Franken De mellemtyske bakker

5 dage

3.595,-

En dejlig tur til de mellemtyske Bakker med skovklædte bakker og store vider. Vi ser Tysklands forskellig artede natur. Ligeledes skal vi besøge mange maleriske og interessante byer, flere med bindingsværk. En tur med rigtig mange oplevelser, natur og historie.

1. dag

Efter påstigning går det hurtigt sydpå. Grænsen passeres midt på formiddagen. Herefter kører vi med passende pauser over Lüneburger Heide og forbi Hannover til Seesen, hvor vi forlader motorvej nummer 7, her følger vi foden af Harzbjergene mod sydøst til Nordhausen. I dette område har vi vores overnatningshotel.

 

2. dag

Dagen starter med et besøg i Erfurt med kirker, tårne, broer og storslået kulter. Erfurt er seværdig med dens charme og righoldighed på historie. Bl.a. Martin Luther har været i byen i en periode. Vi går her en lille byrundtur, hvor vi ser domkirken og kommer over Krämerbrücke. Turen fortsætter via Suhl og Coburg til Bamberg, som er sæde for en af Tysklands katolske ærkebiskopper. Bambergs maleriske, middelalderlige og barokke gamle bydel hører til på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Der er et lille område de kalder ”Klein Venedig”, en koloni af pittoreske fiskeboliger langs floden Regnitz. Der bliver tid på egen hånd til at udforske byen nærmere. Vi fortsætter til Schlüsselfeld, med ankomst på Gasthof ”Zum Storch”, sidst på eftermiddagen. Indkvartering og aftensmad på hotellet.

 

3. dag

Dagens første besøg er Nürnberg, som er kendt for verdens største årlige legetøjsmesse. Kejsere og fyrster, førere og forførte, opfindere og lærde: lige siden middelalderen har Nürnberg været et spejl af den tyske historie, imponerende, spændende, glitrende mellem storhed og tragedie. Under borgens beskyttelse blomstrede gennem årene håndværk og kunst, en fri, ny ånd besjælede byen, og næppe andre steder levede man så godt. Sådan er det også den dag i dag. Det var her nazisterne fejrede deres store gigantoptrin. Her er også hvert år et af Tysklands største julemarkeder. Inden vi forlader byen er der tid til på egen hånd at spise frokost. Turen fortsætter til dagens andet besøg Rothenburg ob der Tauber, som vi når først på eftermiddagen. Byen er i manges øjne en af de absolut smukkeste i Tyskland. Rotheburg er beliggende på ”den romantiske vej”, en af de kendte ferieveje i den sydlige del af landet. Vi holder en god pause her for at gå en tur i denne dejlige by. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Schlüsselfeld.

 

4. dag

Vi starter turen nordpå ad de mindre veje gennem vinområdet Franken og gennem Rhönbjergene forbi Hammelburg til Fulda. Byen ligger ved floden af samme navn. Fuldas lange historie præges af at byen har været et kirkeligt centrum. Den barokke domkirke blev bygget 1704-12 oven på en tidligere karolingisk kirke, hvis krypt stadig er bevaret; den rummer den hellige Bonofatius’ grav. Miljøet omkring domkirken skal vi ind og se. Videre kører vi vores næste stop, som er i Marburg. Byens særpræg gives af de mange gamle, krogede gader, flere med trapper, da den ligger på skråningen op mod slottet Schlossberg. Byen er også universitetsby og Philipps-universitetet blev grundlagt i 1527. Marburg havde også i 1500-tallet stor betydning for reformationen. Det næste stop bliver ved Edersøen, den 27 km lange sø blev opstemmet og indviet i 1914. Muren blev beskadiget i 1943 af et engelsk bombefly. Dette forårsagede en flodbølge, som ødelagde veje, jernbaner, huse og fabrikker på dens vej ud i nordsøen. Allersidst på eftermiddagen når vi vores hotel ved Kassel for overnatning og aftensmad.

 

5. dag

Efter morgenmaden kører vi gennem Kassel til Wilhelmshöhe med Herkulesstatuen, som mange har set fra motorvejen ved Kassel. Den 250 hektar store barokke bjergpark Wilhelmshöhe udgør sammen med slottet Wilhelmshöhe et enestående totalkompleks, der forbinder kultur, natur og havekunst med hinanden i perfekt harmoni. I 1701 anlagde man vandkunsten, der blev kronet af Herkules-statuen, der strækker sig op over alt andet. Denne enorme statue er lavet af kobber. Vi fortsætter til Hannoversch Münden, som takket være en intensiv saneringsindsats anses den som en bindingsværksby med europæisk betydning. Her ses pragtfulde bindingsværksbygninger med deres inskriptioner, karnapper, historiske døre og portaler. Den poetiske Weserstein står der hvor Fulda og Werra bliver til Weser. Vi kører videre nordpå. Ved grænsen holder vi pause ved et grænsesupermarked. Hjemkomsten vil være ud på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 3.595,-
Kr. 800,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Frokost sidste dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.