Stockholm Nordens Venedig

5 dage

5.099,-

Dejlig rejse til den svenske hovedstad Stockholm, der ikke uden grund kaldes Nordens Venedig. Stockholm knejser stolt på fjorten øer ud mod Østersøen. Her er der virkelig tale om skønhed på vandet! Samtidig bærer byen præg af at have været hovedstad i et storrige med masser af pragtfulde bygningsværker.

1. dag
Turen går via Sjælland til Sverige. Herfra nordpå, hvor vi passerer Jönköping, og videre langs Vättern forbi byerne Linköping og Södertälje til vort hotel i Stockholm. Middag i hotellets restaurant.

 

2. dag
I dag skal vi for alvor opleve Stockholm. Vi kører en byrundtur, så vi får et indtryk af byens mangfoldighed. Undervejs holder vi pauser ved bl.a. Kongeslottet, og vi spadserer en tur i Gamla Stan, som er den ældste del af Stockholm. Mulighed for at besøge Stadshuset, Stockholms rådhus, et utroligt spændende byggeri, i forskellige stilarter med en enestående udsmykning. På byrundturen bliver der også lejlighed til at se det gamle orlogskib, Wasa (ikke inkl.). Efter en spændende dag i byen går turen tilbage til hotellet, hvor middagen venter.

 

3. dag
Udflugt til den gamle domkirkeby Uppsala. Byen har gennem århundreder været det kirkelige centrum i Sverige, og domkirken, som er Skandinaviens største kirke, er stadig Sveriges Rigshelligdom. Kirken har også tjent som kroningskirke, og mange berømte svenskere er begravet her. Uppsala har været og er stadig en af Sveriges største uddannelsesbyer med stort universitet og masser af fagskoler. Dette præger byens atmosfære. Vi kan også nævne slottet, som blev påbegyndt af Kong Gustav Wasa og den interessante Botaniske Have. Vi besøger også den gamle vikingeboplads Gamla Uppsala lidt nord for byen. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet. Om aftenen igen middag.

 

4. dag
Om formiddagen kører vi til slottet Drottningholm, som ligger lidt udenfor Stockholm omgivet af en pragtfuld park og direkte ned til søen Mälaren. Såvel slottet som parken er inspireret af Versailles og anses for at være Nordeuropas smukkeste klassiske slots- og parkanlæg. Vi kommer en tur rundt i denne skønne park. Slottet fungerer i dag som hjem for den svenske kongefamilie. Efter dette besøg kører vi til centrum af Stockholm, og resten af dagen er til fri disposition i denne fantastiske by. Afsluttende middag på hotellet.

 

5. dag
Efter morgenmad starter vi på vores hjemtur, som bringer os ned gennem Sverige. På en del af strækningen vil vi følge den berømte og smukke ”Turistrute” langs Vättern. Om eftermiddagen sejler vi fra Göteborg mod Frederikshavn, og der vil være hjemkomst midt/sent på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pris Globe:
01.04. – 25.06:
26.06. – 13.08:
14.08. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

 

Pris Kungsbron:
01.04. – 25.06:
26.06. – 13.08:
14.08. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 5.099,-
Kr. 5.199,-
Kr. 5.099,-
Kr. 1.600,-

 

.
Kr. 5.549,-
Kr. 5.699,-
Kr. 5.549,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Færge fra Sverige
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Quality Hotel Globe

 

First Hotel Kungsbron
www.firsthotels.se