Ostfriesland Krydret med besøg i Holland

5 dage

4.649,-

Det skønne Ostfriesland byder velkommen til en masse ferieglæder. Vindmøller og klapbroer, seværdige havnebyer med skønne miljøer, det flade land med moser og kanaler indbyder til nogle dejlige oplevelser. Vi bor i Ostfrieslands hemmelige hovedstad Leer, som har en romantisk gammel bydel med
Teekontorer og gamle lagerhuse, en havn med museumsskibe, men Leer er også en moderne indkøbsby. Vi kommer på denne tur en tur til det gæstfrie Holland, hvor vi besøger Gronningen og Giethorn.

1. dag

Vi krydser den dansk-tyske grænse. Og vi fortsætter gennem Slesvig Holsten, forbi Hamburg ind i delstaten Niedersachsen og videre forbi Bremen til Ostfriesland og Leer, som vi forventer at nå midt på eftermiddagen. Vi bliver indkvarteret på vores centralt beliggende hotel. Sidst på eftermiddagen vil rejselederen vise rundt i byen, så man ser nogle af seværdighederne og forretningerne. Aftensmad på hotellet.

 

2. dag

I dag skal vi rundt i Ostfriesland. Vi starter med at køre til Moordorf, her besøger vi Moormuseum (tørvemosemuseet). Museet bliver også kaldt ”fattigdommens museum”, fordi her vises der noget om det møjsommelige liv, det var at leve og få et udkomme i tørvemoserne. Tiden i moserne er her vist fra 1767 til omkring år 1900. Videre fortsætter vi gennem det flade land ud til digerne til vadehavet forbi færgehavnebyerne Bensersiel og Norddeich til det maleriske lille fiskeleje Greetsiel med tvillinge møllerne, her bliver der et ophold. Turen fortsætter forbi Emden tilbage til Leer, som vi når ud på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

 

3. dag

Dagens udflugt går til Holland. I Groningen er der hver tirsdag, fredag og lørdag ugemarked i Nordholland. Hollands yngste by har en  bevægende historie, som kan aflæses i de historiske lagerhuse, baggårde og gavlhuse. Historiske bygninger blandet med moderne arkitektur. Vi oplever her en ”farverig” by i hjertet af Nordholland. Vi forsætter til Giethoorn, som er forbudt for biler. Landsbyen er kendt som ”Hollands Venedig” og har i dag 2.500 indbyggere. Man ser bedst byen til fods, på cykel eller fra en båd. Alle husene ligger i rækker langs kanalerne. Giethoorn er en ”guldklump” i sig selv og beboerne er stolte af deres særprægede huse med stråtag, der har udsigt til kanalerne. Disse kanaler blev gravet i løbet af de seneste århundreder, tørveindustrien har skabt store søer mod øst og syd. Vi starter besøget med en kop kaffe og et stykke kage, og så skal vi udforske Giethoorn med de 150 broer fra en kanalpram og nyde atmosfæren i denne særprægede landsby. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Leer. Aftensmad på hotellet.

4. dag

I dag kører vi til Papenburg, byen som også har en lang historie med tørv. Det byen er mest kendt for i dag er MEYER-skibsværftet, der ligger her ca. 35 km op ad Ems floden. De bygger i øjeblikket 2 krydstogtsskibe om året og det skal vi se og høre om i Meyer-værftets nye ”udstilling”. Vi hører lidt om værftets historie, ser et par film, så ser vi modeller af de skibe, der er blevet bygget her. Der bliver også tid til at se ind i den store hal, hvor de bygger på 2 skibe ad gangen. Efter dette interessante besøg, holder vi en lille frokostpause (ikke indkluderet) inde i Papenburg by, så vi også ser denne bys særpræg. Først på eftermiddagen følger vi noget af ”Deutsche Fehnroute” (tørvemoseruten) tilbage til Leer. Aftensmad på hotellet.

 

5. dag

Vi pakker bussen og forlader Leer og Ostfriesland. Turen hjem kører vi via Bremen og Hamburg. Undervejs holder vi en pause for at købe frokost. Ud på eftermiddagen når vi grænsen, hvor vi holder en pause inden vi fortsætter til vore afrejsesteder.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.649,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Kaffe, kage og sejltur i Giethoorn
  • Moormuseum
  • Meyer skibsværft
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Best Western Hotel Frisia
www.frisia.bestwestern.de