Irland Mærk magien i Irland

10 dage

8.999,-

På denne magiske tur skal vi opleve nogle af Irlands mest spektakulære attraktioner. Vi ser den smukke Killarney Nationalpark, det fascinerende Bunratty Castle & Folk Park og det historiske Clonmacnoise.

Vi skal køre på den naturskønne ”Ring of Kerry”, der regnes for at være én af verdens smukkeste panorama ruter. Undervejs ser vi de farverige landsbyer, de grønne bakker og ikke mindst de fantastiske sandstrande, som man måske ikke lige forventer at se i Irland.

Denne tur, viser helt sikkert det bedste af Irlands uspolerede natur og landets interessante historie. Hver dag vil være fuld af spændende og fascinerende oplevelser.

1. dag

Vi kører ned gennem Tyskland og fortsætter sydpå indtil vi når ned omkring Köln. Her drejer vi fra mod vest og vores overnatningshotel i nærheden af den belgiske grænse, hvor aftensmaden venter. Undervejs har vi selvfølgelig holdt passende pauser.

 

2. dag

Efter morgenmaden pakker vi bussen og fortsætter gennem Belgien, indtil vi når den franske grænse. Herfra skal vi kun køre et kort stykke indtil vi når havnebyen Dunkerque, hvorfra vi tager færgen til Dover.

Sejlturen varer kun et par timer, og ved indsejlingen til Dover ser vi de berømte ”white cliffs”, som Vera Lynn sang om i hendes kendte sang.

Efter ankomst til det engelske fortsætter til vores hotel, hvor vi sammen spiser aftensmad.

 

3. dag

I dag skal vi til Irland. Vi starter tidlig morgen med at køre mod Bristol og over den smukke Bristol Suspension Bridge, inden vi rammer Wales. Her kører det fantastiske landskab roligt forbi, mens vi fortsætter mod Swansea og Carmarthen inden vi ankommer til Fishguard. Nu får vi en pause fra bussen, da vi skal sejle til Rosslare i Irland.

Turen tager ca. tre en halv time, hvor vi kan slappe af i en lænestol indendørs eller ude på dækket – ombord vil der være mulighed for at købe frokost.

Vi kører nu til vores hotel i Wexford/Waterford området, hvorefter resten af dagen vil være til afslapning.

Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet.

 

4. dag

Waterford er nok mest kendt for sit fantastiske krystalglasværk, men den er faktisk også den ældste by i Irland. Vi skal selvfølgelig både rundt og se på, samt også besøge krystalværket, hvor der helt sikkert vil være mulighed for at få en lille souvenir med hjem.

Vi fortsætter nu til whiskydestilleriet Jameson, her får vi et indblik i produktionen, samt en tur rundt i selve destilleriet – herefter skal vi  selv smage på den irske nationaldrink.

Turen går nu videre til County Kerry og til Killarney Nationalparken. I parken ligger Irlands højeste bjergkæde McGillycuddy’s Reeks, der er over 1000 m høj. For foden af bjergene ligger de verdensberømte søer, og kombinationen af bjerge, søer, skove og vandfald giver området en helt enestående skønhed.

Efter et fantastisk ophold i parken, kører vi til vores hotel.

 

5. dag

Dagen i dag, står igen i naturens tegn. Vi skal køre en fantastisk tur på ”Ring of Kerry”, som betragtes som en af de mest fantastiske panoramaruter i verden. Her kommer vi forbi de smukke farverige landsbyer, vidunderlige strande, kystnære udsigter, grønne bakker og romantiske bugter.

Som noget helt specielt, stopper vi undervejs ved en Irsk fårebonde. Her oplever vi, hvordan en typisk arbejdsdag på gården ser ud, og lærer lidt mere om dyrene. Hvis vi er heldige, får vi også mulighed for at se de kloge fårehunde på arbejde.

Efter at have fået en smagsprøve på landmandslivet, kører vi til vores hotel.

 

6. dag

Efter morgenmaden går turen til Limerick. Byen ligger smukt ved floden Shannon og den gamle bydel ligger på King’s Island der har Shannon på den ene side og Abbey floden på den anden side.

I Limerick skal vi besøge slottet Bunratty, der også huser ”Folkeparken”. Folkeparken er egentlig et friluftsmuseum, hvor vi træder over hundrede år tilbage i tiden, til hvordan livet var i Irland omkring år 1900.

Der ligger over tredive forskellige huse og bygninger i området, som vi skal udforske for at få et indblik i fortiden.

På vejen tilbage til hotellet kører vi til de fantastiske ”Cliffs of Moher”, der stiger over 200 meter over havets overflade.

Hjemme igen, spiser vi sammen aftensmad på hotellet.

 

7. dag

I dag skal vi på en panoramisk tur gennem Connemaras uspolerede og farverige natur. Vi kommer også til at se de helt specielle Connemara ponyer, der lever vildt i området. Når vi kommer til Clifden, kan vi se den spektakulære udsigt over bjergkæden Twelve Pins. Fra nationalparken fortsætter vil til Kylemore Abbey. Her dykker vi ned i fortiden og lærer mere om, hvordan livet ville have været, da det fungerede som et benediktinerkloster. Klosteret har en smuk gammel have, hvori der bliver god tid til at gå en dejlig tur.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel i Limerick.

 

8. dag

Vi siger farvel til Limerick, pakker bussen og kører mod hovedstaden Dublin. Undervejs skal vi besøge det katolske kloster Clonmacnoise, der er kendt i Irland for sine meget smukke høje kors og gamle ruiner. Klosteret ligger ved River Shannon og kan dateres helt tilbage til der 6. århundrede.

Efter besøget fortsætter vi til Dublin, hvor vi skal på en byrundtur. Her skal vi se byens kendteste seværdigheder, så som St. Patrick’s Katedralen, de store Guinness lagerhaller, Trinity Universitetet og mon ikke også der bliver tid til at besøg på en traditionel Irsk pub, hvor vi får mulighed for at smage på en Guinness eller to. Aftenen tilbringer vi på vores hotel med middag i restauranten.

 

9. dag

Vi starter nu første etape af vores hjemrejse, ved at sejle fra Dublin til Holyhead i Wales. Herfra kører vi tværs over Wales og England, indtil vi rammer Hull på østkysten. Vi tager natfærgen fra Hull til Rotterdam i Holland.

 

10. dag

Vi vågner op på havet og efter morgenmaden lægger vi til i havnen i Rotterdam. Ombord i bussen igen starter vi turen hjemover via Osnabrück, Bremen og Hamborg inden vi rammer den dansk/tyske grænse. Herfra kører vi det det sidste stykke hjem.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 8.999,-
Kr. 1.650,-

Prisen inkluderer

 • Bus i 10 dage
 • Færge Frankrig/England – England/Holland
 • Kahyt på overfarten England/Holland med
 • eget bad og toilet på hjemrejsen
 • Middag og morgenmad på overfarten England/Holland
 • Overnatning på hotel i 8 nætter
 • Ophold med halvpension
 • Færge Fishguard/Rosslare
 • Færge Dublin/Holyhead
 • Dag til dag program
 • Entréer til:
 • Jameson destilleriet
 • Bunratty Castle
 • Cliffs of Moher
 • Kylemore Abbey
 • Clonmacnoise
 • Dansk rejseleder og chauffør

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.