Imst Bjergtagende natur

8 dage

5.999,-

Tyrol er den eneste delstat i Østrig, som ligger helt omgivet af bjerge. Tag med til denne perle og oplev dette fantastiske ferieland, som vi aldrig vil glemme igen.

1. dag

Efter tidlig afgang køres med passende pauser ned gennem jylland. Vi krydser grænsen og kører gennem Tyskland til overnatning i området omkring Leipzig.

 

2. dag

Efter morgenmad går det videre gennem Tyskland, forbi Nürnberg mod München og snart kan vi begynde at se bjergene foran os. Først på eftermiddagen kommer vi forbi Tysklands højeste bjergområde ved skisportsstedet Garmisch-Partenkirchen. Her får vi en lille forsmag på bjergkørsel over det første østrigske bjergpas, Fernpass i 1212m’s højde. Snart kommer vi til den lille hyggelige by Imst, hvor vi skal bo de næste 5 nætter på hotel Eggerbräu. Hotellet ligger centralt i byen og har bl.a en vældig stemningsfuld kælderhvælvingsbar. Imst har en fin beliggenhed, lige midt i bjergene og ud mod den store Inndal, som var og er en af de store handelsveje gennem Østrig fra øst til vest.

 

3. dag

I dag skal vi følge en anden af de vigtige gamle og ny handelsveje. Vi skal en tur til Italien, til Vipiteno eller Sterzing, som den hedder på tysk, i Sydtyrol (husk pas). Vi kører ad den ikoniske motorvejsstrækning op over Brenner, på Europabrücke vil vi selvfølgelig tage en lille pause og nyde udsigten ud over Silldalen. Siden går turen gennem det fantastiske postkortlandskab op mod passet og grænsen og vi er i Italien. Vipiteno ligger umiddelbart på den anden side af grænsen og vi får lidt tid til at handle og finde noget frokost i en af de mange restauranter i byen. Hen på eftermiddagen vil vi køre mod nord igen. Vi kører ad motorvejen til Brenner, hvor drejer ind på den fine snoede vej mod Innsbruck, vi kommer bl.a. til at se den imponerende Europabrücke nedefra. Endvidere er det et meget flot syn at se op på motorvejsbyggeriet fra denne vinkel, men det er svært at forestille sig, al trafik skulle af denne smalle vej før i tiden. Vi vil være tilbage i Imst sidst på eftermiddagen efter en oplevelsesrig dag.

 

4. dag

Lang dagstur til den fantastiske blomsterø Mainau (husk pas). Vi starter med at køre mod vest mod Bodensøen, krydser det store Arlbergbjergmassiv gennem Arlbergtunnellen. Vi kommer helt ud i Østrigs vestligste hjørne og møder her søen, som er grænse mellem Østrig, Tyskland og Schweiz. Turen går langs nordsiden af Bodensøen, i Tyskland, forbi Lindau til Meersburg, hvor vi tager færgen over til Konstanz. Så er vi jo faktisk i Schweiz og kører til Mainau den tredje største ø i søen. Mainau er ejet af den svenske Bernadotteslægt og er et suptropisk blomsterparadis med planter der blomstre hele året rundt. Vi besøger parken hvor vi går op til slottet, som i dag er beboelse for grevefamilien. Der findes også en bus, man kan tage, hvis det skulle være nødvendigt (ikke incl.) Besøget her er virkelig en farveeksplosion for alle sanser. Hjemturen går langs sydsiden af søen gennem en lille smule af Schweiz og tilbage gennem Arlbergmassivet til hotellet efter en dag i 3 lande.

 

5. dag

I dag skal vi på en lang halvdagstur til Tyrols forbundshovedstad Innsbruck. Byen ligger centralt placeret i Inndalen lige op ad floden og har været af stor vigtighed for hele området siden 12 årh. Vi starter på højdedraget Berg Isel i den sydvestlige udkant af byen. Her ligger byens skihopbakke, som siden 1952 har været fast bestanddel af den berømte 4-bakketunering. Innsbruck var også vært for Vinter-OL i 1964 og igen 1976. På Berg Isel ligger den morderne udstillingsbygningen Tiroler Panorama, hvor vi skal ind og se det berømte “Riesen Rundgemälde” eller det runde maleri, som fortæller historien om det berømte slag på Berg Isel, hvor de tyrolske tropper med Andreas Hofer i spidsen vandt et storslået slag i 1809. Vi skal også huske at beundre den eminente udsigt ned over Innsbruck. Efter besøget her kører vi ned i byen og går forbi Hofburgkomplekset ind i den gamle bydel til det berømte gyldne tag. Vi holder pause for at nyde det dejlige centrum og evt. besøge en af de hyggelige cafeer. Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet.

 

6. dag

Igen en lang halvdagstur. Starter i samme retning som da vi skulle til Mainau, mod vest, men denne gang kører vi op over selve Arlbergpasset, som forbinder Tyrol og Vorarlberg. Dagen i dag står virkelig i naturens tegn med 2 unikke pas på programmet. Efter at have krydset Arlberg kører vi til Bludenz og vender næsen mod sydøst. Vi skal køre op af den verdensberømte Silvretta Hochalpenstrasse, hvor vi kommer op i 2032m o h. Vejen er ca. 22 km lang og har 34 sving op og ned – en helt igennem fantastisk panoramatur, hvor vi kan se bjergtoppe, der går op over 3000 m.. På toppen holder vi en pause ved stausøen og evt. går en lille tur i den gode bjergluft. Vi returnerer til Imst igen hen på eftermiddagen.

 

7. dag

Efter morgenmaden pakker vi bussen og tager afsked med Hotel Eggerbräu i Imst. Vi kører ud af bjergene ved at køre op over Fernpass igen og ved frokosttide når vi den romantiske by Rothenburg ob der Tauber, i manges øjne en af de absolut smukkeste byer i Tyskland. Rothenburg er beliggende på “den romantiske vej”, en af de kendste ferieveje i den sydlige del af landet. Vi holder pause her og går en tur i denne dejlige by og finder også lidt frokost. Efter frokost (ikke inkl.) fortsætter vi til bakkerne ved Kassel for en overnatning.

 

8. dag

På den sidste dag fortsætter vi nordpå med passende pauser, bl.a. med et stop for frokost samt et stop ved et grænsesupermarked. Hjemkomst ud på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.999,-
Kr. 700,-

Prisen inkluderer

  • Overnatning på hotel i 7 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré Mainau
  • Entré Rundgemälde
  • Frokost sidste dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Eggerbräu
www.eggerbraeu.at