Normandiet 12.08 – 19.08.2019

8 dage

6.999,-

Normandiet – spændende, historiske og rørende oplevelser
Normandiet er den perfekte destination, hvis du er en lille smule historieinteresseret! Dette område har været vidne til at lang række eksplosive hændelser, som har sat sine særpræg i landskabet. Normandiets kyster var kamppladsen for nogle af de største slag under 2. verdenskrig og i 2019 er det 75 år siden, at D-dag hændte. Derfor finder du rørende mindesmærker og levn, som hylder og mindes de mennesker som var en del af kampen. Det hele krydres med Nordfrankrigs dejlige natur, hyggelige byer og god mad.

Dag 1
Der er tidlig afgang fra Danmark og turen går ned via Hamborg og Bremen til middag og overnatning i Belgien. Der vil være passende stop undervejs.

 

Dag 2
Turen fortsætter gennem endnu en del af Belgien og ind i Frankrig. Vi bliver i første omgang ude ved kysten, hvor vi blandt andet skal se mindesmærket, Memorial du Souvenir i Dunkerque. Det var herfra, at englænderne i juni 1940 evakuerede næsten 350.000 soldater under kodenavnet Operation Dynamo. Ved en fantastisk operation, lykkedes det på 10 dage, at evakuere en stor del af den engelske hær med skibe og små både fra Dunkerque over Den Engelske Kanal til England. Efter besøget fortsætter vi til Caen, hvor vi skal bo de næste 5 nætter. Vi tjekker ind på Royal Hôtel Caen Centre, som ligger i hjertet af Caen.

 

Dag 3 
Formiddagen tilbringer vi i vores ”hjemby” og vi lægger ud med en tur gennem byen med Le Petit Train. Det giver os en god introduktion til byen, og derefter vil der også blive tid til at se lidt på byen i eget tempo. Caen har en spændende historie, som kan opleves og mærkes, når man går gennem byen. Om eftermiddagen går turen til Mémorial de Caen, et stort og moderne museum/mindesmærke, der tager os med på en rejse i historien. Stedet åbnede i 1988 og belyser 2. Verdenskrig samt tiden forinden og efter. Stemningen er meget pacifistisk, og du fået et godt indblik i slaget om Caen, som varede fra juni til august 1944. Den gamle by med mange bygninger fra middelalderen blev stort set ødelagt af allierede bombeangreb og under kampene i byens gader.

 

Dag 4
Fra Caen løber Ornefloden ud mod havet og netop herude har vi dagens første stop ved Pegasusbroen. Her, få meter fra broen, landede soldater med svævefly under invasionen natten mellem 5. og 6. juni 1944. Broen blev erobret i løbet af få minutter af de engelske soldater. 100 meter fra broen finder vi The Airborne Troops Museum, som vi skal besøge og blandt andet se den originale Pegasus Bridge, som står i haven.

Herefter følger vi Invasionskysten videre til Arromanches på Gold Beach. Strandene fik dengang i 1944 navnene: Sword, Juno, Gold, Omaha og Utah – set fra øst mod vest. Her har vi ophold til både frokost i den hyggelige by ved kysten, men vi skal også besøge The landing Museum. Museet fortæller historien om selve D-dag, om forberedelserne, om landgangen og om kampene dagene efter landgangen. Ude i havet ses stadig rester i form af bølgebrydere.

På den samlede Invasionskyst blev der landsat omkring 2,5 millioner soldater, ½ million køretøjer og 4 millioner tons materiel og forplejninger i løbet af de første 100 dage efter D-dag.

Vores dag afrundes med et besøg på den amerikanske kirkegård lige ovenover Omaha Beach. Her mindes de mænd, der faldt for Frankrig og friheden og her hyldes de mænd, der ofrede deres liv for at befri Europa fra den tyske besættelse.

Sidst på dagen er vi hjemme i Caen igen.

 

Dag 5 
Denne dag starter med at vi se ”beviserne” på en hel anden invasion. Vi besøger den gamle bispegård i Bayeux, som opbevarer det verdensberømte Bayeuxtæppe. Det broderede 70 meter lange tæppe gengiver meget livagtigt scener fra normannernes (hertug Vilhelms) erobring af England i Slaget ved Hastings i 1066. Tæppet er broderet på hørlærred med uldtråd i 8 smukke farver og regnes som en meget pålidelig kilde med hensyn til dragter, våben med mere. Bagefter tager vi tager til Sainte Mere-Église, hvor amerikanske faldskærmssoldater blev kastet ned natten til 6. juni 1944. En dukke, klædt ud som faldskærmssoldat, hænger i en faldskærm fra byens kirketårn. Det skal minde os om historien om John Steele.

Eftermiddagen byder på et stop ved det danske mindesmærke for de 800 danske søfolk, der deltog i invasionen. Utah og Kulturstyrelsen har for nogle år siden renoveret mindesmærket. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Pointe du Hoc, et fantastisk sted, der vidner om det yderst besværlige angreb. Ud over landskabet ses de ødelagte bunkers og store kratere. Pointe du Hoc er officielt udnævnt til gravplads for de mange ikke fundne soldater. Der er opsat en obelisk til minde om begivenhederne.

Efter endnu en dag med fantastiske oplevelser går turen tilbage til hotellet i Caen.

 

Dag 6
I dag skal vi på udflugt til Mont Saint-Michel, en af Frankrigs mest besøgte seværdigheder og en del af UNESCOs Verdensarv. I 708 blev der grundlagt et kloster og med tidernes tilbygninger er det fantastisk at se dette helt unikke sted ude i bugten. Her vil der blive et passende ophold, så de interesserede også kan besøge klostret, der hvert år besøges af mange pilgrimme.

 

Dag 7 
Så er det desværre blevet tid til at tage afsked med Caen og Normandiet for denne gang. Hjemturen går via den flotte Ponte de Normandie, der fører os over Seinemundingen. Det danske firma Monberg og Thorsen var med i dette spændene byggeprojekt tilbage i 1990´erne. Vi fortsætter via Amiens, Gent og Antwerpen til Arnhem. Her vil vi stoppe ved ”Broen ved Arnhem”. Arnhem blev i 1940 besat af Tyskland og ved det senere Slaget om Arnhem i september 1944 blev engelske, amerikanske og polske tropper landsat i den hidtil største faldskærmoperation, støttet af engelsk fremrykning på jorden.

Vi får middag og overnatning i Arnhem eller omegn.

 

Dag 8 
Vi fortsætter turen nordpå og med passende pauser undervejs, når vi grænsen. Hvor der bliver mulighed for at handle lidt ind.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Enkeltværelsestillæg:

Kr. 6.999,-

Kr. 1.500,-

Prisen inkluderer

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • 7 nætter med morgenmad
  • Bustransport 8 dage
  • Aftensmad dag 1, dag 2 og dag 7
  • Dansk rejseleder
  • Dag til dag program
  • Entré til Memorial du Souvenir, Mémorial du Caen
  • Entréer Bybus, Traktortog, The Airborne Troops Museum, The landing Museum, “biografen”, Bayextappet, Musée Airborn, Shuttlebussen, Mont st.
  • Udflugter som beskrevet i program
  • Bidrag til rejsegarantifonden.

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.

Opsamlingssteder

12.08.2019
Arena Randers: 5.00
Musikhuset Aarhus: 5.45
Skanderborg Banegård: 6.20
Horsens Banegård: 6.55
Kolding Rutebilsstation: 7.45
Rødekro, afkørsel 70 v/Circle K: 8.45

19.08.2019
Rødekro, afkørsel 70 v/Circle K: 18:30
Kolding Rutebilsstation: 19.15
Horsens Banegård: 20.05
Skanderborg Banegård: 20.50
Musikhuset Aarhus: 21.25
Arena Randers: 22.15