Naturriget mellem hav og fjord Mors – Fur – Thy

3 dage

2.999,-

En dejlig tur til Limfjordsøerne Mors og Fur, der begge er kendt for den smukke og afvekslende natur. Vi besøger også Danmarks naturlige hjørne Thy, og en tur langs Vesterhavet indgår ligeledes i programmet.

1. dag

Turen går nordpå gennem Salling til Fur. Vi sejler fra Branden, og efter ankomst til Fur går turen til den vestlige del af øen, hvor vi hygger os med frokost på Fur Bryghus, der er indrettet i et nedlagt molerværk. Et spændende sted med mulighed for at spadsere en tur ud til de høje molerklinter på nordkysten. Efter frokosten kører vi en lille ø-rundtur og nyder den storslåede natur. Herefter forlader vi Fur og kører til middag og overnatning på Sallingsund Færgekro lidt udenfor Nykøbing Mors. Kroen er smukt beliggende med udsigt over fjorden. Vi får begge aftener serveret en 2-retters menu i kroens restaurant.

 

2. dag

Dagens udflugt går til den nordlige del af Mors og Thy. Vi kommer bl.a. forbi Skarrehage Molerværk, inden vi tager med færgen over Feggesund til Thy. Her skal vi på rundtur i naturområdet Vejlerne. Vejlerne er oprindeligt fjordarme, som nu er omdannet til ferskvandsområder, og som udgør et af Europas største og mest betydningsfulde fuglereservater. Vi gør holdt ved naturcentret på Bygholm Vejle. Her er der en udstilling og et fugleskjul, hvorfra man med kikkert kan få et indtryk af de mange fugle, der holder til i området. Vi spiser frokost på Vesløs Kro. Herfra gennem Øsløs, Skårup og Frøstrup mod Hanstholm. Videre langs Vesterhavet gennem Klitmøller mod Nørre Vorupør, hvor fiskeriet stadig foregår direkte fra kysten uden havn. Hjemturen går gennem Thisted og over Vildsundbroen tilbage til Mors. Dejlig 2-retters middag nydes i restauranten.

 

3. dag

Efter morgenmad går turen tilbage til Salling via Sallingsundbroen. Om formiddagen bliver der mulighed for at besøge borganlægget ved Spøttrup, en borg med vindebro og voldgrave samt et dejligt park- og haveanlæg (Entré ikke inkl.). Efter et besøg “tilbage til Middelalderen” fortsætter vi gennem Skive til Dalsgårds Antik ved Dommerby, hvor vi spiser frokost. Hjemturen går over den jyske hede, hvor der et passende sted på heden vil blive en kort pause. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 2.999,-
Kr. 600,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 3 dage
  • Overnatning på hotel i 2 nætter
  • Ophold med helpension
  • Dag til dag program
  • Færge t/r Fur
  • Lokalguide på Fur
  • Let frokost alle dage
  • Chauffør som rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Sallingsund Færgekro

http://www.sfkro.dk/