RigaLetlands hyggelige hovedstad

4 dage

4.799,-

I Riga finder vi kultur og historie i verdensklasse! Fra årtier med Sovjetisk undertrykkelse og hvad deraf følger – er Riga nu en by i topklasse.

Riga er på UNESCOs liste over verdensarv og byen var europæisk kulturhovedstad i 2014. Det kan man sagtens forstå, når man går rundt i byen. Der er talrige muséer, teatre, parker og hyggellige caféer – alt sammen i et fantastisk bymiljø med farverige huse, brostensbelagte gader og smalle stræder.

1. dag

Vi kører til Billund, hvorfra vi flyver direkte til Riga, en kort tur på omkring to timer. Fra lufthavnen kører vi ind til byen og vores hotel.

I løbet af dagen går vi en lille tur, så vi får en fornemmelse for byen, inden vi rigtig skal ud og udforske de næste par dage.

Vi har booket bord på en lokal restaurant, hvor vi spiser velkomstmiddag og siger velkommen til Riga.

 

2. og 3. dag

Riga er ikke en kæmpe storby, derfor opleves den også bedst til fods og er utrolig nem at komme rundt i. Vi kommer i løbet af de næste to dage til at opleve alt det bedste byen har at byde på.

Vi ser domkirken, som vel nok er den største kirke i hele Baltikum. Peterskirkens spir rager 122meter op over byen. Heldigvis er der en elevator, der tager os op til 72 meter, og her har vi en fantastisk 360° udsigt ud over byens tage.

Vi kommer også forbi ”Sorthovedernes Hus”. Huset blev opført tilbage i det 14. århundrede af Sorthoved Kompagniet, som var en forening af ugifte tyske handelsmænd. Senere blev huset stedet, hvor de gamle håndværkerlaug mødtes.

Undervejs skal vi bestemt også “smage” på Riga, så vi går en tur rundt i markedshallerne. Markedet er indrettet i hangarer, som blev brugt til luftskibe tilbage i 1930’erne, og bugner af flotte friske varer. For nemhedens skyld er markedet delt op i temaer; fisk, kød, grønt osv. Apropos mad og drikke, så skal vi selvfølgelig også smage letternes nationaldrik ”Balzam”(måske for sjælen). Det er en sort bitter, som siges at være en medicin mod alt. Drikken er blevet brygget i over 250 år og består af urter, krydderier, honning, blomster og bær.

På turen skal vi også igennem det fantastiske Jugendstilkvarter. Området er et stort bidrag til europæisk kulturhistorie og husene er opført omkring 1900, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium.

I en af de smukke bygninger, finder vi Rigas Art Nouveau Museum, og bare den fantastiske vindeltrappe er et besøg værd.

Rigas mest kendte monument er Frihedsmonumentet, med kvindeskikkelser, rejst som et symbol på lettisk frihed og uafhængighed i 1935. Monumentet er også stedet, hvor letterne ærer de soldater, der mistede livet under uafhængighedskrigen.

Besættelsesmuseet er også på programmet, og her får vi historien om den gamle Sovjetunions og Tysklands besættelse af Letland.

På den modsatte side af Daugavafloden finder vi byens gamle kvarter med de smukke træhuse og den imponerende russiske ortodokse kirke.

Tilbage over floden igen går vi til Riga Slot og byens gamle voldgrave, der nu udgør en del af byen dejlige park.

Skulle nogen af jer have lyst til at tage en lettisk souvenir med hjem, så er mulighederne mange. Strikvarer, smykker af rav og brugskunst lavet af hør, er nogle af specialiteterne.

 

4. dag

Efter mange dejlige oplevelser og indtryk, er det blevet tid til at tage afsked med Riga. Vi kører til lufthavnen og flyver hjem til Billund, hvor bussen venter på at kører os resten af vejen hjem.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.799,-
Kr. 900,-

Prisen inkluderer

 • Transfer til Billund lufthavn t/r
 • Fly Billund – Riga t/r
 • Transfer Riga lufthavn – Riga hotel t/r
 • Tre nætter på hotel med daglig morgenmad
 • Tre middage i Riga
 • Smagsprøve på Riga Balzam
 • Entré til
 • Peterskirken
 • Riga Art Nouveau Museum
 • Besættelsesmuseet
 • Rejseleder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.

Vi bruger gode turistklasse hoteller.