Holland Blomster eller sommertur til Texel

5 dage

4.449,-

Holland er indvundet land, store blomstermarker og gartnerier og forbindes således ofte med blomsterrejser i det sene forår. Men dejlige Holland er bestemt også et besøg værd i sommerperioden, hvor man kan krydre rejsen med besøg på den frisiske ø Texel. Vi bor på dejligt hotel på den rigtige side af Zuidersøen.

1. dag

Turen går sydover mod den hollandske grænse og videre gennem det nordhollandske landbrugsland, inden vi når ud på den ca. 30 km lange Zuiderseedæmning, som blev bygget i forbindelse med de store landindvindinger. Pause på dæmningen til at tage dette fantastiske bygningsværk i øjesyn. Vi når frem til vort hotel til lidt sen aftensmad.

 

2. dag

I dag besøger vi byen Enkhuizen og det store friluftsmuseum, som fortæller levende om livet i Holland gennem tiderne. Her findes forretninger, vindmølle, fiskerøgeri, kanaler, landbrug m.m. Der bliver en pause med god tid til at kigge sig omkring. Et spændende møde med Holland, skruet 100 år tilbage i tiden. Herefter fortsætter vi til den charmerende by Hoorn. På gåturen ser vi de mange charmerende huse og via et par karakteristiske broer når vi havnen. Den maritime fortid fornemmes stærkt. En af byens store sønner var Willem van Schouten, den første til at nå Sydamerikas sydligste punkt. Han navngav Kap Horn efter sin hjemby. Aftenens middag nydes på hotellet.

 

3. dag – Forår med blomster

Gå endelig ikke glip af Holland i tulipanernes højsæson! Dagens udflugt tager os gennem de flotte tulipanmarker og til den 32 hektar store og kendte blomsterpark Keukenhof, sæson ultimo marts til ultimo maj. Her møder vi det blomsterflor, som Holland er så berømt for. Ikke blot tulipaner kan ses her, men alle løgblomster, stauder og orkideer. Blomsterne vises i en skøn park, ude som i drivhuse. En smuk dag i blomsternes tegn! Middag på hotellet. Hvis ønsket kan der arrangeres besøg på blomsterauktion (tidlig morgen). Det resterende dagsprogram tilpasses.

 

3. dag – Sommer med besøg på Texel

Køretur til havnebyen Den Helder. Herfra sejler vi til Texel, den sydligste af de frisiske øer, der ligger som en beskyttende række ud for den hollandske nordkyst. Her findes en enestående natur med klitter, strandenge og vadehav, som vrimler med fugle, især i yngletiden. På øens østside finder vi frugtbare marker med grøntsager, blomster og traditionelt landbrug samt de typiske gulf-huse, som er bygget, så de ligner pyramider. Øen er berømt for sine mange lokale specialiteter af ost, lammekød, grøntsager og selvfølgelig fisk. Ørundtur med pauser undervejs for at nyde naturen, ligesom vi besøger et par af de idylliske fiskerlandsbyer på øen. Midt på eftermiddagen sejler vi tilbage til Den Helder og vender tilbage til vores hotel sidst på eftermiddagen efter en utrolig spændende og anderledes oplevelse.

 

4. dag

Besøg i Hollands hovedstad Amsterdam! Her bliver der en byrundtur, hvor vi kommer forbi de mest kendte seværdigheder, bl.a. kongeslottet, museerne, Dam-pladsen med frihedsmonumentet, det gamle jødiske centrum Waterlooplein m.m. For de, der har lyst, bliver der også tid til at tage på en kanalrundfart. Fra søsiden får man det allerbedste indtryk af Amsterdam og kan beundre de mange karakteristiske huse, som ligger med gavlen ud til kanalerne. Der bliver god tid til at opleve Amsterdam, inden vi vender tilbage til hotellet.

 

5. dag

Efter tidlig morgenmad går turen nordpå. Vi kører gennem Nordtyskland, og ved grænsen bliver der mulighed for indkøbspause. Hjemkomst ud på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

 

TERMINER 2019:
23.04. – 27.04.
29.04. – 03.05.
06.05. – 10.05.
01.10. – 05.10.

Kr. 4.449,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Enkhuizen friluftsmuseum
  • Entré Keukenhof eller sejltur Texel
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Fletcher Badhotel

Petit Nord Hotel