Færøerne

 • 5 dage fra 14-06 – 18-06-2021

Fra Billund

Disse dage på Færøerne giver jer et hav af nye, spændende oplevelser. Omfavn den færøske kultur og indsnus den særlige stemning i det betagende landskab. På rejsen besøger vi lokale byer, naturskønne områder og den hyggelige hovedstad, Thorshavn – som udover at være den største by – også er en skøn havneby. 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og ankomst på Færøerne

Vi mødes i Billund Lufthavn med vores rejseleder. Efter check-in afgår flyet mod Færøerne, flyvningen tager ca. 2 timer. Når vi ankommer, bliver vi kørt til Hotel Føroyar i Thorshavn. Hotellet ligger flot placeret ved fjeldvejen ovenfor Thorshavn. Der er nu lidt tid på egen hånd til at komme på plads, inden vi mødes til en til en hyggelig velkomstmiddag i hotellets restaurant.

Dag 2: Kirkjubøur, byrundtur Thorshavn, Saksun og Tjørnuvik

Vi starter dagen med at køre ud mod Kirkjubøur, som er Færøernes vigtigste historiske sted. I løbet af middelalderen var Kirkjubøur det kirkelige og kulturelle centrum i Færøerne. Vi ser den smukke kongsgård, middelaldersognekirken og ruinen af Magnuskatedralen. Her var biskoppens residens indtil reformationen, hvor det færøske bispedømme blev afskaffet. Den imponerende ruin af Magnuskatedralen dominerer stadig stedet. Vi ser også træhuset Roykstovan, som står bygget på et bredt stenfundament. Træhuset har været hjemsted for landmændene i Kirkjubøur i flere århundreder. Efter vores besøg tager vi til Thorshavn, hvor vi ser byens gamle bydel Tinganes og landets parlament Lagtinget. Herefter bliver der tid til at kigge på byen og finde et frokoststed. Hen på eftermiddagen kører vi videre til Saksun, der ligger på øen Streymoys nordvestlige del. Den maleriske landsby, Saksun, ligger smukt omgivet af stejle bjerge og ved foden af fjorden. Vi ser byens charmerende kirke, som blev bygget helt tilbage i 1858, hvorfra der er en fantastisk udsigt over den grønne dal. Efter vores besøg i Saksun, fortsætter vi mod bygden Tjørnuvik. Her går vi en tur i byen og ser de 2 fritstående klipper Risen og Kellingin. Efter dagens mange oplevelser kører vi mod Thorshavn, hvor rejselederen vil være behjælpelig med at finde spisesteder til aftensmaden.

Dag 3: Navia i Toftir, Gøta og Gjógv

Efter morgenmaden går turen over til øen Eyturoy. På vej dertil krydser vi over broen “Brúgvin um Streymin”, som er den eneste bro over sundet mellem øerne Sterymoy og Eysturoy. Disse er adskilt af den smalle Sundini-kanal. Fordi kanalen er meget snæver, dannes der spektakulære hvirvler ved bunden af broen, når vandet løber stærkt med strømmen. Vi skal nu besøge uldvirksomheden Navia i byen Toftir. Her skal vi høre om uldproduktion og fåreopdræt, som er en af Færøernes vigtigste indtægtskilder. Efter vores besøg kører vi til bygden Gøta, hvor vi ser statuen af Tróndur í Gøtu, som var den mægtigste vikingehøvding på Færøerne. Vi besøger Blásastova Museum, der giver os en enestående mulighed for at se et færøsk landsbysamfund med gamle bondehuse, fiskerhuse og en smuk færøsk kirke fra 1833. Vi kører nu til Gjogv på nordøstkysten af Eysturoy. Her nyder vi byens maleriske huse, de flotte omgivelser og landingspladsen, der ligger beskyttet i en slugt. Vi spiser frokost sammen på en hyggelig restaurant i byen. Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Thorshavn.

Dag 4: Sejltur Vestmanna - Nordens Hus

I dag skal vi ud på en skøn sejltur. Vi kører langs fjeldvejen til bygden Vestmanna, hvor bådturen starter. Der sejles ud til de kendte fuglefjelde og grotter. Hvis vejret tillader det, sejler vi igennem den smalle sund og ind i dybe grotter formet af brændingen igennem millioner af år. Vi sejler tæt ind til den over 600 meter høje lodrette klippevæg, hvor mange arter af havfugle yngler. På turen laves stop ved bygden Leynar, hvor vi kan se laksetrapper og en af færingernes yndlingsstrande, og i bygden Kvívík, hvor de gamle vikingebosættelser kan udforskes. Retur mod Thorshavn gør vi ophold ved Nordens Hus. Det er et nordisk kulturhus og Færøernes største kulturcenter. Her finder man forskellige former for kunst, og bygningen er beklædt med typisk færøsk græstag. Efter et besøg her, kører vi igen mod Hotel Føroyar.

*Bemærk: Hvis sejlturen ikke kan gennemføres pga. vejrforholdene, vil der kommet et alternativ. 

Dag 5: Gasadalur, Bø og retur til Danmark

Efter morgenmaden er der udtjekning fra hotellet. Sidst på formiddagen kører vi mod lufthavnen. På vej dertil gør vi holdt i de to små bygder, Gásadalur og Bø, som ligger på øen Vágar. Herfra er der en fantastisk udsigt over mod øen Mykines. Vi ankommer til lufthavnen i god tid inden afgang. Efter 2 timers flyvning er vi tilbage i Billund Lufthavn.

Hotel

Hotel Thorshavn

Hotel Føroyar er et fornemt 4 * hotel i Torshavn. Hotellet er et hyggeligt indrettet hotel som er en del af HORESTA hotelkæden. Det betyder en del i forhold til kvaliteten af hoteller. Værelserne på hotellet er store og gode, de er indrettet moderne og har god plads.

Rejsefakta og tilmelding

Pris pr. person: 7.199 ,- Enkeltværelsestillæg:  1.300,-

Prisen inkluderer

 • Direkte fly t/r til Færøerne fra Billund Lufthavn
 • 23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
 • Transferbus t/r til hotellet
 • 4 overnatninger på Hotel Føroyar morgenmad
 • Velkomstmiddag 1 dag
 • Byvandring i Thorshavn
 • Frokost i Gjógv 3. dag
 • Entréer i Kirkjubøur, Blásatova, Saksun, Fårehuset
 • Rundvisning Navia, Tofitr
 • Sejltur ved Vestmanna
 • Besøg i Tjørnuvik, Gásadalur, Bø og Nordens Hus
 • Dansk rejseleder