England Devon & Cornwall

6 dage

7.999,-

Devon og Cornwall, er de mest sydvestlige counties i England og måske også de mest sagnomspundne. Vi træder helt tilbage i historien når vi ser Tintagel Castle, der siges at være Kong Arthurs fødested og går rundt i stuerne i Lanhydrock House. Naturen er vild her, og det får vi syn for både når vi skal helt ned i den sydlige del af Cornwall til Lands End, samt ud i nationalparken Dartmoor.  Oplevelserne står i kø, og vi tør godt love at man kommer hjem med en ordentlig portion gode rejseminder.

1. dag

Bustransfer fra vores hjembyer til Aalborg Lufthavn, hvorfra vi letter og flyver til England. Ved ankomsten venter bussen på os, og vi fortsætter turen vestpå mod Plymouth.

Undervejs stopper vi i den gamle by Salisbury, der er kendt for sin smukke katedral, som kan dateres helt tilbage til 1258. Byen hed i gammel tid Sarum, og var en af de mest betydningsfulde byer i landsdelen Wiltshire. Händel boede i en længere periode i byen, hvor han komponerede nogle af hans mange værker.

Efter en gåtur rundt i byen kører vi videre til vores hotel i Plymouth, hvor der er lidt tid til at slappe af, inden vi til aften mødes igen og spiser middag.

2. dag

Efter morgenmaden kører til den nordlige del af Cornwall. Vi starter med et besøg til det gamle sagnomspundne slot Tintagel. Nu hedder det et slot, men vi ville nok nærmere kalde det en fæstning. På meget blæsende dage, kan man godt undres over, hvordan det har overlevet Atlanterhavets fulde kraft gennem så mange år.

Legenden siger, at det var her Kong Arthur, som vi kender fra ridderne af det runde bord, blev født. Man kan også besøge den gamle troldmand Merlins grav ved Tintagel. Efter besøget spiser vi frokost på en lokal pub.

Vi fortsætter videre til Bodmin Moor, der er et landskab helt for sig selv. De fleste af de Corniske floder har deres udspring heroppe på heden, hvilket gør jorden meget frodig, så der er grønt af græs, træer og buske –lige noget for de mange får og vilde ponyer, der bor heroppe.

Dagens sidste besøg bliver på det historiske Lanhydrock House, et gammelt victoriansk adelshus. Her er det som at træde ind i en anden tidsalder og når man går gennem de smukke gamle stuer og videre ned i tjenestefolkenes gemakker, får man virkelig fornemmelsen for ”upstairs-downstairs”. Inden vi kører hjem til Plymouth vil der være tid til at købe en kop kaffe og måske et stykke kage.

Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet.

 

3. dag

Vi skal ud at se på det vestlige Cornwall. Turen går til Penzance, der har et af de mildeste klimaer i England – det forklarer selvfølgelig, hvorfor der står palmer langs gaderne og haverne er fyldte med subtropiske planter. Fra byen har vi en storslået udsigt over St. Michaels Mount. Vi kører lidt ned af kysten til byen med det sjove navn Mousehole (musehul). Byen er et lille fiskeleje, omgivet af smalle gader og små lave huse, der næsten alle er malede gule.

Vi er nu lige ved, at være nået helt ned på spidsen af Cornwall til Lands End. Her kan vi se, hvordan bølgerne smadrer ind mod kysten, og vi kan forestille os de tusindvis af skibe, der har passeret denne forræderiske del af kysten på vej over Atlanterhavet.

Hele vejen ned langs kysten, ligger der små bugte og høje klippehuler. For mange år siden, var det derfor også et meget livligt område for smugleri, men som vi så tidligere var det dengang så absolut med livet som indsats.

Nu går turen hjemad, men på vejen stopper vi i den nok mest kendte ferieby i Cornwall, St. Ives. Hver sommer firedobles befolkningstallet i denne maleriske by, og når nu vi snakker maleriske, så er det faktisk også det bedste sted i Cornwall for malere, da lyset er helt specielt her.

Efter en fantastisk dag i naturen, vender vi hjem til vores hotel og fælles middag.

 

4. dag

I dag skal vi ud og se nogle af de små landsbyer, som Cornwall er så kendt for. Vi starter med at køre til Looe, som efter St. Ives nok er en af de mest afbillede byer i Cornwall, den er virkelig så smuk som et postkort. Fra Looe kører vi videre langs kysten til Polperro, hvor de hvide huse ser ud til at klamre sig til de stejle klipper. Rundt i de små gader, ligger gallerierne næsten side om side, og her kan man se værker af såvel lokale som mere kendte kunstnere.

Vi fortsætter ned til Polruan. Her efterlader vi bussen, og tager den lille færge over til den hyggelige by Fowey.

Når vi kommer til Fowey vil der være tid på egen hånd til at spise frokost og gå en tur rundt i byen. Den er ikke særlig stor, så det er nemt at finde rundt, og der er masser af hyggelige caféer og små butikker.

Efter en hyggelig dag kører vi tilbage til vores hotel, hvorefter resten af dagen er til fri afbenyttelse, inden vi til aften spiser middag sammen.

 

5. dag

Igen skal vi ud og se på den storsående natur, som kendetegner både Cornwall og Devon. Vi kører ud i Dartmoore nationalparken, der har et areal på næsten 1000 km². Det bakkede moselandskab med flere hundrede granittoppe, der her kaldes ”Tors” har dannet baggrunden for Sherlock Holmes historien om ”Baskervilles hund” Vi er her godt nok i dagslys, men man kan sagtens få fornemmelsen af, hvor uhyggeligt der vil være her i mørke. Vi kører til byen Princetown, der ligger små 450 m over havets overflade. Her skal vi ind og se Dartmoors besøgscenteret, der fortæller os lidt mere om hele området. I Princetown ligger også det berygtede Dartmoor fængsel. Vi skal besøge fængslet, der havde ry for at være umuligt at flygte fra, bl.a. på grund af den meget øde beliggenhed. Fængslet har en meget broget historie, som vi kommer til at høre meget mere om.

Fra Princetown kører vi videre gennem parken til den gamle markedsby Tavistock, hvor der bliver tid på egent hånd til at spise frokost. Efter frokost kører vi til Buckland Abbey. Klosteret blev grundlagt i 1278, og var det sidste af de cistercienske klostre, der blev bygget i England og Wales. I over 250 år boede der munke på klostret, indtil det blev solgt. Den mest kendte ejer er uden tvivl Sir Francis Drake, den som den første englænder, der sejlede jorden rundt fra 1577-80. Huset var i Drake familien i næsten 400 år, indtil det blev lavet om til museum.

Vi kører nu stille og roligt hjemad, mens vi nyder naturen og de vilde ”Dartmoor Ponies”

Tilbage på hotellet nyder vi vores sidste middag sammen.

 

6. dag

Vi siger farvel til Devon og begynder turen tilbage til lufthavnen.

Efter en kort flyvetur er vi hjemme i igen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 7.999,-
Kr. 1.500,-

Prisen inkluderer

 • Fly Aalborg-Gatwick tur/retur
 • Bus i England i 6 dage
 • Overnatning på hotel i 5 nætter
 • Ophold med halvpension
 • Frokost dag 2
 • Dag til dag program
 • Entréer til:
 • Salisbury Cathedral
 • Tintagel Castle
 • Lanhydrock House
 • Dartmoor Fængslet
 • Buckland Abbey
 • Færge fra Polruan til Fowey
 • Dansk rejseleder
 • 20 kg indtjekket bagage og 10 kg håndbagage

Hotel Jury’s Inn, Plymouth

www.jurysinns.com/hotels/plymouth