Prag “Den gyldne stad”

6 dage

4.199,-

Byen med de 100 tårne. – Den Gyldne stad, ja Prag har mange navne. Prag har rigtig meget at byde på. Her finder vi flotte bygninger, og monumenter fra byens storhedstid under det Habsburgske rige. Karlsbroen, Borgen, Tyn kirken med Thyco Brahes grav, ja listen af spændende ting er endeløs. Prag har gennem mange år tiltrukket gæster fra store dele af verdenen, og det er forståeligt. Byen oser af atmosfære og stemning, og så er det stadig meget billigere at gå på indkøb i Prag end i de fleste andre hovedstæder. 

1. dag

Afgang fra morgenstunden. Ned gennem Nordtyskland, forbi Hamborg og Hannover til vort overnatningshotel ved Leipzig.

 

2. dag

Efter morgenmaden venter der os en god times kørsel til vi når Dresden, hvor vi besøger det gamle centrum, som er total genopbygget efter det voldsomme bombardement i 1945. Vi ser bl.a. Frauenkirche, Semperoper og meget mere. Over middag kører vi ind i Tjekkiet. På en del af vejen til Prag følger vi Moldau floden (Elben). Vi er fremme ved vort hotel midt på eftermiddagen. Efter indkvartering tager vi med sporvognen ind til Prag centrum for til fods at få første indtryk af Teynkirke, Rådhuset, det astronomiske ur, den store centrale plads midt i byen samt Karlsbroen, berømt for sit maleriske folkeliv. Aftensmad på hotellet.

 

3. dag

I dag skal vi en tur udenfor Prag for at opleve lidt af Tjekkiet. Vi besøger minebyen Pribram, hvor man gennem århundreder har udvundet sølv, og i dag er byen en driftig industriby. Her finder vi også Det hellige Bjerg – Svarta Hora, som er Tjekkiets største katolske valfartssted. Vi skal se det imponerende klosterbyggeri, som ligger højt over byen. Her møder os en overvældende skønhed i form af malerier, små og store kapeller og klosterarkader. Vi tager os god tid til at nyde denne fantastiske udsmykning, som ikke blot er enestående i Tjekkiet, men som heller ikke finder sin lige mange steder i resten af Europa. Efter dette besøg fortsætter vi mod Karlstein, hvor der bliver mulighed for at finde lidt frokost. Om aftenen spiser vi igen middag på hotellet.

 

4. dag

Midt på formiddagen bringer bussen os op til Prags borgområde, hvor vi udover borgen med de 3 borggårde, bl.a. finder den store Vitus Katedral, den gyldne gade og flere andre smukke bygninger. Kl. 12 vagtskifte ved slottet. Eftermiddagen er på egen hånd i Prag. Om aftenen skal vi på en sejltur på Moldau, hvor vi nyder den smukke by fra søsiden. Ombord serveres aftensmad i form af buffet. Aftenen slutter med besøg ved Krizik fontænen, hvor vi oplever et fantastisk show med springvand, lys og musik.

 

5. dag

I dag går turen mod øst til Nymburk, hvor vi skal besøge et bryggeri. Efter en spændende rundvisning skal vi smage på øllet. Herfra til Hotel Golfi i Podebrady, hvor vi skal smage på det Tjekkiske kolde bord. Eftermiddagens oplevelse bliver et glasværk med rundvisning og god tid til at handle. Aftensmad på hotellet.

 

6. dag

Efter tidlig morgenmad går det mod Danmark. På hjemturen vælger vi at køre over Berlin, som vi når sidst på formiddagen. Videre går det syd om Schwerin og snart har vi Hamborg til venstre og Lübeck til højre, og over Neumünster, når vi indkøbspause ved grænsen. Hjemkomst midt på aftenen.

Rejsefakta

Pris

30.03. – 30.06:
01.07. – 31.08:
01.09. – 31.10:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.399,-
Kr. 4.199,-
Kr. 4.399,-
Kr. 600,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 6 dage
  • Overnatning på hotel i 5 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré fontæne
  • Sejltur Moldau inkl. buffét
  • Rundvisning bryggeri og glasværk
  • Frokost 5. dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Olsanka
www.hotelolsanka.cz