Spreewald

5 dage

4.599,-

I dette område ligger der flere byer, som kun kan nås med pramme, og denne bådfart har gennem generationer været det mest effektive transportmiddel. Området har derfor begrænset bilkørsel. Da motorbåde ikke er tilladt, er det lavbundede pramme der bruges og de staves frem af en pramfører. Selv posten og skraldemændene kommer i pramme. Spreewalds oprindelige indbyggere er ikke tyskere men sorbere (et slavisk folkefærd). Dette ses især på kvindernes folkedragter med særlige hatte, som angiver deres ægteskabelige status. Spreewald er berømt for deres syltningstraditioner, især af agurker. I DDR tiden var syltede agurker en delikatesse, som ikke var tilladt at eksportere.

Vi bor i byen Cottbus, som ligger ved floden Spree, og har omkring 100.000 indbyggere. Ligeledes har den en hyggelig gammel bydel. Byen er kendt for en omfattende tekstil- og metalindustri.

1. dag

Vi krydser den dansk-/tyske grænse midt på formiddagen. Undervejs nyder vi rundstykke og kaffe/te. Turen går gennem delstaterne Schleswig-Holstein, Niedersachsen og Brandenburg til Cottbus. Her bliver vi indkvarteret på hotellet med efterfølgende aftensmad.

 

2. dag

Efter morgenmad starter vi dagen med en byrundtur i det herlige og næsten 860 årige Cottbus. Rundturen går gennem den historiske gamle bydel forbi den gamle bymur med tårne, porte og bymurshuse, markedspladsen med sine barokke borgerhuse, det er det som præger bybilledet. Herefter vil dagen være til fri disposition, eventuelt til lidt shopping. Men der er også museer, som Menneskerettighedscenteret, ”Mølleøen” med dieselkraftværket, parken og slottet Branitz eller Cottbus’ dyrepark.

 

3. dag

I dag kører vi ud i Spreewald til Straupitz. Her ser vi Schinkelkirken, og besøger Hollændervindmøllen, der er Europas sidste producerende trevejs vindmølle. Der males korn, der presses olie og der er savmølle. Vi får en rundvisning og smagsprøver af friskpresset hørfrøolie. Herfra kører vi til Lübbenau, en af de større byer i området. Efter en pause her besøges Rabe Spreewälder Konserves. Her ser vi hvordan man fylder agurker på glas. Efter en kort indledning med lidt fabriks historie kommer man forbi krydderimarkerne og får lidt information om de friske krydderiers anvendelse. Sluttelig kommer vi ind i produktionshallen, hvor vi ser hvordan agurken kommer på glas. Ud på eftermiddagen er vi igen i Cottbus.

4. dag

Vi ”krydser” videre gennem Spreewald, og i Schlepzig skal vi ud og sejle i pramme, som stages frem af pramstags fruerne i typiske Spreewalddragter. Her opdager vi landskabet fra en hel anden side og et andet tempo. I Schlepzig skal vi besøge et mini bryggeri, hvor vi får en rundvisning som afsluttes med en smagsprøve på øllet. Hertil får vi fedtebrød med Spreewaldagurk. Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Cottbus igen.

5. dag

Vi kører forbi Berlin og videre nordpå. Undervejs holder vi en pause for at få frokost, og ved grænsen besøger vi et grænsesupermarked. Sidst på eftermiddagen krydser vi grænsen.

 

BEMÆRK: En aften under opholdet i Cottbus, spises aftensmaden på en restaurant i den gamle bydel.

Rejsefakta

Pris

Radisson Blu
Eneværelsestillæg:

 

Hotel Lindner:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.699,-
Kr. 700,-

 

Kr. 4.599,-
Kr. 700,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Spreewald museum
  • Mølle besøg
  • Sejltur
  • Bryggeri besøg
  • Frokost sidste dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Radisson Blu Hotel Cottbus
www.radissonblu.com

Hotel Lindner
www.lindner.de