Holland Mortens ukendte Holland

5 dage

4.749,-

På denne rejse skal vi opleve Holland på kryds og tværs, og ikke mindst de lidt mere ukendte sider af landet.

Når man tænker på Holland, tænker de fleste på tulipaner, kanaler, træsko og vindmøller – landet har dog så meget mere at byde på. Ud over hovedstaden Amsterdam, skal vi ud og se de lidt mere ukendte steder, som måske ikke normalt dukker op på turistruten.

1. dag

Turen går ned gennem Danmark og inden vi når grænsen stopper vi og får rundstykker og kaffe. Vi fortsætter ned gennem Nordtyskland forbi Hamborg og Bremen. Nu sætter vi kursen stik vest mod den Hollandske grænse med en pause undervejs. Vi når frem til vores hotel i det nordlige Holland først på aftenen, hvor middagen venter på os.

 

2. dag

Vi pakker bussen og kører mod Hollands hovedstad Amsterdam. Hovedstaden har en lang og spændende historie og har sin oprindelse som en lille landsby på floden Amstel. I middelalderen voksede byen dog hurtigt, og blev et knudepunkt for handel. I 1385 fandt fiskerne på at salte sild, så fiskene kunne holde sig længere. Det betød at sildehandlen boomede og lagde grundlaget for byens fremtidige vækst.

I det 19 århundrede kom den industrielle revolution stormende og transformerede Amsterdam, da mange af de bygninger vi skal se i dag blev opført.  Rijkmuseet åbnede i 1885, togstationen I 1889, Stedelijk museet i 1895 og Rembrandts hus i 1911.

Vi kører en byrundtur i bussen, inden vi skifter transportmiddel til en af de velkendte kanalbåde. Da der er områder, der bedst ses til fods, slutter vi vores besøg af med en gåtur i nogle af de mindre gader.

Vi fortsætter nu nordpå til Volendam, hvor vi skal besøge både et oste- og et træskomageri.

Herfra kører vi til vores hotel, hvor aftensmaden venter.

 

3. dag

Efter gårsdagens besøg i storbyen kører vi til Nordsøkysten. Vi starter i Egmond aan Zee i nord og slutter dagen i Middelburg i syd.

Dagens første stop bliver Scheveningen og på vejen kommer vi forbi regeringsbyen Den Haag, som også er Hollands tredje største by. Scheveningen ligger helt ud til vandet, og på stranden ligger der små caféer, hvor der vil blive mulighed for at købe frokost.

Efter frokost fortsætter vi turen sydover, og fra vejen får vi en fantastisk udsigt ud over Europas største havn i Rotterdam. Vi er nu nået til Zeeland regionen. Her ser vi de imponerende diger og sluser, der skal holde Nordsøen ude. Inden vi når til vores hotel i Middelburg, skal vi ud til Hollands vestligste punkt Westkapelle.

Dagen afsluttes med fælles middag på hotellet.

 

4. dag

I dag skal vi østpå og længere ind i landet. Inden det skal vi dog først forbi Vlissingen, der har en fantastisk smuk strandpromenade.

Vi fortsætter forbi Breda og ´S-Hertogenbosch, der på grund af det lidt specielle navn, normalt blot omtales som ”Den Bosch”

Vi når nu frem til Arnheim, hvor vi ankommer i tid til frokost.  Navnet på byen stammer fra det latinske ord Arenacum, og på Hollandsk betyder det ”Ørnens by”. Byen ligger smukt mellem floderne Nederrijn og Sint-Jansbeek , og er én af de større byer i Holland. Vi kender nok byen bedst for de to slag, der var ved broen i Arnheim under anden verdenskrig.

Det første slag var i 1944, hvor de allierede, engelske og polske tropper, skulle erobre broen fra tyskerne. Der var hårde kampe, og til sidst løb de allierede tør for ammunition og blev taget til fange af tyskerne.

Det andet slag stod i 1945,da byen blev befriet af englænderne og canadierne.

I dag står der et mindesmærke ved den nye ”John Foster bro”, og hvert år afholdes der en mindehøjtidelighed d. 17. september.

Vi har tid i byen til at spise frokost, samt at gå rundt at kigge på egen hånd. Som skrevet før er byen indhyllet i historie, men der er også mange andre ting at opleve. Vi anbefaler, at gå en tur i den gamle bydel. Hvis man  fra hovedgaden går ned gennem de små smalle gader, kommer man ned til Rhinen og den gamle del af byen. Fra markedspladsen kan man se Grote Kerk, og hvis man ikke lider af højdeskræk har man fra kirketårnet en fantastisk udsigt ud over byen. Det gamle rådhus også kaldet ”Djævlens hus” på grund af de tre djævle figurer der holder vagt udenfor.

Der er ikke svært at få nogle timer til at gå i Arnheim! Midt på eftermiddagen går vi ombord på bussen igen og kører til Tyskland, hvor vi skal overnatte.

 

5. dag

Vi er nu nået til turens sidste dag og vi skal via Bremen og Hamborg retur til Danmark. Undervejs stopper vi og holder frokostpause.

Når vi når til grænsen vil der blive tid til at handle ind, inden vi er hjemme igen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.749,-
Kr. 1.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Rundstykke og kaffe 1. dag
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Kanalrundfart
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.