Området omkring Elben Besøg i Lutherbyen Wittenberg

5 dage

3.849,-

Skøn tur til området langs Elben syd for Berlin med mange interessante og forskelligartede programpunkter. I dette område levede og arbejdede Luther, og vi besøger en del af disse steder, men vi skal også til øl- og vinsmagning, på besøg i storbyen Leipzig samt på tur i oldtimerbusser langs Elben. Vi bor i den lille by Pretzsch på hyggeligt hotel.

1. dag

Turen går sydøstover gennem det nordtyske landskab. I løbet af eftermiddagen kører vi omkring Berlin, og ved aftenstid når vi frem til Parkhotel i Pretzsch, hvor de venter med middag.

 

2. dag

Udflugt til Lutherbyen Wittenberg, hvor Luther boede og arbejdede en stor del af sit liv. Vi spadserer en tur i byen og kommer bl.a. forbi Lutherhuset og Marienkirche, som var sognekirke på Luthers tid. Vi kommer over den smukke Marktplatz med statuerne af Luther og Melanchton og går videre til Slotskirken, hvor Luther slog sine berømte 95 teser op og i dag ligger begravet. Også i denne kirke findes Melachthons gravmæle. Melachthons arbejdede tæt sammen med Martin Luther. Efter rundgangen bliver der tid på egen hånd i den hyggelige by med mange nyrenoverede bygninger. Ved middagstid forlader vi Wittenberg og kører til Jessen, hvor vi besøger en af Tysklands nordligste vingårde. Her får vi serveret en frokostplatte, hører om vinproduktionen og får naturligvis lov til at smage på vinen. Herefter sejler vi over Elben, hvorefter vi skal på tur i oldtimerbusser i området langs Elben til byen Bad Schmiedeberg, der gennem de seneste år er blevet den største kurby i det østlige Tyskland. Vi spadserer en tur i kurparken og centrum, inden vi vender tilbage til Pretzsch.

 

2. dag

Udflugt sydpå til Leipzig, som igen har indtaget sin plads blandt de smukkeste og betydeligste byer i Tyskland. Vi ser det store Völkerschlachtdenkmal til minde om kampene mod Napoleon, og i den indre by ser vi bl.a. Naschmarkt med den gamle børs og Leipzigs berømte og meget smukke forretningsarkade, Mädlerpassage. Der bliver også tid på egen hånd, inden vi kører mod renaissancebyen Torgau, hvor vi besøger et bryggerimuseum med ølsmagning. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 

3. dag

Tur gennem naturområdet Dübener Park på vores vej til byen Gräfenhainichen, der ligger i forbindelse med et stort, nu lukket, brunkulsområde. Landskabet bliver i disse år omdannet til et søområde, og vi besøger den store Gremminer sø, hvor vi også ser ”Ferropolis”, et enormt kunstværk lavet af tidligere maskiner fra kulproduktionen. Senere spiser vi frokost i ”Barbaraschacht”, som er en af de nedlagte skakter, der er omdannet til restaurant. En spændende og anderledes oplevelse! Vi er tilbage i Pretzsch først på eftermiddagen, så der bliver tid til at nyde de hyggelige omgivelser i byen, der bl.a. huser en interessant kirke og et hjemstavnsmuseum. Vi slutter en dejlig afslappende dag af med middag på hotellet.

 

4. dag

Straks efter morgenmad kører vi atter nordpå med stop for at købe frokost undervejs. Mulighed for indkøbspause ved grænsen, inden det sidste stykke hjem.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.849,-
Kr. 500,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Besøg på vingård med frokostplatte
  • Frokost “Barbaraschacht”
  • Bryggerimuseum
  • Oldtimerbus
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Parkhotel Pretzsch
www.parkhotel-pretzsch.de