Dresden & Sächsische Schweiz Vidunderet ved Elben

5 dage

3.799,-

Dresden, Tysklands gamle kulturby, er siden ødelæggelserne i slutningen af 2. verdenskrig genopbygget og nærmer sig nu sin fordums pragt. Den rekonstruerede kirke Frauenkirche byder igen velkommen, og fornemt placeret tæt på Elben ligger slottet Zwinger, der regnes blandt Tysklands betydeligste bygningsværker fra barokken. På denne fantastiske tur til Dresden oplever vi også det smukke område Sächsische Schweiz med særprægede sandstensklipper og prægtigt borganlæg.

1. dag

Turen går mod grænsen, videre gennem Slesvig-Holsten, forbi Berlin til vort hotel. Vi tilbyder 2 forskellige hoteller, et helt centralt beliggende i Dresden samt et i udkanten af Dresden ned til Elben.

 

2. dag

Dagens spændende oplevelser starter med byrundtur i Dresden. Byen blev totalt ødelagt ved et bombardement i slutningen af 2. verdenskrig, men fremstår smukkere end nogensinde. Der bliver tid til at se bl.a. den imponerende Frauenkirche, der efter flere års genopbygning nu symboliserer håb og fremtid. Ved siden af kirken ligger alle seværdighederne som perler på en snor, f.eks slottet, slotskirken og Semperoperaen. Tillige Zwinger, der var hoffets festplads under åben himmel. Barokanlægget rummer også en af Europas fornemste kunstsamlinger og ud til Elben ligger de berømte udsigtsterrasser. Herefter venter en sejltur på Elben, hvor vi bl.a. passerer broen Blaues Wunder, som undgik bombardementerne under krigen. Vi går ombord på båden i Dresden og sejler til Pillnitz, hvor vi ser det prægtige slot med den smukke park, som har tilhørt den legendariske konge af Sachsen, August den Stærke. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til vort hotel efter en dejlig dag med oplevelser i en af Tysklands meget spændende byer.

 

3. dag

I dag skal vi opleve det skønne og smukke Sächsische Schweiz. Vi kører først til klippepartiet Bastai ved Elben med de særprægede sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned til Elbens snoede løb. Det er muligt at vandre på stier og broer hen over klipperne. Det er også muligt at blive transporteret med hestevogn (Ikke inkl.). Senere kører vi til borgen Königstein, hvor vi tager elevatoren op til det imponerende fæstningsværk. En tur langs den ydre ringmur er en storslået oplevelse med en formidabel udsigt over floden og det smukke landskab. Middag på hotellet efter en hyggelig dag.

 

4. dag

Efter morgenmad skal vi på udflugt til Meissen, der ligger direkte ved Elben og domineres af den store Albrechtsburg. Her besøger vi den verdensberømte porcelænsfabrik, hvor der er mulighed for en rundvisning og derefter se den interessante udstilling med de mange smukke ting, som gennem årene er fremstillet her. Der er mulighed for køb af de relativt kostbare porcelænsting. Vi oplever dele af den hyggelige by, inden turen går tilbage til vort hotel. På vejen gør vi et kort ophold ved det særprægede Pfunds mejeriudsalg i Dresden. Butikken, som er grundlagt i 1885, er meget speciel med fliser på alle vægge og lofter. Resten af eftermiddagen til fri disposition.

 

5. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med vort dejlige feriested. Vi sætter kursen hjemad og kommer forbi Leipzig og Halle. Undervejs holder vi en pause for at købe frokost, og der vil være mulighed for grænsehandel, hvis ønsket.

Rejsefakta

Pris

Amedia Hotel
21.04. – 30.06:
01.07. – 31.08:
01.09. – 30.09:
01.10. – 31.10:
Eneværelsestillæg:

 

Ibis Hotel
Pr. person:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 4.199,-
Kr. 4.099,-
Kr. 4.199,-
Kr. 4.099,-
Kr. 700,-

 

.
Kr. 3.799,-
Kr. 750,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Sejltur Elben
  • Entre til parken i Pillnitz
  • Königstein
  • Porcelænsfabrik
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Amedia Hotel Dresden Elbpromenade
www.amediahotels.com

Ibis Königstein/Lilienstein/Bastei
www.ibis-dresden.de