Færøerne 07.05 – 10.05.2019

4 dage

6.899,- inkl. halvpension

Udforsk de uspolerede Færøerne
I den nordlige del af Atlanterhavet finder man den unikke gruppe af i alt 18 øer, der tilsammen kaldes Færøerne. Her bor bare 50.000 færinger, hvorfor øerne er fyldt med smuk og uspoleret natur. Bo i den hyggelig hovedstad Thorshavn, hvor man finder alt fra butikker og cafeer til skønne gamle bygninger og masser af god stemning. Kør rundt på øen og nyd stilheden i den smukke betagende natur og gå på opdagelse i gamle historiske bygninger, mens man bliver klogere på Færøernes fortid.

Dag 1 – afrejse
Flyet afgår fra Billund mod Færøerne fra lufthavnen kl. 20.40. Man skal være i lufthavnen til check in minimum 2 timer før afgang. Efter 2 timers flyvning lander vi på Færøerne. Når vi ankommer, bliver vi kørt ud til Hotel Føroyar.

 

Dag 2 – Thorshavn, Kirkjubøur, Saksun
Vi starter dagen i Thorshavn, hvor vi ser Tinganes og Lagtinget. Herefter bliver der tid til at kigge på byen og finde frokost. Hen på eftermiddagen kører vi ud mod Kirkjubøur, som er Færøernes vigtigste historiske sted. I løbet af middelalderen var Kirkjubøur det kirkelige og kulturelle centrum i Færøerne. Vi ser den smukke kongsgård samt middelaldersognekirken og ruinen af Magnuskatedralen. Herefter går turen videre til Saksun, der ligger smukt omgivet af stejle bjerge ved foden af fjorden på Streymoys nordvestlige del. Vi ser byens charmerende kirke, som blev bygget helt tilbage i 1858, hvorfra der er en fantastisk udsigt over den grønne dal. Efter vores besøg i Saksun, kører vi mod Thorshavn igen, hvor der bliver mulighed for at finde et godt spisested til aftensmaden.

 

Dag 3 – Toftir, Navia, Gøta, Gjógv og Tjørnuvik
Efter morgenmad kører vi mod Toftir, hvor vi besøger uldvirksomheden Navia. Vi skal høre om fåreopdræt og uldproduktion. Derefter kører vi til den lille bygd Gøta, hvor Blásastova Museum ligger. Her får vi en enestående mulighed for at se et færøsk landsbysamfund med gamle bondehuse, fiskerhuse og en smuk færøsk kirke fra 1833. Vi kører efterfølgende til Gjogv på nordsiden af Eyturoy. Her kører vi over broen “Brúgvin um Streymin”, som er den eneste bro over sundet mellem øerne Sterymoy og Eysturoy. Vi passerer desuden Eiði, krydser bjergene til Gjógv samt det højeste bjerg på Færøerne, Slættaratindur (882 m). I Gjogv spiser vi frokost, inden turen går til nordspidsen af Streymoy, hvor bygden Tjørnuvik ligger. Her går vi en tur i byen og ser endvidere de 2 fritstående klipper Risen og Kellingin. Efter dagens mange oplevelser kører vi mod Thorshavn, hvor rejselederen vil være behjælpelig med at finde spisesteder til aftensmaden.

 

Dag 4 – hjemrejse
Efter morgenmaden og udtjekning fra hotellet er det tid til at tage afsked med Færøerne. På vejen mod lufthavnen gør vi stop i de to små bygder Gásadalur og Bø, som ligger på øen Vágar. Herfra er der en fantastisk udsigt over mod øen Mykines. Vi ankommer til lufthavnen i god tid inden afgang. Flyet afgår fra Færøerne kl. 17:20 og lander i Billund efter 2 timers flyvning.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:

Kr. 6.899,-

Prisen inkluderer

  • Ophold i delt dobbeltværelse med halvpension
  • Inklusiv flyrejse t/r
  • Bustransport på Færøerne
  • Dansk rejseleder
  • Udflugter som beskrevet i program
  • Frokost dag 3
  • Entreer
  • Bidrag til rejsegarantifonden.

4-stjernede Hotel Føroyar, Thorshavn

Rejsen sælges i samarbejde med Jysk Fynske Medier.

Rejsebetingelser fremgår ved bestilling.