Samsø Øen i midten af Danmark

2/3 dage

1.699,-

Lige i midten af Kattegat ligger den smukke ø Samsø. Samsø er kendt for sin flotte natur, øidyl og ikke mindst sine grøntsager. På øen indkvarteres vi på Flinchs hotel.

1. dag
Efter opsamling kører vi til færgen, hvor vi sejler til Samsø. Efter anskomst tager vi på opdagelse rundt på øen. Vi kommer stort set overalt på øen fra den sydlige ende med slottet Brattingsborg, det store gods med 4.500 tønder land jord, hvis historie går helt tilbage til 1200 tallet, til øens nordligste punkt Ballebjerg, der med sine 64 meter er øens højeste punkt. På øen ligger en perlerække af hyggelige landsbyer med hvert sit særpræg og charme. Vi kommer gennem mange af disse ligesom øens hede og kannehavekanalen besøges. Vi kommer naturligvis til Nordby, som er en rigtig hyggelig lille by med sine små, snørklede gader, charmerende gamle huse og bedårende gadekær, som figurerer på fotografier verden over. Her bliver der ophold med mulighed for at nyde stedet. Midt på dagen gør vi holdt ved Restaurant Dokken i Ballen. Her får vi særdeles lækker flæskesteg med tilbehør samt en fantastisk citronfromage til dessert. Dokken ligger på havnen i Ballen, med en storslået udsigt ud over havet. Vi kommer også til Tranebjerg, Samsøs største by og kommunesæde. Byen har godt 800 indbyggere. Tranebjerg ligger nærmest midt på øen, og huser blandt andet Samsøs turistkontor, hospital og museum.

 

2. dag
Efter morgenmaden pakker vi bussen og gør klar til sidste dag. Her vil vi i løbet af formiddagen finde nogle af de kendte markeder med grøntsager. Samsø er et sandt eldorado, hvad grøntsager angår. Det skyldes øens milde klima, den fine landbrugsjord samt avlernes høje kvalitetskrav. Samsø kartofler er et velkendt produkt i sig selv, og vi får selvfølgelig mulighed for at besøge et af de mange steder, hvor de nye kartofler sælges. Efter et par spændende dage, kører vi til færgen, hvor vi sejler til Hou og turen går retur til opsamlingsstederne, efter en forhåbentlig dejlig ferie.

 

Denne tur kan udvides med en ekstra dag, hvor vi besøger naboøen, Tunø

 

3. dag
Efter tidlig morgenmaden tager vi på en ny opdagelse, denne gang skal vi med den lille ”postbåd”, hvor der kun er plads til 38 passagerer, mod naboøen Tunø, som er en af de mindste øer i området. Øen er mest kendt for, at der ikke findes hverken biler eller busser kørende på øen. Så man går rundt på øen og oplever den, vi starter med en rundvisning af en naturvejleder og guide i den første time. Tunø er en fantastisk ø, vi giver mulighed for at spise de medbragte madpakker/sandwiches og gå rundt på øen og nyde den charme der hersker inden hjemturen. Vi kører en tur på øen med en lokal guide i et traktor tog for at se hele øen. Vi sejler tilbage til Hou med tunø Færgen hvor bussen venter på os og kører os hjem.

Rejsefakta

Pris

Pris 2 dage
16.03. – 24.06:
25.06. – 14.08:
15.08. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

 

Pris 3 dage
16.03. – 24.06:
25.06. – 14.08:
15.08. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 1.699,-
Kr. 1.749,-
Kr. 1.699,-
Kr. 500,-

 

.
Kr. 3.099,-
Kr. 3.149,-
Kr. 3.099,-
Kr. 1.000,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 2/3 dage
  • Færge til Samsø
  • Guide på Samsø
  • Overnatning på hotel i 1/2 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Frokost Dokken 1. dag
  • Chauffør som rejseleder
  • 3.dag: Postbåd til Tunø, traktortur på Tunø, madpakke/sandwich og færge Tunø-Hou
  • Bidrag til rejsegarantifond

Flinchs Hotel

www.flinchshotel.dk