Norge Cruise 21.08 – 26.08.2019

6 dage

8.299,- inkl. halvpension

Danmarks smukke naboland
Besøger man Danmarks naboland mod nord støder man hurtigt på landets fantastiske natur, der byder på store majestætiske fjelde og spejlblanke dybe fjorde. Den norske natur er noget for sig selv – og der er utallige måder, man kan opleve og udforske naturen på. På denne fantastiske rejse skal vi blandt andet på en uforglemmelig smuk sejltur fra Stavanger mod Bergen – og hvad der betragtes som ”Verdens smukkeste togrejse” fra Flåm til Myrdal.

Dag 1
Efter endt opsamling fortsætter vi nordpå til Hirtshals, hvor vi kl. 19.00 går ombord på Fjordlines moderne og dejlige skib – MS Stavangerfjord. Vi sejler fra Hirtshals til Stavanger. Efter afsejling fra Hirtshals nyder vi en lækker buffet, bestående af mange lune og kolde retter. Til maden er der gratis øl-vin-vand og kaffe. Overnatning foregår i kahytter ombord på skibet.

 

Dag 2
Næste morgen kl. 07.00 anløber vi Stavanger. Skibet ligger i havn ca. 45 minutter, inden en ubeskrivelig smuk sejltur venter os langs Norges vestkyst. Mens vi sejler nyder vi den lækre morgenbuffet, og har hele tiden udsyn til majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. Over middag ankommer vi til Bergen, hvorefter vi kører til vort hotel Zander K. Om aftenen nyder vi middagen i hotellets restaurant.

 

Dag 3
På turens tredje dag skal vi udforske Bergen, der er Norges 2. største by. Den 900 år gamle by ligger smukt omgivet af syv fjelde. Byen byder på et væld af spisesteder, værtshuse, håndværksbutikker, fiskemarked og historiske museer. Vi kører en rundtur i bussen, inden vi over middag skal med den kendte turistattraktion Fløibanen. Kabelbanen tager os med op i 320 meters højde, hvor vi skal nyde synet af den smukke udsigt ud over Bergen. Om aftenen kan vi igen se frem til en velsmagende middag samt overnatning på det dejlige Hotel Zander K.

 

Dag 4
Efter 2 nætter i Bergen, sætter vi os til rette i bussen og kører via Dale – Vossvangen, op over fjeldene, via Aurlandsvangen til Flåm. Her gør vi ophold i den utroligt smukt beliggende by. Byen ligger helt inderst i fjorden omgivet af enorme fjelde. Midt på eftermiddagen stiger vi ombord på Flåmsbanen. Turen betragtes som ”Verdens smukkeste togrejse”, og denne bringer os fra Flåm op til Myrdal station, der er beliggende 900 meter over havet. Herfra går turen med Bergensbanen ind over den imponerende Hardangervidda. Ved aftenstid når toget Geilo. Her indlogerer vi os på det flotte 4 stjernede hotel Bardøla, smukt beliggende i vintersportsbyen Geilo.

 

Dag 5
Næste dag kører vi mod syd. Vi besøger Hønefoss og fortsætter mod Oslo. Undervejs passerer vi øen Utøya, hvor Anders Breivik dræbte 67 personer ved massakren i juli 2011. Midt på eftermiddagen når vi Norges hovedstad Oslo. Vi besøger skihopbakken Holmenkollen – inden vi kører helt ned til centrum af Oslo. Her indlogerer vi os på det dejlige Scandic Oslo City, der er centralt beliggende lige ved Domkirken og Operahuset. Om aftenen går vi en tur i Oslo centrum, hvor vi blandt andet ser det smukke rådhus, Kongeslottet, Karl Johan Gate, Stortinget og meget mere.

 

Dag 6
Turens sidste dag starter efter morgenmaden. Vi kører til Oslos berømte Opera, hvorefter vi fortsætter til Langesund. Fra Langesund sejler vi med kursen sat mod Hirtshals. Vi rammer Midtjylland midt på aftenen.

 

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Enkeltværelsestillæg:

Kr. 8.299,-

Kr. 2.100,-

Prisen inkluderer

  • Ophold i delt dobbeltværelse med halvpension
  • Buskørsel
  • Færgeoverfart Hirtshals-Bergen m/kahyt ombord
  • Udflugter som beskrevet i program
  • Tur med Fløibanen, Bergensbanen og Flåmbanen
  • Færgeoverfart Langesund-Hirtshals
  • Bidrag til rejsegarantifonden.

Hoteller:

Zander K Bergen

Bardøla Højfjellshotel

Scandic Oslo City

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.

Opsamlingssteder

Afgang
Kolding Rutebilsstation kl. 12.45
Vejle Borgvold ved Banegården kl. 13.30
Horsens Banegård kl. 14.15
Skanderborg Banegård kl. 15.00
Musikhuset Aarhus kl. 15.45
Arena Randers kl. 16.30

Hjemkomst
Arena Randers kl. 21.00
Musikhuset Aarhus kl. 21.45
Skanderborg Banegård kl. 22.15
Horsens Banegård kl. 23.00
Vejle Borgvold ved Banegården kl. 23.45
Kolding Rutebilsstation kl. 00.30