Kroatien 21.09 – 26.09.2019

6 dage

7.299,- inkl. halvpension

Kroatien – en oplevelsesrig rejsedestination

Kroatien ligger i Centraleuropa og er en del af det gamle Jugoslavien. Landet er de seneste år blevet en populær feriedestination – og man forstår godt hvorfor. Historiske vingesus bliver kombineret med varierende smuk natur, og derfor er oplevelserne mange.

1. dag 

Vores rejseleder møder os til i lufthavnen i Hamborg, hvor vores fly til Split afgår kl. 16.55. I lufthavnen i Split venter den lokale bus på os, og vi kører en lille time til vores hotel. Vores hjem for de næste seks dage, Hotel Zora ligger i den lille by Primošten.

Fra hotellet er der ca. 500 m. ind til byens smukke gamle bydel, og stranden ligger lige uden for døren. Vores ophold er med halvpension, så vi spiser morgen- og aftensmad på hotellet.

 

2. dag 

Turens første udflugt går til Dalmatiens hovedstad Split. Det er en moderne storby, Kroatiens 2. største, med alt fra universitet og teatre til grønne parker, flere havne, hyggelige caféer og gode restauranter. Overalt vil vi se vægmalerier, der hylder fodboldholdet Hajduk Split.

Den gamle bydel byder på stenbelagte stræder, torve med renæssancepaladser, udeserveringer, delikatessebutikker og kunstgallerier. Langs den palmefyldte havnepromenade uden for paladsets mure, ligger elegante cafeer på række med udsigt mod havet og øerne.

Byens største attraktion er det fantastiske Diocletianus palads i den gamle bydel, der er med på Unescos verdensarvsliste. Det var den romerske kejser Diocletianus, der opførte det kæmpestore palads i 300-tallet e.Kr. I dag findes der stadig paladsmure, hvælvinger og søjler, samtidig med at grænserne er blevet udtværet, så man ikke rigtig mærker, at man forlader paladsområdet og kommer ind i den middelalderlige bykerne.

Trogir er en charmerende og malerisk lille by med en lang historie og masser af atmosfære. Byen igger på en ø mellem fastlandet og øen Ciovo. Trogirs historie går over 2000 år tilbage i tiden, og byen emmer af historisk charme med smalle brostensbelagte gader og hyggelige små torve. Blandt byens seværdigheder kan nævnes: fortet Kamerlengo, katedralen fra 1200-tallet og den indbydende havnepromenade. Vi er tilbage på hotellet igen hen ad eftermiddagen.

 

3. dag 

Dagen i dag er helt din egen. Området her omkring Split er velrenommeret (i hvert fald i Kroatien) for sin vinproduktion. Derfor kunne dagen i dag jo fint bruges med et besøg til et vinhus. Der er heller ikke langt ind til den gamle bydel i Primošten, hvor man kan slentre en tur blandt de gamle smukke bygninger. Har an lyst til at smage på det lokale kroatiske køkken, skal man lede efter en ”konoba” det kaldes de restauranter, der serverer traditionel mad nemlig. Vi anbefalet at prøve ”Brudet” en skaldyrsragout, dalmatisk røget skinke, eller sort risotto tilberedt med blæksprutter og blæk herfra.

Dagen kan jo også bare bruges til ren afslapning enten ved hotellets pool eller ved stranden.

 

4. dag 

I dag skal vi besøge naturnationalparken Krka, der er en af de smukkeste naturperler i Kroatien. Krka, som også bliver kaldt ”mini Plitvice”, blev erklæret national park i 1985, egentlig for at beskytte floden Krkas økosystem. Der er i alt 17 naturlige barrierer, som danner et utal af små og store vandfald, hvoraf det højeste er mere end 45 m. Parken gennemskæres af broer og stier, hvorfra vi skal opleve den fantastiske flora og fauna. Der vil være mulighed for at tage en lille dukkert under et af vandfaldene, så vi skal huske badetøj! Terrænet kan godt være noget ujævnt, så det er også vigtigt at have gode sko på i dag.

Fra parken kører vi til Sibenik, der trods sin størrelse har et ganske imponerende CV!, En Unesco-beskyttet katedral, steder hvor der er optaget scener til Tv-serien ”Game of Thrones”, en trækantet strandpromenade, maleriske røde tage og imponerende renæssance arkitektur.

Der er tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi igen vender hjem til vores hotel.

 

5. dag 

I dag skal vi på fotosafari og der venter os en uforglemmelig tur i floddeltaet ved floden Neretva. Deltaet er et stort fuglereservat med masser af trækfugle. Vi skal sejle i de lokale flodbåde, kaldet ”truper”, og ombord vil der være musik, og er vi heldige, bliver der serveret en rakija (lokal cognac).

Hele området her i Dalmatien, er et mekka for citrusfrugter, specielt mandariner. Og vi er ekstra heldig, for vi er her nemlig midt i høstsæsonen. Vi bliver derfor udstyret med en spand hver, og så får vi lov til at plukke med sammen med de lokale, når vi besøger en af de mange plantager i området. Dagens frokost består af lokale specialiteter akkompagneret af musik, sang og dans. Se det er at opleve det lokale liv på helt tæt hånd.

 

6. dag 

Vores kroatiske eventyr er nu slut og efter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen, hvor vores fly afgår til Hamborg kl. 13.00.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Enkeltværelsestillæg:

Kr. 7.299,-

Kr. 900,-

Prisen inkluderer

 • Ophold i delt dobbeltværelse  (5 nætter)
 • Halvpension
 • Flyrejse t/r fra Hamborg til Split
 • Bustransport i Kroatien
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter som beskrevet i program
 • Frokost dag 5
 • Entreer samt bidrag til rejsegarantifonden.

Du kan selv vælge at køre til lufthavnen i Hamborg eller gøre brug af bustransfer. Opsamlingssteder er listet nedenfor. Du skal koordinere direkte med de graa busser i forhold til dette.

Hotel Zora

Hotellet ligger ud til havet på spidsen af halvøen og er omgivet af stenstrande, efterfulgt af en sti, der løber 800 m igennem en tæt fyrreskov. Hotellet ligger blot 500 m fra Primoštens gamle bydel og byder på restaurant, tennisbaner samt spa- og wellness-center med pools.

Hotellets 325 værelser har alle balkon, sidekig over havet og satellit-tv. Hotellet byder desuden på restaurant samt opvarmet saltvandspool med kuppeltag, der delvist kan åbnes. Under kuppeltaget bydes der desuden på sauna, massagerum og kosmetiske behandlinger, alt dette kan benyttes mod betaling.

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.

Mulighed for opsamling fra:

 • Vejle, Lundahl Nielsens Vej 1, kl. 10:00
 • Kolding ved afkørsel 63 Bramdrupdam ved Pendler P-plads, kl. 10:45
 • Sønderborg Ringriderpladsen kl. 12:00

Ønsker du at tage bussen, så skal dette koordineres direkte med de graa busser.