GdanskDen smukke Pommerske havneby

5 dage

5.399,-

Kun en kort flyvetur fra Billund ligger Gdansk, som er Polens 6. største by med ca. en halv million indbyggere. Byen byder på charmerende torve, skønne spisesteder og et væld af historiske seværdigheder.

1. dag

Fra morgenstunden er der afgang med fly fra Billund lufthavn. Efter en kort flyvetur, ankommer vi til Gdansk Airport. Derefter er der transfer ind til Gdansk. Transfertiden er heldigvis kort, så efter en halvtimes kørsel er vi fremme ved hotellet. Der er nu tid til at få pakket ud og slappe lidt af, inden vi går samlet ned på en lokal restaurant og får frokost. Efter at have smagt på en række polske specialiteter, skal vi på en tur rundt i byen til fods.

Vi går langs det lange torv og ser rådhuset, Neptun Springvandet, Det Gyldne Hus og Den Grønne Port. Vi ender på Mariagaden, hvor vi skal ind i den smukke Mariakirke, der er Polens største kirke og kan rumme op til 20.000 mennesker. Efter gåturen vender vi hjem til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad.

 

2. dag

Efter morgenmaden starter vi med at køre til skibsværftet, hvor Lech Walesa arbejdede som elektriker. Her ser vi det berømte ”Stocznia” skilt, som blev synonym med Polens kamp for demokrati. Herfra går turen til Det Europæiske Solidaritets Center. Den enorme bygning ligner skroget på et skib, faktisk mest et rustent skrog, med masser af stål og glas. Men skindet bedrager, for indenfor i den 25.000 m2 store bygning, venter en anderledes og spændende udstilling. Historien om de modige mennesker der satte deres liv på spil for retten til demokrati, fortælles levende i lyd og billeder. På turen rundt føles det næsten som om vi er med i revolutionen.

 

3. dag

Dagens første stop bliver på den lille halvø Westerplatte, der ligger i Gdansk-bugten. Det var her det tyske panserskib ”Schleswig-Holstein”, affyrede de første skud d. 1. september 1939 – startskuddet til 2. Verdenskrig. I dag står der et stort mindesmærke, til ære for de faldne polske soldater.

Vi fortsætter nu til den tidligere Stutthof koncentrationslejr, der i dag er et museum. Stutthof startede som en beskeden fangelejer, men blev i 1941 overført til det tyske SS og i 1942 blev den officielt anerkendt som koncentrationslejer. Det var til denne lejer at de danske kommunister blev overført, efter at have siddet i Horserødlejeren. I 1943 blev de stuvet ned i bunden af et skib og sejlet til Świnoujście, hvor de blev læsset i kreaturvogne og kørt til Stutthof. I alt sad der 152 danskere i lejeren, hvoraf 132 vendte hjem efter krigen var slut.

Efter, hvad der helt sikkert vil være et følelsesladet besøg, kører vi til en lokal restaurant, hvor vi sammen spiser frokost.

Efter frokosten kører vi tilbage til Gdansk, hvor der er tid til lidt afslapning inden vi sammen spiser middag på hotellets restaurant.

 

4. dag

I dag skal vi langt tilbage i historien, når vi kører til den gamle middelalderborg Malbork, der i 1997 blev optaget på UNESCOs Verdensarvs liste. Malbork er et imponerende syn, der er opført i røde mursten og den største af sin art i Europa. Da den tyske korsridderorden vendte tilbage til Europa efter deres nederlag i Jerusalem, fik de af kejser Frederik d. 2.´s tilladelse til at drive korstog mod de hedenske preussiske stammer ved Østersøen og beholde det land de erobrede. De slog sig ned her og i 1309 flyttede stormesterordenens hovedsæde fra Venedig til Malbork. Borgen er omgivet af mure med porte og tårne og når man går rundt i de gamle sale, kan man tydeligt fornemme stemningen fra dens storhedstid. På borgen kan man også se en fuldstændig fantastisk ravsamling med mere end 700 forskellige genstande, i forskellige størrelser, forme og farver. Efter en spændende dag træder vi tilbage til nutiden og ombord på bussen, der kører os tilbage til Gdansk. Her vil resten af eftermiddagen være på egen hånd til at gå på opdagelse i byen, indtil vi mødes igen til fælles middag.

 

5. dag

Vi er desværre nået til turens sidste dag. Hjemrejsen starter fra morgenstunden, hvor vi kører mod lufthavnen. Efter indtjekning flyver vi til Billund, hvor vi lander efter en kort flyvetur.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.399,-
Kr. 600,-

Prisen inkluderer

 • Fly Billund-Gdansk T/R
 • 20 kg bagage og 10 kg håndbagage
 • Transfer fra lufthavnen i Gdansk til hotellet
 • Overnatning på hotel i 4 nætter
 • Ophold med halvpension
 • Dag til dag program
 • Entré til:
 • Det Europæiske Solidaritetscenter
 • Maria Kirken
 • Sutterhof koncentrationslejr museum
 • Middelalderborgen Malbork
 • Rejseleder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotel Dom Muzyka

http://www.dommuzyka.pl