Vinter eventyrHusky & Iglo tur

7 dage

6.499,-

Januar og februar, er måske ikke de mest traditionelle rejsemåneder. Men, når nu det er der, man har mulighed for at se både slædehunde og igloer, jamen, så er det jo der man skal afsted.

På denne smukke tur, kommer vi til noget af Tysklands smukkeste vinternatur og får oplevelser, der kun er mulige på dette tidspunkt af året.

1. dag

Efter opsamling sætter vi straks kursen sydpå mod den dansk-tyske grænse. Undervejs stopper vi og får kaffe og rundstykker.

Så går turen ellers ned gennem Tyskland.  Vi kommer forbi Hamborg og Hannover, indtil vi ud på eftermiddagen kommer til Magdeburg. Her stopper vi og alt efter vejret, enten kører eller går vi en lille tur rundt i byen.

Magdeburg er en af de ældste byer i det tidligere DDR, og har ikke altid haft det let i sin lange historie. Som kejserresidens, hansestad og fæstningsby er Magdeburg igen og igen blevet hjemsøgt af krig og ødelæggelse. Men den har altid rejst sig igen. Som Barcelona har sine Gaudi-bygninger, har Magdeburg sine Hundertwasser-bygninger, og på Domplatz finder vi ”Grüne Zitadelle”. Hvorfor den hedder ”grønne” er ikke helt til at forstå, da den store bygning faktisk er lyserød – helt i Friedensreich Hundertwassers skæve ånd. På grund af årstiden, komme vi til at se byen i ly af lampernes skær.

Fra Magdeburg fortsætter vi det sidste stykke til vores overnatningshotel.

 

2. dag

Vi får en god morgenmad på hotellet og kører til Nürnberg, og når vi kommer frem, skal vi selvfølgelig ud og se på byen.

Lige siden middelalderen har Nürnberg været et spejl af den tyske historie, her har boet Kejsere og fyrster, opfindere og lærde.

Bybilledet domineres af det enorme fæstningsanlæg, der blev påbegyndt allerede omkring 1140 under kejser Konrad III, og som løbende blev udbygget indtil ind i 17. århundrede. Nürnbergs historiske strøg slutter – eller begynder – ved borgen, og når man begiver sig ud på denne strækning, forbavses man over den rigdom af betydningsfulde bygningsværker og steder, som byen indeholder.

De rigt udsmykkede kirker, finurlige springvand, Fembohaus med Nürnberger Stadtmuseum og slottet Tucherschloss, der forekommer så virkeligt, som om de tidligere beboere blot er gået en lille tur. Vi kender selvfølgelig også Nürnberg, for retsopgøret efter 2. Verdenskrig, som fandt sted her.

Når det bliver tid til frokost, anbefaler vi at I smager de lokales livret Nürnberger Rostbratwürstchen. Salget af denne type pølser kan føres tilbage til første halvdel af det 14. århundrede. Siden den tid har man tilberedt de små, lækre pølser i historiske bratwurst-køkkener efter de gamle opskrifter, for eksempel i „Bratwurstglöcklein” tæt ved Handwerkerhof.

Efter en hyggelig dag i storbyen fortsætter vi det sidste stykke til vores hotel.

 

3. dag

I dag starter vores Bayerske eventyr sådan rigtigt. Dagens første udflugtsmål er helt ude i skoven, nærmere betegnet Tysklands første nationalpark. Parken åbnede tilbage i 1970 og dækker et område på 243 kvadratkilometer. Parkens fantastiske natur består af skov, hede, krystalklare bjergstrømme og søer, herunder den spektakulære sø ”Rachelsee”, parkens eneste gletsjersø. Under vores besøg, skal vi op og gå blandt trætoppene.  Her finder vi nemlig både et udsigtstårn og ”veje” bygget på stopler, der løfter os højt op. På en klar dag, kan man fra nogle af udsigtsposterne se den nordige del af alperne. Vi anbefaler, at man husker at tage sin kikkert med. Inden vi kører videre er der tid på egen hånd til at spise frokost i en af restauranterne, der ligger i skoven.

Efter frokost kører vi til en helt anden verden, nemlig én af glas, når vi besøger Joska krystalglasværk i  Bodenmais.  Hos Joska skal vi se både verdens største jule glaskugle og glas påskeæg. Der bliver god tid til at se hele værket og også til måske at lave sin egen glaskugle til at tage med hjem. Vil man hellere have noget mere professionelt med hjem, er der ikke den ting man ikke kan finde i glas.

Efter en spændende dag, kører vi hjem til vores hotel, hvor vi igen spiser aftensmad sammen i restauranten.

 

4. dag

I dag skal vi opleve det, der uden tvivl er nogle af turens absolutte højdepunkter. Vi skal være udenfor det meste af dagen, så vi skal være klædt godt på med halstørklæder, huer og vanter. Vi starter med at køre til Altreichenau, en lille by langt ude på landet. Her skal vi besøge ”Huskyhof Dreisessel”, der holder slædehunde. Vi skal høre om, hvordan man træner dem, hvordan de bor, hvad de spiser og om deres særlige egenskaber som trækdyr. Vi kommer til at gå mellem hundene, så der er rig mulighed for at kæle for de prægtige dyr, med den bløde varme pels. Selvom de er arbejdshunde, er de kærlige og elsker at få besøg. Vi er på gården ca. et par timer, og for at vi ikke kommer til at fryse, får vi forsyninger af varme drikke under opholdet.

Nu er det tid til frokost, så vi kører til et lokalt gasthaus, hvor vi skal smage på de lokale specialiteter.

Vi er dog slet ikke færdige med vores ”polardag” for turen går nu videre til en helt speciel landsby, nemlig en iglo landsby. Her skal vi på en tur rundt i byen, med en af de lokale, der også viser os, hvordan man bygger sin helt egen iglo, og hvordan de hvert år bygger byen op igen, når sneen kommer.

Nu er det hjem i varmen igen, så vi starter turen hjem til hotellet.

 

5. dag

Vi har en stille og rolig morgen på hotellet, inden vi i løbet af formiddagen kører til Passau.

Byen ligger smukt ved de tre floder Donau, Inn og Ilz, og her ved vintertid er der en helt magisk stemning i byen. Lysene skinner over de sneklædte tage og de gamle barokke facader.  Udsigten over byen er næsten overvældende, som den ligger indrammet af borgen Veste Oberhaus mod nord og valfartskirken Maria Hilf mod syd. Der er masser at opleve i den gamle bydel og det hele er tilgængeligt til fods. Vi kommer forbi Wittelsbach-fontænen og den historiske rådhussal. Turen tager os til byens højeste punkt, St. Stephens Katedral, der er hjemsted for verdens største katedral-orgel. I gågadeområdet ”Neue Mitte” ser vi de elegante butikker, men vi tager også en afstikker til Höllgasse, kunstgaden i den gamle bydel. Byen har nemlig altid været ramme for både kunst og kunstnere.

Der bliver også tid på egen hånd, til at handle lidt eller nyde en varm drik og et stykke kage på en af byens mange hyggelige caféer.

Sidst på eftermiddagen kører vi hjem til hotellet.

 

6. dag

Det er blevet tid til at vende hjemad, så efter morgenmaden pakker vi bussen og starter turen nordpå igen.

Vi gør stop i Rothenburg ob der Tauber, der ikke uden grund kaldes én af de smukkeste byer i Tyskland.  Det siges også at der ikke findes andre byer, hvor middelalderen er så godt bevaret som her. Når vi går rundt i den gamle bydel fyldt af tårne, fontæner, gamle forsvarsanlæg og hyggelige vinstuer, kan man faktisk godt få fornemmelsen af, at tiden er gået helt i stå og at man er rejst flere hundrede år tilbage i tiden.

Vi går en hyggelig tur rundt i byen, hvor der vil være tid til at finde frokost på egen hånd. Herefter fortsætter vi turen til vores hotel i Baunatal.

 

7. dag

Vi er nu nået til turens sidste dag, og vi skal det sidste stykke hjem til Danmark. Inden vi når grænsen, stopper vi ved frokosttid i den historiske saltby Lüneburg, der ligger idyllisk mellem Elben og det store hedelandskab Lüneburger Heide. Her er der tid til på egen hånd at spise frokost inden vi kører videre.

Ved grænsen er der mulighed for en handlepause, hvis det ønskes. Vi er hjemme igen sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 6.499,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

 • Bus i 7 dage
 • Kaffe og rundstykker 1. dag
 • 6 overnatninger på hotel med halvpension
 • Byrundtur i Magdeburg
 • Byrundtur i Nürnberg
 • Entré til Naturparken med gåtur i trætoppene
 • Besøg hos Joska Krystalglasværk
 • Besøg hos slædehundene i ”Huskyhof”
 • Besøg i iglo-landsby med rundvisning
 • Frokost 4. dag
 • Byrundtur i Passau
 • Besøg i Rothenburg ob der Tauber
 • Besøg i Lüneburg
 • Rejseleder
 • Bidrag til rejsegarantifondenen

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turistklasse hoteller.