Nationalpark Vadehavet “Sort Sol”

2 dage

1.249,-

Nationalpark Vadehavet er kendt for den specielle natur, som er dannet gennem århundreders kamp mod havet. Det lave, grønne marskland som gennemskæres af kanaler og vandløb findes ikke andre steder i Danmark. På denne skønne efterårstur oplever vi noget af dette særprægede område, besøger Ribe samt oplever fænomenet ”Sort Sol”. Vi skal bo på Hotel Niebüller Hof.

1. dag

Efter endt opsamling går turen direkte sydover til Tønder med de gamle gavlhuse med flotte dørpartier. Efter ankomst bliver der lidt tid på egen hånd i centrum med den hyggelige gågade og mulighed for evt. at finde lidt frokost. Vi kører til Niebüll, hvor vi bliver indkvarteret. Midt på eftermiddagen mødes vi med lokalguiden fra Dansk Natur Safari. Han fortæller hvilke spændende oplevelser, der venter os. Derefter kører vi på gåsesafari og ud til “Sort Sol”  i marskens kooge syd og vest for Tønder, hvor der er store flokke af arktiske gæs. Tøndermarsken er jo kendt bl.a. fordi op imod 1 mio. stære og arktiske gæs går til ro i marskens tagrørsområder. Efter at have sagt godnat til stære og gæs, kører vi tilbage til Niebüll, hvor der venter os en sen aftensmad.

 

2. dag

Efter dejlig morgenmad tager vi afsked med hotellet. Første stop bliver ved et grænsesupermarked. Vi kører til Møgeltønder, hvor der bliver en pause med tid til en spadsertur i den smukke landsby, der er kendt for slottet Schackenborg. Herfra går det videre nordpå langs vestkysten til Ribe, hvor der er tid til besøg ved Domkirken (forbehold for kirkelig handling) og Stormflodssøjlen, der vidner om alle de gange, havet er kommet ind i Ribe. Der vil også være tid på egen hånd til at se lidt nærmere på denne flotte by med de mange gamle huse. Efter et godt ophold i Ribe går turen hjemover.