NordjyllandSkagen – Læsø

4 dage

3.249,-

Skøn tur til Nordjylland krydret med Læsø, der ligger som en oase i Kattegat. Øen er 118 km2 og rummer ca. 2000 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks mindste kommune. På Læsø finder du den rene natur og mulighed for stilhed og fred, men også mødet med et øsamfund, der er glade for gæster. Vi skal bo på Hotel Scandic The Reef.

1. dag
Alt efter hvorfra i landet I kommer, kan turen eventuelt gå nordover langs Lovns Bredning, forbi Vitskøl Kloster over Løgstør, Aggersund og videre til Aggersborg, Danmarks største vikingeborg, hvor der kan holdes en kort pause ved kirken med fin udsigt over borganlægget samt mulighed for at nyde evt. medbragt madpakke. Turen fortsætter over Fjerritslev til Torup Strand. Her ser vi evt., hvordan fiskekutterne bliver slæbt op på stranden. Vi følger Strand- og Hedevejen til Rødhus Klit og videre til Blokhus. Her holder vi en lille pause. Herfra går turen til vores hotel i Frederikshavn. Indkvartering og aftensmad.

 

2. dag
Efter et godt morgenbord går turen til Kandestederne og forbi Råbjerg Mile, som er Danmarks største vandreklit, der dækker et areal på ca. 2 km2 og er ca. 35 m høj. Næste stop bliver ved Den tilsandede Kirke, som var Skagens sognekirke frem til 1795, hvor den blev lukket p.g.a. sandflugten. Vi fortsætter til Skagen, en af Danmarks største fiskerihavne. Her kører vi en tur ned til fiskeriauktionerne, hvor vi holder pause. Derefter er der mulighed for et besøg på Skagen Museum eller til at gå en tur i byen. Vi kommer ud på Danmarks nordligste spids, Grenen. Har man lyst, kan man tage med Sandormen helt derud, hvor Kattegat og Skagerrak mødes, hvor man kan følge den tætte skibstrafik rundt om Grenen. Efter en dejlig dag går turen tilbage til hotellet, hvor middagen venter.

 

3. dag
Besøg på en af vore herligste øer, hvor to tredjedele af øen ligger uopdyrket hen. Først på dagen tager vi færgen fra Frederikshavn, som på 90 minutter bringer os til Læsø. Efter en behagelig sejltur kører vi en ørundtur med lokalguide forbi de mange gamle huse, som er kendt for deres karakteristiske tage, der er tækket med tang. Vi besøger Museumsgården i Byrum, som fortæller om, hvordan folk levede på øen i tidligere generationer, og Læsø Saltsyderi, hvor der er mulighed for at se saltproduktionen samt handle i saltboden. Sidst på eftermiddagen går vi igen ombord på færgen og sejler tilbage til Frederikshavn. Vi er tilbage ved hotellet til aftensmad.

 

4. dag
Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet og kører forbi Voergård Slot. Videre til Aalborg, hvor vi får tid på egen hånd. Herefter retur til opsamlingsstedet.

Rejsefakta

Pris

01.01. – 30.06:
01.07. – 11.08:
12.08. – 11.10:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.249,-
Kr. 3.349,-
Kr. 3.249,-
Kr. 1.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4 dage
  • Overnatning på hotel i 3 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Færge t/r Læsø
  • Entre Museumsgården
  • Lokalguide på Læsø
  • Chauffør som rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Scandic The Reef

http://www.scandichotels.dk/thereef