Rundrejse “En håndfuld Europa”

8 dage

5.799,-

Tag med på vores spændende nye rundrejse, hvor vi kommer igennem hele fem lande; Tyskland, Tjekkiet, Slovenien, Italien og Østrig.

Vi skal opleve noget af det bedste de fem lande har at byde på – fra store natur fænomener i Postojna grotterne til de smukke piazzaer i Venedig. Se gamle middelalder byer i Tyskland og renæssance bygninger i Italien. Vi kører gennem tunneller, over bjergpas og høje broer og ikke mindst skal vi smage på nogle af de spændende specialiteter de forskellige lande har at byde på. Kort sagt en tur der sætter gang i alle sanserne.

1. dag

Efter en tidlig opsamling, går turen ned gennem Danmark. Vi fortsætter i det tyske, hvor vi kommer gennem Slesvig, forbi Kiel og Hamborg. Fra Hamborg kører vi forbi området omkring Lüneburg, der ligger smukt mellem Elben og det store hede landskab mod vest.

Turen fortsætter nu det sidste stykke vej til vores overnatningshotel i nærheden af Leipzig, hvor vi også spiser fælles middag.

 

2. dag

Efter morgenmaden pakker vi bussen og fortsætter vores rejse, og efter et par timer når vi den tjekkiske grænse. Vi kører gennem hovedstaden Prag inden vi når České Budějovice, hvor vi holder frokost stop.

Byen er som bekendt ikke Tjekkiets hovedstad, men kaldes ”øl-hovedstaden” da den har givet navn til den kendte Budweiser øl, som brygges i byen. Europas ældste jernbanestrækning starter også i byen og går små hundrede kilometer til Linz i Østrig. Vi skal ikke med jernbanen, men vi skal til Østrig. Derfor fortsætter vi turen gennem alperne indtil vi når vores hotel omkring Klagenfurt, hvor middagen venter.

 

3. dag

Efter en god nats søvn er vi klar til dagens udflugtsmål, de fantastiske Postojna Grotter, der ligger små to timers kørsel fra hotellet. Under køreturen får vi lidt en fornemmelse af, hvordan det kommer til at være under jorden, når vi skal igennem den 8 km. lange Karawankentunnel, der ligger på grænsen mellem Østrig og Slovenien.

Ved ankomsten til grotterne stiger vi ombord på det lille tog, der i over 140 år har kørt turister ned i en magisk underjordisk verden. Vi ser stalaktitter og stalagmitter, der alle er skabt af det vand, der drypper ned i hulerne. Den højeste stalagmit er over 5 meter høj. Dette er ganske imponerende, når man tager i betragtning at det tager ca. 10.000 år pr. meter. På togturen, kommer vi også forbi verdens ældste underjordiske postkontor.

Efter en fascinerende underjordisk tur vender vi tilbage til den virkelige verden. Vi starter bussen og kører til Udine i Italien, hvor vi skal tilbringe de næste tre nætter.

Når vi ankommer til hotellet, bliver der tid til at slappe lidt af inden vi mødes igen. Her kører vi ind til centrum, hvor vi skal spise aftensmad hos den lokale pizzamand.

 

4. og 5. dag

Under vores ophold i Udine, har vi tid til at få den italienske ånd lidt ind under huden, da vi skal opleve både natur og kultur. Selve byen ligger smukt mellem Dolomitterne og Adriaterhavet og er det kulinariske centrum i Friuli regionen. Rundt i den gamle bydel findes mange smukke piazzaer og hyggelige middelalderlige gader. Specielt Piazza Della Libertá, der betegnes som den smukkeste venetianske plads på det Italienske fastland.

Der er flere eksempler på Venetisk arkitektur – blandt andet er det store ur, der sidder i tårnet på Loggia di San Giovanni er en kopi af det der sidder på Markus Pladsen i Venedig.

Vi skal selvfølgelig også opleve livet udenfor byen – I oplandet omkring byen ligger der mange små charmerende landsbyer, som vi kommer igennem, når vi skal op og smage på mange af de specialiteter som området har at byde på. Vi skal for eksempel besøge en vinbonde, et skinkerøgeri, en salamimager og et grappa destilleri.

Der bliver også tid på egen hånd til selv at gå på opdagelse i byen.

 

6. dag

Vi begynder turen nordpå igen, så efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til Udine.

Det er ikke lang tid vi skal tilbringe i bussen, før vi er fremme ved dagens første stop – Venedig

Alle i hele verden har hørt om Venedig, der også meget passende kaldes Adriaterhavets dronning.

Hvad man måske ikke lige ved, er at byen faktisk består af næsten 120 øer, der ligger i lagunen. Husene i byen er bygget på pæle, og når tidevandet står højest står de mange gange mindre end én meter over vandet. Byen blev i 1987 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Vi parkerer bussen på øen Tronchetto, og fra busparkeringspladsen tager vi med vandsporvognen ind til den berømteste bro af alle i Venedig, nemlig Rialtobroen. Herfra går vi gennem de små gyder, og over broerne indtil vi kommer frem til Markuspladsen, hvor vi kan beundre den smukke Markuskirke, Dogepaladset og klokketårnet. Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi sejler tilbage til bussen.

Vi kører nu mod Brennerpasset og vores hotel nord for Gardasøen.

 

7. dag

I dag kører vi til Østrig. På vej til Innsbruck ser vi den store Europabro, der er Europas næsthøjeste bro, hvis man måler efter højden over jorden nedenfor.

Vi fortsætter nordpå til Tyrol, hvor vi skal over Fernpasset, der forbinder Inndalen og Tyskland.

Ikke langt fra Fernpaset finder man Wettersteinbjergene, hvor Tysklands højeste bjerg, Zugspitze ligger.

Over middag når vi frem til Rotenburg ob der Tauber, hvor vi holder en velfortjent pause.

Det siges at der ikke findes andre byer, hvor middelalderen er så velbevaret som i Rotenburg. Når man går rundt i den gamle bydel fyldt af tårne, fontæner, gamle forsvarsanlæg og hyggelige vinstuer, kan man faktisk godt få fornemmelsen af at tiden er gået helt i stå, og at man er rejst hundrede af år tilbage i tiden.

Heldigvis skal vi ikke videre på hesteryg som i middelalderen, men i vores komfortable bus! Vi skal overnatte i Röhnbjergene, så vi skal ikke køre langt, før vi når til vores hotel og aftensmaden.

 

8. dag

I dag er rundrejsens sidste dag, og vi skal køre det sidste stykke hjem til Danmark. Turen går op forbi Hannover og Hamborg, inden vi midt på eftermiddagen når den dansk-tyske grænse. Vi strækker ben ved en af grænsebutikkerne, hvor der vil være mulighed for indkøb, inden vi er hjemme i Danmark igen.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.799,-
Kr. 1.200,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 8 dage
  • Overnatning på hotel i 7 nætter med morgenmad
  • Aftensmad 1. – 3. dag + 6. – 7. dag
  • Dag til dag program
  • Sejltur
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.