England Walisiske drager og engelske slotte

8 dage

7.849,-

Velkommen til vores helt nye rundrejse til England og Wales.  Vi skal besøge de gamle smukke byer Oxford og Stratford Upon Avon, der er omsvøbt i historie. Vi skal se Winston Churchills fødested, det imponerende Blenheim Palace og også et af Dronning Elizabeth II yndlingsslotte, Windsor Castle. I Wales bliver vi helt sikkert blæst omkuld af den smukke nationalpark Brecon Beacons og som noget helt specielt skal vi også besøge det eneste whisky destilleri i Wales.

På udrejsen stævner vi ud fra Holland, og efter en fantastisk seks dages rundrejse, kommer vi tilbage til det europæiske fastland via Frankrig.

1. dag

Vi kører mod Tyskland og herefter fortsætter vi forbi Hamborg og Bremen, inden vi krydser ind i Holland. Undervejs holder vi passende pauser og får selvfølgelig også noget at spise. Vi ankommer sent til Holland, da vi skal med natfærgen. Inden vi kører ombord får vi aftensmad. Færgen Stena Britannica, har mange moderne faciliteter, så færgeoverfarten skal nok blive behagelig.

 

2. dag

Når vi ankommer til England tidlig morgen, har vi små tre timers kørsel foran os inden vi ankommer til den gamle universitetsby Oxford.

Vi går en tur rundt i byen og ser selvfølgelig også det store universitetskompleks, som mange nok kender bedst fra serierne om Inspector Morse.

Fra Oxford fortsætter vi mod det spektakulære Blenheim Palace, Winston Churchills fødested. Når vi kommer kørende op til den smukke bygning kan man sagtens forstå, hvorfor det er listet på UNESCO’s verdensarvsliste.

Efter et spændende besøg, kører vi til Wales og til vores hotel i nærheden af Cardiff, hvor vi spiser aftensmad.

 

3. dag

Vi skal ud og se på den walisiske hovedstad. Vi kommer forbi nationalstadionet Millennium Stadium og den smukke Cardiff Bay og det imponerende Cardiff Castle der ligger i centrum af byen. Om eftermiddagen skal vi udforske udendørsmuseet St. Fagans nationalhistoriske museum, hvor vi får en bedre indsigt i den walisiske historie og kultur. Museet består af over fyrre bygninger, som repræsenterer forskellige områder og arkitektoniske stilarter fra hele Wales. Wales er specielt kendt for den store bestand af får, så det er jo kun passende at de på museet også har en uldmølle.

Efter en spændende dag vender vi tilbage til vores hotel i byen, hvor vi spiser aftensmad.

 

4. dag

I dag skal vi på en smuttur tilbage til England, vi skal nemlig besøge den mindre købstad Stratford-upon-Avon. Her skal vi besøge huset, hvor Shakespeare blev født og tilbragte det meste af sin barndom. Vi kører i gennem det smukke romantiske landskab i Cotswolds, med rullende bakker og de karakteristiske honningfarvede huse. Her er det ikke svært at se, hvor Shakespeare fik inspirationen til mange af hans skuespil fra.

Vi skal også besøge Hidcote Manor Garden. Haven blev grundlagt af Lawrence Johnston tilbage i 1905. I 1920, havde haven vokset sig så stor at Lawrence havde 12 fuldtids gartnere arbejdende i haven.  Specielt den ”hvide have” og ”fuchsia haven” er helt fantastiske.

Besøget i haven er sidste punkt på dagens program, og vi vender ”hjem” til Wales, vores hotel og aftensmaden.

 

5. dag

Vi pakker praktiske sko og noget fornuftige overtøj, for i dag skal vi ud i Nationalparken Brecon Beacons. Bracon Beacons er egentlig navnet på den bjergkæde, der omgiver området, og som sammen med hele 1.350 km2 af ubeskrivelig smuk natur udgør nationalparken.

Der er vandveje, der løber gennem hele parken og hvis vi er heldig ser vi måske en odder eller to. En ting er helt sikkert, vi kommer til at se får og helt sikkert også vandfald, der har så specielle navne som Sgwd-yr-Eira og Sgwd Gwladus – prøv at udtale det….

Efter en dejlig tur rundt i parken, skal vi nok have lidt varme tilbage i kroppen. Derfor, kører vil til Penderyn whisky destilleriet. Her lærer vi lidt om whiskyens historie og om det eneste destilleri i hele Wales.

Når vi er færdige med en dejlig dag i naturen, kører vi tilbage til vores hotel i Cardiff.

 

6. dag

Det er blevet tid til at forlade Wales, så vi pakker bussen og kører til England, hvor vores destination hedder Windsor. Her skal vi besøge det fantastiske Windsor Castle, det største beboede slot i verden og stadig en officiel bopæl for den kongelige familie.

Slottet dateres helt tilbage til det 11. århundrede, hvor det blev bygget af Vilhelm Eroberen. Selvom det hedder et slot, minder det faktisk mere om en borg.  Slottet blev nemlig oprindeligt bygget til at beskytte London, og på grund af den strategiske position ved Themsen, kunne man angribe ubudne gæster inden de nåede byen.

I slottest store park ligger Sct.George’s Chapel, hvor Prins Charles’s bryllup med Camilla Barker Bowles blev velsignet, efter de blev gift på byens rådhus.

Om eftermiddagen skal vi besøge RHS haven Wisley, som huser en af verdens største plantesamlinger.

Natten tilbringer vi på hotel i nærheden af Windsor, hvor vi også spiser aftensmad.

 

7. dag

Efter morgenmaden starter vi vores hjemrejse. Vi kører til Dover, hvorfra vi sejler til Dunkerque i Frankrig, en kort sejltur på et par timer.

Fra Frankrig kører østover og vi rammer grænsen til Tyskland. Fra grænsen er der ikke langt til vores overnatningshotel og aftensmaden.

 

8. dag

Vi fortsætter turen op gennem Tyskland. Når vi når grænsen, vil der være mulighed for at handle, inden vi fortsætter det sidste stykke hjem.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 7.849,-
Kr. 1.500,-

Prisen inkluderer

 • Bus i 8 dage
 • Færge Holland/England – England/Frankrig
 • Kahyt på færgen med eget bad og toilet på udrejsen
 • Ophold med halvpension
 • Frokost 1. dag
 • Billet til Edinburgh Tattoo
 • Dag til dag program
 • Entréer til:
 • Blenheim Palace
 • Cardiff Castle
 • Shakespeares hus
 • Hidcote Manor Garden
 • Penderyn Destillery
 • Windsor Castle
 • Wisley Parken
 • Dansk rejseleder og chauffør

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.