Salzburg Julemarked

5 dage

3.649,-

Med de sneklædte alper som baggrundskulisse, bliver byens bakkede gader klædt i sit fineste juleskrud når vi nærmer os december.

Foran det smukke gamle Hellbrunn Slot opstilles der over 400 juletræer, der bliver pyntet med mere end 13.000 røde kugler. Mellem boderne hænger der store lyskæder, der når mørket falder på kan minde lidt om en funklende stjernehimmel.

Det er ikke usædvanligt at man fra kirketårnene kan høre tonerne af julemelodier, der bliver spillet på flygel- eller tenorhorn. Der ristes kastanjer over åben ild, der dufter af appelsinpunch, kanel og Glühwein, og rundt om krybben med levende dyr flokkes både unge og gamle.

På de hyggelige markeder, kan man finde alt fra hjemmebrændte snapse, julekager og småkager samt pragtfuldt kunstværk fra lokale håndværkere

Ingen tvivl om at et besøg i Mozarts fødeby sætter barren for julestemning rigtig højt.

1. dag

Efter opsamling fortsætter vi hurtigt ned over grænsen. Med passende pauser undervejs ankommer vi til vores overnatnings hotel til aftensmad. Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

2. dag

Efter morgenmaden sætter vi os igen i bussen og fortsætter ned gennem Tyskland til Østrig. Inden vi når frem til vores hotel i Puch gør vi et stop i Oberndorf. Kapellet i Oberndorf er kendt for at være det første sted at den kendte julevise ”Glade jul –dejlige jul” blev spillet. Uropførslen blev dog akkompagneret af en guitar da kapellets orgel var gået i stykker. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, hvor aftensmaden venter.

 

3. dag

I dag besøger vi Salzburg. Vi starter dagen med en byvandring med vores rejseleder. Vi kommer bla. forbi Domkirken, Peterskælder og Mozarts fødehjem. Frokost og eftermiddagen er på egen hånd. De der har lyst, kan tage tandhjulsbanen op til borgen Hohen Salzburg. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel. Aftensmad på hotellet.

 

4. dag

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med Østrig og sætter kursen mod München. Her gør vi et ophold i centrum. Vi kan finde vores frokost i Hofbrauhaus eller i en af de utallige traditionelle juleboder. Efter frokosten sætter vi os i bussen igen og sætter kursen nordpå. Vi ankommer til sen aftensmad på vores hotel.

 

5. dag

Starter dagen tidligt med en god gang morgenmad inden vi sætter os i bussen og begynder sidste etape af vores rejse. Vi gør et stop ved grænsen, hvor der bliver rig mulighed for at julehandle en sidste gang. Herefter fortsætter vi op gennem Danmark og tilbage til vores opsamlingssteder.