteristiske hvide klinter ved Møn.

1. dag

Turen går til Fyn, forbi Odense, H. C. Andersens fødeby, over Svendborg og videre til det naturskønne Tåsinge, der ikke uden grund kaldes ”Danmarks Have”. Vi fortsætter til Spodsbjerg, hvorfra vi sejler til Tårs på Lolland, en dejlig sejltur på knap 1 time. Fra Tårs kører vi ad smukke veje til Maribo, hvor vi besøger den gotiske Maribo Domkirke. Her ligger Leonore Christine Ulfeldt begravet. Undervejs til Maribo kan der eventuelt laves et besøg i Nakskov, hvor det spændende Sukkermuseum (ikke inkl.) er et besøg værd inden der fortsættes til vort dejlige hotel, som venter med værelser og aftensmad.

 

2. dag

I dag skal vi rundt på Lolland, Danmarks 4. største ø, også kendt som “pandekageøen” på grund af det flade terræn. Lolland oplevede omkring år 1900 et stort økonomisk opsving i forbindelse med opstart af dyrkning af sukkerroer, der den dag i dag stadig er en vigtig afgrøde på øen. Vi kommer forbi Fuglsang samt Aalholm, som er to af de gamle gårde. Videre forbi Holeby og gennem Søllested, undervejs kommer vi forbi flere af øens store herregårde. Vi fortsætter til Knuthenlund, som er Danmarks største økologiske landbrug. Her bliver mulighed for at forsyne sig med nogle af de spændende produkter fra deres egen butik. Afhængig af årstiden kan et besøg i Knuthenborg Safaripark arrangeres (ikke inkl.), Knuthenborg nævnes første gang i 1372. Bygningerne er beliggende i Nordeuropas største parkanlæg i engelsk stil. Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen. Middag på hotellet.

 

3. dag

Efter morgenmad venter nye oplevelser. Vi kører over Storstrømsbroen til Vordingborg, hvor vi besøger Gåsetårnet med den forgyldte gås på toppen og ruinerne fra den gamle borg. Herfra videre over Kalvehave til Møn. I Stege, Møns hovedstad, kører vi en kort byrundtur forbi fæstningsanlægget, voldene, vagttårnet og Mølleporten. Derefter går turen gennem naturreservatet ved Ulvshale og videre til Nyord, naturperlen nord for Møn.  Vi går en rundtur i den lille bilfri landsby med besøg ved sennepsmøllen og den lille ottekantede kirke. Efter en kort pause fortsætter turen til Liselund, det yndefulde lystslot, som i 1770 blev erhvervet af familien Bosc de la Calmette. Vi spadserer en tur i parken, inden turen går til Møns Klint, hvor der bliver ophold ved de karakteristiske hvide klinter. Efter ophold ved Møns Klint går turen til Fanefjord kirke. Man taber næsten pusten, når man træder ind i kirken og ser den fornøjelige bibelske graffiti. Herfra over Bogø og den nye Farøbro tilbage til hotellet efter en oplevelsesrig dag. Middag på hotellet.

 

4. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med vort dejlige hotel, men oplevelser er der stadig flere af. Vi kører til Sydsjælland, hvor vi ser Udby Kirke i Grundtvigs fødeby, og videre til Gavnø Slot, hvor en eventyrlig oplevelse venter. Vi får en rundvisning og hører om slottet, slægterne og ser den smukke slotspark, efterfulgt af frokost. Efter slotsbesøget fortsætter vi til Storebælt og videre over Fyn tilbage til de respektive opsamlingssteder.

 

Nykøbing Falster Revy

I perioden 13.06. – 24.08. 2019 spiller Nykøbing Falster Revyen, der er kåret som Årets Revy i både 2013 og 2014. Et stærkt revyhold glæder sig til igen at skabe en hyggelig og morsom aften. Anbefalelsesværdigt vil være at krydre turen i denne periode med revyforestilling og evt. spisning. Forespørg venligst på prisgrupper samt menuer.

Rejsefakta

Pris

Maribo Søpark
01.01. – 31.05:
01.06. – 31.08:
01.09. – 22.12:
Eneværelsestillæg:

 

Falster
Pr. person:
Eneværelsestillæg:


Kr. 3.649,-
Kr. 3.949,-
Kr. 3.599,-
Kr. 1.100,-

 


Kr. 3.499,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4 dage
  • Overnatning på hotel i 3 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré og frokost Gavnø Slot
  • Chauffør som rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Maribo Søpark

www.maribo-soepark.dk

Hotel Falster

www.hotel-falster.dk