Rügen Tysklands største ø

4/5 dage

3.199,-

Meget populær rejse til Rügen, Tysklands største ø. Vi har 2 hoteller at vælge imellem; hyggeligt hotel i byen Gingst og flot hotel i Sassnitz på øens nordligste del helt ud til Østersøen. Begge hoteller er gode udgangspunkter for let og hurtigt at nå rundt til de mange interessante seværdigheder, der findes på denne dejlige ø med de mange badestrande og høje kridtklinter.

1. dag

Turen går via Spodsbjerg-Tårs til Gedser, hvorfra vi sejler til Rostock. Efter ankomst til Tyskland går turen østpå mod Stralsund og videre over broen til Rügen. Efter ankomst bliver vi indkvarteret, hvorefter middagen venter.

 

2. dag

Nu tages for alvor hul på oplevelserne på den nordlige del af Rügen! Turen går ad de smukke veje med masser af vejtræer, som mange steder nærmest danner et tag. Dagens program byder på besøg ved Kap Arkona, det nordligste punkt på Rügen. Fra Putgarten kører vi med et lille traktortog de sidste 2 km ud til Kap Arkona. Vi skal opleve de kridhvide klinter, som Rügen er så berømt for, fra søsiden på en dejlig sejltur fra Sassnitz. Sejlturen bringer os forbi klinterne – et virkelig storslået syn. Dagens udflugt byder også på Kolos von Prora, en næsten 5 km lang bygning beregnet til ferieboliger. Dette gigantiske byggeri var Hitlers drøm om et ferieparadis – bedøm selv hvilket paradis!? Vi slutter igen dagen af med middag på hotellet.

 

3. dag

Udflugt til den sydlige del af Rügen med besøg i den såkaldte ”hvide” by Putbus. Byen er anlagt i stjerneform, som udgår fra Circus, der er byens midtpunkt omgivet af hvide bygninger. Herefter går turen gennem naturområdet Granitz mod Rügens sydspids ved Südperd. Undervejs holder vi en pause i en af badebyerne. Der bliver også et besøg ved det smukke Jagtslot Granitz, hvortil vi bliver kørt med et traktortog. Vi skal også se slottet og nyde de smukke omgivelser. Dagen afsluttes igen med middag på hotellet.

 

4. dag

Efter tidlig morgenmad påbegyndes hjemturen. Først tilbage over broen, så forbi byerne Rostock, Wismar og Lübeck. I Slesvig-Holsten hygger vi os med frokost (ikke inkl.), og sidst på eftermiddagen når vi frem til grænsen, hvor der vil være mulighed for pause. Hjemkomst ved aftenstid.

 

Rejsen til Rügen kan med fordel laves som en 5-dages tur, hvor besøg i den gamle Hansestad Stralsund indlægges.

Den ekstra dag giver mulighed for besøg i Stralsund, en enestående smuk by med masser af atmosfære. Her skal vi se resterne af de gamle fæstningsanlæg, byvolde, bymuren og byporte. I centrum findes en lang række spændende bygninger, som vidner om byens stolte fortid som Hanseby. Især det gotiske rådhus med de karakteristiske gavle er kendt som byens vartegn. Men også mange smukke borgerhuse, klostre og kirker vidner om rigdom og velstand. Selvom byen blev slemt medtaget i slutningen af 2. verdenskrig fremstår Stralsund igen som en af Tysklands smukkeste hansestæder. Efter en dejlig dag nyder vi middag på hotellet.

 

Hotellerne ligger meget forskellige steder på øen, hvorfor afviklingen af de enkelte dages udflugtsprogram tilpasses efter valg af hotel.

Rejsefakta

Pris

Rügen Park 4 dage
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Rügen Park 5 dage
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Rügenhotel 4 dage
03.01. – 30.04:
01.05. – 03.10:
Eneværelsestillæg:

Rügenhotel 5 dage
03.01. – 30.04:
01.05. – 03.10:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 3.199,-
Kr. 600,-

.
Kr. 3.899,-
Kr. 800,-

.
Kr. 3.199,-
Kr. 3.499,-
Kr. 600,-

.
Kr. 3.899,-
Kr. 4.399,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4 eller 5 dage
  • Overnatning på hotel i 3 eller 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Færger
  • Traktortog ved Granitz og Kap Arkona
  • Sejltur Sassnitz
  • Entré Granitz
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Rügen Park
www.hotel-ruegenpark.de

Rügenhotel Sassnitz
www.ruegen-hotel.de