England På sporet af Inspector Morse

6 dage

7.899,-

Kom med, når vi tager på sporet af Inspector Morse! Hvem har ikke et billede på nethinden, af det ikoniske universitet i Oxford, hvor mange af Inspectors Morses mordgåder har foregået. På denne spændende tur skal vi rundt i selve byen Oxford og selvfølgelig også universitetet, samt de nærliggende områder. Turen har masser af attraktioner at byde på; fra Shakspeare’s hus til Winston Churchill’s fødested, det imponerende Blenheim Palace. Vi skal ud og opleve de små hyggelige landsbyer i ”the Cotswolds” og tilbage i tiden når vi besøger Wilhelm Eroberens store slot, Warwick Castle. Vi skal en tur med et gammelt damplokomotiv samt have en rigtig smag på England, når vi spiser frokost på en traditionel pub og drikker afternoon tea med alt, hvad der hører til.

1. dag – Fra Danmark til England

Vi forlader Danmark og flyver mod England. Med indrejseformaliteterne overstået, går vi mod bussen og fortsætter til vores hotel, der skal være vores base her de næste 6 dage. Vi ankommer først på eftermiddagen og resten af dagen er til afslapning og til at gå på opdagelse i byen. Til aften spiser vi middag på hotellet.

 

2. dag – Oxford

Efter morgenmaden kører vi med bussen ind til Oxford. Her bliver vi mødt af den lokale guide som tager os med rundt på en gåtur gennem byen. Oxford er jo nok mest kendt for at huse Englands ældste universitet, som mange har set i serien ”Inspector Morse”. Men, udover universitetet har byen også en rig og fascinerende historie, der inkl. mange berømte personligheder og gamle traditioner, så som den årlige ro-konkurrence mod universitetet i Cambridge. Mange af seværdighederne ser vi under turen gennem byen og vi får virkelige byens specielle stemning ind under huden.

Turen slutter ved Christ Church. Kirken er en af byens mest ikoniske bygninger og to af bygningens vartegn er Tom Tower, der er tegnet af den kendte, gamle arkitekt Christopher Wren, der også tegnede St. Paul’s Cathedral i London. Det andet vartegn er tårnet på Oxford Cathedral. De høje loftshvælvinger og de fantastiske glasmosaikker i katedralen er næsten ubeskrivelige, hvilket vi selv ser, når vi skal ind i kirken.

Efter turen rundt i byen skal vi på café og have traditionel English Afternoon Tea, der selvfølgelig består af te samt små boller smurt med jordbær marmelade og clotted cream, en helt speciel meget tyk fløde, som vi ikke har herhjemme.

Når vi er færdige kører vi tilbage til hotellet, hvor vi igen spiser aftensmad.

 

3. dag – Fra Wilhelm Erobreren til William Shakespeare

Dagen er fuld af historiske oplevelser. Vi starter med at køre til Warwick Castle, som blev bygget af Wilhelm Erobreren tilbage i 1068, efter Normannerne havde erobret England. Udseendemæssigt ligner det nok ikke det vi ville kalde et slot, nok nærmere et stort prægtigt fort. I dag er de store voldgrave tørret ud, kun floden Avon gør at der stadig er vand på den side af komplekset, hvor hovedbygningen ligger. Området er stort, så der er meget at se, og derfor giver vi os også god tid inden vi kører videre.

Dagens næste stop er Stratford Upon Avon, hvor en af verdens nok største forfattere William Shakespeare blev født I 1564. Først er der tid på egen hånd til at få lidt frokost inden vi fortsætter til huset, hvor Shakespeare blev født. Her hører vi om det berømte bysbarns historie og følger i hans fodspor rundt i byen. Stratford Upon Avon har gjort rigtig meget for at bevare charmen fra dagene, hvor det tog over tre dage at komme til London, og når man står på byen torvet og kigger rundt, må man sige at det er lykkedes.

Efter en dejlig dag vender vi hjem til middag på hotellet.

 

4. dag – Churchill og Blenheim Palace

Vi starter dagens udflugt med at køre til det majestætiske Blenheim Palace.

Blenheim Palace blev bygget som en gave til den 1. hertug af Marlborough, John Churchill, den militære kommandant, der førte de allierede styrker i slaget ved Blenheim den 13. august 1704. Winston Churchill blev født på Blenheim Palace i 1874, hvor hans far var den yngste søn af den 7. hertug af Marlborough der havde været konservativ finansminister. Man kan egentlig sige at han at han blev født ind i et liv i politik.

Selve huset er overdådigt og der er uendelige værelser og stuer. Under 1. verdenskrig blev det meste af paladset brugt til rekreations hospital for de sårede soldater.

Den store over 8 km2 store park er umådelig smuk. Der er en fantastisk labyrint samt uendelige arter af blomster og træer.

Området og dets bygninger er i dag optaget på Unescos verdensarvsliste.

Efter besøget fortsætter vi til ”the Cotswolds”, her er vi totalt hensat til Agatha Christie og Barnabys verden. Her ligger de gamle stenhuse side om sid med deres farverige fordøre. Hækkene er lave og i mange af de små landsbyer findes der ikke andre faciliteter end en lokal pub, mens andre har ugentlige markedsdage, hvor man kan købe alt fra ænder til ærter. Vi har en lokal guide med os rundt, der fortæller os historien om området.

Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet og klar til aftensmad.

 

5. dag – Damptog fra Cheltenham til Winchcombe

Vi træder igen lidt tilbage i tiden, når vi skal på tur ombord på et gammelt damplokomotiv. Damplokomotiverne er en fundamental del af den engelske industrialisering, her forenes nemlig både kul og stål, som var nogle af Englands største industrier. Ombord nyder vi udsigten over dalene, hvor vi virkelig får en fornemmelse af det smukke landskab i området.

Når lokomotivet ruller ind på perronen i Winchcombe, holder bussen klar til at køre os til The Fleece Inn, der er indbegrebet af en ”English Pub”, der kan dateres helt tilbage til det 15. århundrede. Her skal vi spise frokost, og på menuen står engelske klassikere som” Fish n’ chips” eller ”Bangers n’ mash samt en pint ale eller cider – mere engelsk kan det næste ikke bliver

Efter frokost kører vi tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Vores sidste aftensmad nyder vi igen på hotellet.

 

6. dag – Hjemrejse

Alt efter flyafgang, vil der være lidt tid på egen hånd om formiddagen, indtil vi skal med bussen retur til lufthavnen.

Vi lander i Danmark igen sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 7.899,-
Kr. 1.350,-

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – England T/R
 • Overnatning på hotel i 5 nætter
 • Ophold med halvpension
 • Alle udflugter som beskrevet
 • Entré til:
 • Christ Church
 • Warwick Castle
 • Shakespeare’s hus
 • Blenheim Palace
 • Tur med damptog
 • Alle udflugter som beskrevet
 • 1 x Afternoon Tea
 • 1 x frokost på lokal pub
 • Rejseleder og lokalguide
 • Bidrag til rejsegarantifond

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.