Normandiet Kan krydres med Le Mont St. Michel

7/8 dage

5.699,-

Smukke landskaber, historie og kultur på én og samme rejse! På denne vidunderlige tur til Frankrig oplever vi både det charmerende Normandiet og Belgiens hovedstad Bruxelles.

1. dag

Efter tidlig afgang går turen sydover til middag og overnatning tæt ved den hollandske grænse.

 

2. dag

Efter morgenmad går turen mod Belgiens hovedstad Bruxelles, hvor vi kører en lille byrundtur og ser bl.a. EU-hovedkvarteret, kongeslottet og den gamle bydel med den berømte Grand Place. I løbet af eftermiddagen går turen via Amiens til Caen, hvor vi skal bo 4 nætter. Middag på hotellet.

 

3. dag

Vi bruger hele dagen i vores dejlige hjemby Caen, som er indbegrebet at normandisk historie, bystil og charme. Vi bor i centrum tæt på gågaden, og i gåafstand ligger Caens mange sevædigheder. Nævnes kan bl.a. ruiner af Vilhelm Erobrerens borg, den fantastiske St. Pierre kirke med det 78 m høje spir og klostret Abbaye aux Hommes, hvis historie går tilbage til 1000-tallet. Byens charme finder man i de mange smukke og velbevarede/restaurerede huse, som er et kendetegn for Caen. Der vil også i løbet af dagen være mulighed for at tage den lokale bus til det store Caen Memorial, museet for 2.verdenskrig. I løbet af dagen er der også tid til afslapning og tid til at nyde den gamle bydel. Om aftenen nyder vi middag på hotellet.

 

4. dag

I dag skal vi på udflugt i det nordlige Normandiet. Vi kører langs Kanalkysten gennem nogle af de mondæne badebyer, og vi holder pause i den idylliske havneby Honfleur. Herefter krydser vi en af de store broer ved Seinens udmunding og fortsætter mod Rouen. Her bruger vi resten af dagen på en dejlig gåtur i byens centrum. Kendt er især klokketårnet, Jeanne d’ Arc kirken og domkirken. Til aften vender vi tilbage til vort hotel i Caen, hvor middagen venter.

 

5. dag

I dag går turen ud på invasionskysten, hvor vi får rigtig god tid til at opleve de forskellige steder! Vi besøger byen Arromanches. Her findes stadig rester af de store havneanlæg, der blev bygget i forbindelse med invasionen. For de interesserede bliver der også tid til et besøg i det spændende museum, ligesom der bliver lejlighed til at få lidt frokost på en af de mange caféer og restauranter, som ligger langs kysten. Senere besøger vi den store amerikanske kirkegård, inden vi kører til Bayeux, hvor vi skal se det berømte Bayeux-tapet, ”verdens første tegneserie”. Tapetet gengiver meget livagtigt scener fra normannernes erobring af England i 1066 i slaget ved Hastings.

6. dag

Efter morgenmad forlader vi Caen og kører nordpå til middag og overnatning i Ruhrområdet.

 

7. dag

Efter morgenmad går turen nordpå. I Nordtyskland hygger vi os med frokost, inden vi fortsætter mod den danske grænse, som vi i løbet af eftermiddagen. Mulighed for pause, inden det sidste stykke hjem.

 

Det anbefales at lave denne rejse som en 8-dages tur m. besøg på Le Mont St. Michel.

Udflugt til det yderste af Normandiet ved den imponerende klippeø Le Mont St. Michel. Her er en lille by opbygget på den stejle klippe omgivet at havet. Vi får et indtryk af de enorme ændringer i vandstanden ved ebbe og flod, det drejer sig om helt op til 12 meters forskel. Le Mont St. Michel regnes af nogen som et af verdens 7 vidundere. Efter en enestående dag vender vi tilbage til middag på hotellet i Caen.

Rejsefakta

Pris

7 dage
01.05. – 30.09:
01.10. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

 

8 dage
01.05. – 30.09:
01.10. – 31.12:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 5.999,-
Kr. 5.699,-
Kr. 1.500,-

 

.
Kr. 6.999,-
Kr. 6.599,-
Kr. 1.700,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 7 eller 8 dage
  • Overnatning på hotel i 6 eller 7 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Klostret Abbaye
  • Bayeuxtapet
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Royal Hotel Caen Centre
www.hotel-caen-centre.com