Kassel Besøg i Berleburg

5 dage

3.299,-

Denne tur til Kassel og Berleburg, som ligger smukt i Nordhessens skovklædte landskab, er en elsket tur af mange. Vi oplever den smukke by Berleburg, nyder landskaberne og besøger Hannoversch Münden. Vi bor på det hyggelige Hotel Ambassador i byen Baunatal.

1. dag

Turen går sydover, og i løbet af eftermiddagen kommer vi over Lüneborg Hede og gennem udkanten af Harzen, inden vi sidst på eftermiddagen når frem til vort hotel i Baunatal nær Kassel. Efter indkvartering serveres middag på hotellet.

 

2. dag

Vores udflugt i dag går vestpå gennem det bakkede og skovklædte landskab mod Berleburg. Vi kommer gennem en række smukke bindingsværksbyer, som området her er kendt for, og som giver det et dejligt præg. I løbet af formiddagen når vi frem til bjerg- og kurbyen Bad Berleburg, smukt beliggende med stejle gader og mange skiferhuse. Øverst i byen ligger det imponerende renæssanceslot med den flotte slotshave. Her residerer prinsesse Benedicte og prins Gustav og hans kæreste Carina Axelsson. En del af slottet er indrettet som museum, der fortæller om slottet og fyrstefamilien Sayn-Wittgenstein, der gennem generationer har boet her. Der er mulighed for at besøge en del af slottet og få et indblik i slægtens spændende historie. Der kan også blive tid til at spadsere en tur i parken. Efter et dejligt ophold i Berleburg går turen ad smukke veje forbi Edersee tilbage til vort hotel, hvor vi igen spiser middag om aftenen.

 

3. dag

Dagen byder på nye oplevelser i landskaberne og byer i området omkring Kassel. Vi kører gennem Kassel og følger nu floden Fulda på sin vej gennem dalen mod Hannoversch Münden, hvor Fulda og Werra flyder sammen og danner floden Weser. Vi holder en længere pause i Hannoversch Münden, som er en af Tysklands smukkeste bindingsværksbyer med de flotte gamle huse liggende som perler på en snor. På vores vej tilbage til Baunatal kører vi op til Wilhelmshöhe, som ligger lidt nord for Kassel. Herfra har man en enestående udsigt over byen, og her finder vi også den fine slotspark omkring slottet Wilhelmshöhe. Parken er kendt for sine mange springvand og fontæner samt selvfølgelig for den enorme Herkulesstatue, som danner en slags afslutning på parken. Vi vender tilbage til vort hotel i god tid inden middagen, så der evt. bliver tid til at gå en tur i Baunatal.

 

4. dag

I dag går turen sydpå til byerne Alsfeld og Fulda. Alsfeld er en dejlig lille by med en charmerende atmosfære. Her spadserer vi en tur i gaderne, inden vi fortsætter til barokbyen Fulda, der gennem århundreder har været et kirkeligt centrum i Tyskland. Her finder vi nogle af landets mest imponerende barokbygninger. Især den store domkirke gør et stort indtryk på de besøgende. I Fulda finder vi også en gågade med mange spændende huse og flotte forretninger. Efter endnu en god dag vender vi tilbage til vort hotel, hvor middagen venter.

 

5. dag

Efter dejlig morgenmad sætter vi os til rette i bussen, og nu går det hurtigt nordpå. I Nordtyskland holder vi en pause med mulighed for at købe frokost, inden turen fortsætter mod den danske grænse, som vi når ved eftermiddagstid. Mulighed for pause, inden det går hjemad.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.299,-
Kr. 750,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré og rundvisning Berleburg
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Best Western Hotel Ambassador
www.ambassador-baunatal.bestwestern.de