Provence Middelhavet – Vin – Lavendel

9 dage

7.999,-

Provence har det hele! Et skønt område i Sydfrankrig, kendt for godt vejr stort set året rundt. Provence byder på kulturelle oplevelser, et fantastisk smukt landskab, spændende byer, imponerende rester fra Romertiden, vinmarker, lavendelmarker og ikke mindst det dejlige Middelhav. Vi bor i Aix en Provence.

På vor rejse til Provence kan vi opleve pavebyen Avignon, Verdonslugterne, der er Frankrigs svar på Grand Canyon i USA, akvædukten Pont du Gard, vinområdet Chäteauneuf-du-Pape, Camarguedeltaet og det fantastiske Middelhav. På rejsen kommer vi gennem Tyskland, Frankrig, Luxembourg, Belgien og Holland.

1. dag

Første dag er der busafgang om morgenen. Med passende pauser køres via den dansk-tyske grænse, forbi Hamborg, Hannover, Kassel, Frankfurt til overnatningshotellet ved Hemsbach.

 

2. dag

Næste dag går turen forbi Strasbourg og ind i Frankrig ved Mulhouse. Via Dijon og Lyon når vi frem til Aix en Provence. Vi skal bo de næste 5 nætter, i denne spændene, typisk sydfransk by. Byen er berømt for sine tusinde springvand, sine flotte palæer, og mange historiske bygninger. Byen er indbegrebet af sydfransk charme, med markeder, små butikker, massevis af hyggelige caféer m.m. Vi bor på hotel Saint-Christopè. Hotellet ligger lige midt i centrum ved det centrale torv. Absolut byens bedste beliggenhed, kun 100 meter fra La Rotonde pladsen, med den fantastiske fontæne.

 

3. dag – Avignon og vin

Vi ser nærmere på Avignon,og det gør vi bedst ved at tage med det lille bytog, som kører os rundt i byen, så vi får set de spændende steder, bl.a.paveslottet, Saint Pierre-kirken, Pont St. Benezet m.m. Efter byrundturen kører vi op til det kendte vinområde Château-neuf-du-Pape, hvor vi besøger en vinbonde. Vi bliver vist rundt i vinmarkerne og ser, hvordan vinen fremstilles. Selvfølgelig får vi også smagsprøver af den berømte vin. Der vil også være mulighed for at købe noget med hjem.

 

4. dag – Pont du Gard

Vi skal se det enestående bygningsværk, der er et af de ypperligste minder fra Romertiden – en akvædukt, som blev brugt til at bringe drikkevand til byen Nîmes. Broen er bygget af romerne for ca 2.000 år siden og står fantastisk velbevaret. Broen er 49 meter høj og består af ikke mindre en 52 buer

 

5. dag – Gorges du Verdon

En tur så smuk og enestående, at ord og billeder ikke kan beskrive det. Gorges du Verdon er nogle meget dybe bjergslugter – op til 700 meter, som minder en del om Grand Canyon i USA. Her løber den grønne Verdon-flod smukt nede i bunden af den dybe slugt med dramatiske klipper og hårnålesving. Floden har skåret sig ned mellem klipperne og skabt nogle af de mest eventyrlige naturformationer i Europa. En utrolig smuk tur!

 

6. dag – Middelhavet og vilde heste

Her kører vi ned i Camarguedeltaet ved Rhône flodens udmunding i Middelhavet. Det er et meget særpræget område, hvor vi blandt andet ser rismarker, vilde heste med mere. Turen går forbi de kæmpemæssige saltbjerge ved Salin-de-Giraud. Videre til sigøjnernes valfartsby – Les Saintes-Maries-de-la-mer. Her får vi mulighed for at besøge kirken med sigøjnernes helgen – Sorte Sara. Vi skal også dyppe tæerne i det fantastiske Middelhav og nyde strandpromenaden med de mange cafeer og butikker.

 

7. dag

Efter nogle skønne dage i Provence, sætter vi kursen mod Nord. Vi kører forbi Lyon, Dijon til overnatning i den nordlige del af Frankrig.

 

8. dag

Vi aflægger en af Europas mindste stater – Luxembourg, et besøg. Vi får et ophold i centrum af byen, inden vi fortsætter op gennem Belgien, til overnatning ved Arnhem i Holland.

9. dag

Turens sidste del går ind i Tyskland, forbi Bremen og Hamborg. til den dansk-tyske grænse. Vi er tilbage i Danmark ved aftenstid.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 7.999,-
Kr. 2.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 9 dage
  • Overnatning på hotel i 8 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Traktortog Avignon
  • Vinsmagning Chateu Neuf
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Saint Christophe

www.hotel-saintchristophe.com