Færøerne Klippeøen i Nordatlanten

4 dage

6.199,-

Færøerne er præget af smuk, smuk natur med høje klippevægge på vestkysten og et yderst kuperet terræn, der gør øgruppen til en oplevelse ud over det sædvanlige. De 50.000 indbyggere, der er fordelt på 18 forskellige øer, hvoraf små 20.000 bor i hovedstaden Tórshavn, er forbundet via tunneller og broer, der gør transport med køretøjer mulig. Landet har hjemmestyre inden for kongeriget Danmark, og dette er dermed en unik chance for at opleve en ”gren” af dansk kultur, som til daglig ligger de fleste fjernt.

I løbet af opholdet vil der være arrangeret spændende udflugter, så vi får indsnuset så meget af denne skønne øgruppe som overhovedet muligt.

1. dag

Flyet afgår fra Billund mod Færøerne. Man skal være i lufthavnen til check in minimum 2 timer før afgang. Efter 2 timers flyvning lander man på Færøerne.

Efter ankomst til Færøerne kører vi til den nærliggende Bygd Gåsadalur, der var den sidste by på øerne der fik vejforbindelse gennem en 1700 meter lang tunnel. I byen går vi en tur til det mest fotograferede vandfald på øerne. På vej tilbage mod hotellet vandrer vi igennem den idylliske bygd Bøur, hvor vi ser kirken. Efter vi har set kirken, kører vi til vores hotel. Efter indtjekning er aftenen til fri afbenyttelse.

 

2. dag

Vi starter dagen i Thorshavn, hvor vi ser Tinganes og lagtinget. Herefter bliver der tid til at kigge på byen og finde frokost inden vi over middag kører til Klaksvig og ser Christianskirken med det store alterbillede af Joakim Skovgaard. Billedet er oprindelig malet i 1901 på væggen i Viborg domkirke. I Gota ser vi den moderne kirke med de farverige glasarbejder (vinduer, lamper, døbefond mm) af den færøske kunstner Trondur Patturson. Herefter besøger vi den største uldvirksomhed Navia i Toftir. Efter hjemkomst til Thorshavn vil rejselederen være behjælpelig med at finde spisesteder til aftensmaden.

 

3. dag

Vi starter med at besøge Kirkjubøur med den fantastiske kongsgård samt middelaldersognekirken og ruinen af Magnus katedralen. I løbet af middelalderen, var Kirkjubøur det kirkelige og kulturelle centrum i Færøerne. Her var biskoppens residens indtil reformationen, hvor det færøske bispedømme blev afskaffet. Den imponerende ruin af Sankt Magnus Katedralen dominerer stadig stedet. Byggeriet af katedralen menes at være begyndt i slutningen af trettende århundrede, da den stil af bygningen er fra den bedste periode af gotisk arkitektur, fælles for Vest norske kirkebyggeri af den tid. Roykstovan, stående på den brede sten fundament har været hjemsted for landmændene i Kirkjubøur i århundreder, og besat af den samme færøske familie i 17 generationer. Videre går turen til Nordspidsen af Streymoy hvor bygden Tjørnuvik ligger. Her går vi en tur i byen og ser endvidere de 2 fritstående klipper Risen og Kellingin. Vi kører nu til Gjógv på nordsiden af Eyturoy. For at komme til Eyturoy skal vi over den eneste bro over Atlanterhavet, som den undertiden kaldes. Broen spænder over den smalle kanal Sundini, hvor den forbinder Eysturoy med den større ø Streymoy. Gæster er velkomne til at gå den korte afstand “over Atlanten”. Vi passerer Eiði og krydser bjergene til Gjógv. Vi passerer også det højeste bjerg på Færøerne, Slættaratindur (882 m). I Gjógv spiser vi frokost inden vi skal se den dybtliggende naturhavn som er hjemsted for de lokale fiskerbåde. Godt mættet af fantastiske indtryk vender vi tilbage til Thorshavn hvor aftenen er til fri afbenyttelse.

 

4. dag

Formiddagen er på egen hånd inden vi ved middagstid kører mod lufthavnen. På vejen mod lufthavnen ser vi Kvivik med den udgravede vikingeboplads. Vi ankommer til lufthavnen i god tid inden afgang Vi flyver retur til Billund efter nogle spændende dage på Færøerne.

 

Denne rejse kan med fordel laves som en 5-dages tur.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 6.199,-
Kr. 1.700,-

Prisen inkluderer

  • Fly t/r
  • Bus til og fra hotel
  • Overnatning på hotel i 3 nætter
  • Ophold med morgenmad
  • Udflugter
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Føroyar, Thorshavn

www.hotelforoyar.fo