KokkedalSlotsferie

3 dage

2.799,-

Det nuværende Kokkedal Slot er opført i 1940 efter en brand. Allerede i det 11. århundrede var stedet samlingspunkt for vikingerne, inden de i 1013 drog på erobringstogt til England. I dag er slottet indrettet til et spændende slotshotel, hvor man kan møde frøken Lykke, der blev levende indemuret og går igen. Man kan også se Fandens ligvogn, der henter den afdøde Karen Galde, der viede sin sjæl til fanden mod et liv i luksus. Hotellet er kendt for sit gode køkken. Vi indkvarteres i de historiske værelser på slottet.

1. dag

Efter opsamling kører vi til Aalborg, hvor der bliver tid på egen hånd til frokost og til at opleve byen. I Aalborgs centrum og ved havnefronten kan nævnes flere berømte bygninger og attraktioner. Aalborg kunstmuseum tegnet af Alvar Aalto, Jørn Utzon centeret og kulturhuset Nordkraft, samt de mere historiske Budolfi kirke og Jens Bangs Stenhus. Fra Aalborg kører vi langs Limfjorden forbi Gjøl til Kokkedal Slot. Ved ankomsten får vi kaffe og småkager. Efter at have nydt værelserne og slottets inden- og udendørs arealer, er det tid til at nyde aftensmaden i de historiske omgivelser.

 

2. dag

Efter morgenmaden kører vi en udflugt til Jammerbugten via Slettestrand og Svinkløv, inden vi når det idylliske fiskerleje Torup Strand, kendt fra TV udsendelsen “Gutterne på Kutterne” og de maleriske blå fiskerbåde, der slæbes op på stranden. Turen går videre til Bulbjerg med resterne af Skarreklit, forbi det store vindmølle testcenter i Østerild Klitplantage til Hanstholm. Her skal vi nyde røgeriets gode fiskebuffet. Godt mætte skal vi videre gennem de øde og smukke naturområder syd for byen til Klitmøller, også kaldet “Cold Hawaii”, kendt som et af Nordeuropas bedste steder til windsurfing. Efter at have nydt masser af natur, kører vi til Vesløs Kro, hvor vi ser krogalleriet med mulighed for kaffe og kringle. Det er nu tid til at vende tilbage til slottet og aftensmaden. På vejen tilbage, kører vi forbi Vejlerne, som Åge V. Jensens Fond har opkøbt og sikret som naturområde.

 

3. dag

Efter morgenmaden kører vi over Aggersund broen, forbi de store kridt- og kalklejre til Løgstør. Videre langs vandet, forbi Ertebølle og Trend til Viborg. Byen, der i gammel tid var tingsted, er i dag hjemsted for Vestre Landsret. Domkirken, med Joakim Skovgaards kalkmalerier, er absolut et besøg værd. Region Midtjylland har sin administration og holder sine regionsrådsmøder i byen. Efter frokost på egen hånd, går turen hjemad.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 2.799,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 3 dage
  • Overnatning på hotel i 2 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Frokost 2. dag
  • Udflugter
  • Chauffør fungerende som rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Kokkedal Slotshotel, Brovst