Riga 25.10 – 28.10.2019

4 dage

4.699,-

Oplev Letlands hovedstad Riga
Med omtrent 700.000 indbyggere i Riga er byen den største by i de baltiske stater – og på denne fantastiske rejse skal vi opleve alt det bedste, Riga har at tilbyde. Glæd dig til at udforske byens mange fantastiske bygninger og attraktioner heriblandt Peterskirken, Sorthovedernes Hus, Rigas Art Nouveau Museum, besættelsesmuseet, frihedsmonumentet og meget mere. Det bliver med garanti nogle dejlige og oplevelsesrige dage i den skønne hovedstad.

Dag 1
Fra Billund flyver vi direkte til Riga – en kort tur på omkring to timer. Der er afgang fra Billund kl. 08:55. Efter ankomst i Riga kører vi fra lufthavnen ind til byen og vores hotel. I løbet af dagen går vi en lille tur, så vi får en fornemmelse af byen, som vi rigtig skal ud og udforske de næste par dage. Der vil om aftenen være velkomstmiddag på en god restaurant ude i byen i Riga.

 

Dag 2 og dag 3
Riga er ikke en kæmpe storby. Derfor opleves den bedst til fods, da den er utrolig nem at komme rundt i. I løbet af de næste to dage skal vi sammen opleve alt det bedste Riga har at tilbyde. Vi ser domkirken, som vel nok er den største kirke i hele Baltikum. Peterskirkens spir rager 122 meter op over byen. Heldigvis er der en elevator, der tager os op til 72 meter, og her har vi en fantastisk 360° udsigt ud over byens tage. Vi kommer også forbi ”Sorthovedernes Hus”, der tidligere var en forening af ugifte tyske handelsmænd. Undervejs skal vi bestemt også “smage” på Riga, så vi går en tur rundt i markedshallerne. For overskuelighedens skyld er markedet delt op i temaerne fisk, kød, grønt osv. Apropos mad og drikke, så skal vi selvfølgelig også smage letternes nationaldrik ”Balzam”, der er en sort bitter, som siges at fungere som medicin. På turen skal vi også igennem det fantastiske Jugendstilkvarter. Området er et stort bidrag til europæisk kulturhistorie og husene er opført omkring 1900-tallet, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. I en af de smukke bygninger, finder vi Rigas Art Nouveau Museum, og bare den fantastiske vindeltrappe er et besøg værd. Rigas mest kendte monument er Frihedsmonumentet, med kvindeskikkelser, rejst som et symbol på lettisk frihed og uafhængighed i 1935. Besættelsesmuseet er også på programmet, og her får vi historien om den gamle Sovjetunions og Tysklands besættelse af Letland. På den modsatte side af Daugavafloden finder vi byens gamle kvarter med de smukke træhuse og den imponerende russiske ortodokse kirke. Tilbage over floden igen går vi til Riga Slot og byens gamle voldgrave, der nu udgør en del af byen dejlige park.

 

Dag 4
Efter mange dejlige oplevelser og indtryk, er det blevet tid til at tage tilbage til Danmark. Når vi har spist morgenmad, sætter vi kursen mod lufthavnen. Efter check-in flyver vi hjem til Billund, hvor der er ankomst kl. 13.30.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Kr. 4.699,-

Prisen inkluderer

  • Ophold i delt dobbeltværelse i 3 nætter
  • 3 x morgenmad
  • 1 x middag på restaurant i Riga
  • Inklusiv flyrejse t/r
  • Transfer Riga lufthavn – Hotel t/r
  • Dansk rejseleder
  • Udflugter som beskrevet i program
  • Smagsprøve på ”Riga Balzam”,
  • Entreer til: Peterskirken, Riga Art Nouveau Museum, Besættelsesmuseet,
  • Bidrag til rejsegarantifonden.

4-stjernede Wellton Centrum Hotel & Spa

Hotellet er centralt beliggende i Rigas gamle bydel og indeholder elegante velindrettede værelser med faldskærms-tv, minibar og faciliteter til at lave te og kaffe samt en værdiboks. Der er også eget badeværelse med hårtørrer og gratis toiletartikler. På Wellton Centrum Hotel & SPA er der et wellness-center, hvor der blandt andet tilbydes massage, adgang til 2 saunaer (tyrkisk og finsk) samt et spabad – alt sammen mod et tillægsgebyr. Der er også indendørs swimmingpool, som er mere end 8 m lang.

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.