Grænselandet Tyskland – Holland – Belgien Grevenbroich

5 dage

3.699,-

Dejlig tur til området, som ligger i trekanten mellem Tyskland, Holland og Belgien. Her oplever vi, hvorledes byggestil, landskaber og levevis i et ganske lille område kan variere meget. Vi bor i den tyske by Grevenbroich, oplever blomster i Holland, besøger Belgiens hovedstad Bruxelles og ser middelalderbygninger i Monschau.

1. dag

Turen går sydover. Lidt efter lidt ændrer landskabet sig fra det flade Nordtyskland til det mere kuperede Midttyskland, dannet af de mange floder. Til aften når vi frem til Grevenbroich, hvor vi indkvarteres på Hotel Montanushof. Middag efter ankomst.

 

2. dag

Vi holder formiddagen fri med tid til at kigge os omkring i Grevenbroich, som er en hyggelig by. Om eftermiddagen kører vi en tur til nabolandet Holland, hvor vi i Arcen besøger en af Europas største blomsterpark er på 32 ha. Her finder vi et væld af blomster hele året rundt. Ikke blot på friland men også i væksthusene kan vi beundre de smukke farver og anlæg. Parken er især kendt for sit store rosarium og den fjernøstlige afdeling med masser af eksotiske blomster og planter. Der vil være mulighed for eventuelt at drikke eftermiddagskaffe i parken. Til aften er vi tilbage på hotellet, hvor vi igen nyder aftenens middag.

 

3. dag

Vores udflugt går i dag til det andet af nabolandene, Belgien. Vi skal først og fremmest besøge Bruxelles, som ud over at være Belgiens hovedstad også huser EUs og NATOs hovedkvarterer. Bruxelles nutid og fortid skaber en spændende by med international stemning. Vi skal på byrundtur med bus og kommer bl.a. forbi en del af EU-bygningerne, inden vi kører ind til centrum, hvor vi fortsætter til fods. På spadsereturen skal vi naturligvis se Grand Place, som anses for at være en af Europas smukkeste pladser. Der vil blive tid til at gå på opdagelse i gaderne omkring Grand Place. Her ligger foruden mange spændende spisesteder også mange internationale forretninger. Naturligvis ser vi også byens vartegn Atomium, som er et forstørret stålmolekyle. Til aften vender vi tilbage til hotellet og hygger os med middag i restauranten.

 

4. dag

Udflugt til den charmerende middelalderby Monschau, hvor vi skal opleve et næsten originalt middelaldermiljø. Langs floden finder vi en enestående samling af bindingsværkshuse, som ikke blot er friluftsmuseum men et levende bymiljø. Byen hørte til de rigeste i området på grund af klædefremstilling, og denne rigdom skinner tydeligt igennem. Den gamle bydel og Det Røde Hus, som var beboelse for en af de rige tekstilfabrikanter, hører til blandt de smukkeste seværdigheder i denne del af Tyskland. Vi har god tid i Monschau, inden vi vender tilbage til Grevenbroich, hvor der også vil være tid til at spadsere en tur, inden vi igen spiser middag på hotellet.

 

5. dag

Straks efter morgenmad forlader vi Hotel Montanushof og kører nordpå. På hjemturen kører vi gennem Weserbergland, hvor vi bl.a. kommer forbi Porta Westfalica. I Nordtyskland bliver der en pause med mulighed for at købe frokost, inden det går mod den danske grænse, som vi når ud på eftermiddagen. Mulighed for pause, inden vi fortsætter hjemad.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.699,-
Kr. 750,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré blomsterpark
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Walram
www.hotelwalram.nl