Dresden & Berlin Julemarked

5 dage

3.599,-

Dresden er specielt fortryllende i juletiden. ”Striezelmarkt”, er ét af Tysklands ældste julemarkeder, der i år fejrer sit 583 års jubilæum.

”Striezelmarkt” er jo som sagt det ældste, men absolut ikke det eneste julemarked i Dresden, faktisk huser byen hele 10 markeder i ugerne op til jul. Det betyder også, at næsten ligegyldigt, hvor man går rundt i byen, bliver man mødt af smukke vinterlandskaber og juleri.

Hvorfor nøjes med én by, når man kan få to…. Det gør vi heller ikke, vi skal nemlig også på marked i Berlin.

Ligesom Dresden emmer Berlin også af julestemning fra slutningen af november og frem til jul. Når man går fra Gendarmenmarkt over på  Alexanderplatz, følger duften af Glühwein og gran med og de mørke eftermiddage bliver oplyst af smukke julelys.

1. dag

Efter opsamling fortsætter vi hurtigt ned over grænsen. Med passende pauser undervejs ankommer vi til vores hotel i Dresden til sen aftensmad.

 

2. dag

Dagens spændende oplevelser starter med byrundtur i Dresden. Byen blev totalt ødelagt ved et bombardement i slutningen af 2. verdenskrig, men er nu genopbygget og fremstår

smukkere end nogensinde. Der bliver tid til at se bl.a. den imponerende Frauenkirche, der efter flere års genopbygning nu symboliserer håb og fremtid. Rundt om kirken ligger alle seværdighederne som perler på en snor, f.eks. domkirken, slottet, Semperoperaen, det gamle fyrsteslot Zwinger og de berømte terrasser langs Elben. Om eftermiddagen vil der være mulighed for på egen hånd at udforske det hyggelige centrum af Dresden og selvfølgelig nyde julestemningen og måske et enkelt glas Glühwein.

 

3. dag

Formiddagen er til fri disposition. Midt på formiddagen kører vi mod Berlin. Vi kører direkte til vores hotel som ligger centralt i Berlin. Resten af dagen vil være på egen hånd. Her bliver der rig mulighed for at opleve et af de mange julemarkeder der findes i Berlin. Tæller vi dem alle med findes der faktisk over 50 forskellige. Ellers kan en gåtur nedad den julepyntede Unter den Linden anbefales.

 

4. dag

Vi bruger formiddagen på en busrundtur i Berlin hvor vi får set alle de største seværdigheder. Vi kommer blandt andet til at se East Side Gallery, den længst bevarede del af Berlinmuren, Brandenburger Tor, Gedächtniskirche og opleve stemningen på den berømte Kurfürstendamm.  Eftermiddag og aften er på egen hånd, vores rejseleder vil selvfølgelig være behjælpelig med tips og gode råd om hvad man kan se og hvor aftensmaden evt. kan findes.

 

5. dag

Efter morgenmaden sætter vi os igen i bussen og begynder sidste etape af vores rejse. Vi gør et stop ved grænsen, hvor der bliver rig mulighed for at julehandle en sidste gang. Herefter fortsætter vi op gennem Danmark og tilbage til vores opsamlingssteder.