Det sydlige Polen Dresden – Berlin

7 dage

5.299,-

Vi bor i bjergbyen Karpacz, en charmerende og spændende by med masser af butikker, caféer, restauranter m.v. Byen ligger tæt på den tjekkiske grænse, ved foden af bjerget Śnieżka, det højeste bjerg i Sudeterne.  Området er blandt andet kendt for sine glasværker, kursteder og håndmalet keramik og er om vinteren et meget yndet feriested for skiløbere.

1. dag

Efter opsamling går turen sydover. Vi kører til overnatning på hotel ved Leipzig.

 

2. dag

Vi starter vores dag i Dresden, som blev udsat for et omfattende allieret luftbombardement under 2. Verdenskrig. Byen var før krigen en af de smukkeste byer i Europa, og rummede mange flotte bygninger, kunstskatte m.v. Bombningen medførte total ødelæggelse af den indre by, og tusindvis af mennesker blev dræbt. På vor rundtur i byen ser vi, hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget. Den kendte Frauenkirche, som også blev total ødelagt, blev i årene 1994 til 2005 genopbygget til sin gamle udformning.

Når vi har set de spændende seværdigheder i centrum af Dresden kører vi ind i Polen ved Görlitz. Sidst på eftermiddagen når vi Karpacz og vort hotel.

 

3. dag – Jelenia Gora, Schlesiens

hovedstad, Marked og Vandfald

Vi starter på rådhuspladsen i Jelenias centrum, hvor vi ser det flotte rådhus og den spændende plads. Byen har mange butikker og et stort dagligt marked, som vi selvfølgelig besøger.

Derefter kører vi i Nationalparken og besøger Sudeterbjergenes højeste vandfald Kamiénczyk – et storslået syn.

 

4. dag – Slottet Ksiaz

Slottet er et af Polens største og smukkeste, og absolut polakkernes stolthed. Slottet ligger på en stejl klippe ved Pelczicafloden. Slottet var i 450 år i familien Hochbergs besiddelse, indtil det blev beslaglagt af tyskerne. Det menes, at det var tiltænkt som bolig for Hitler. Vi får rundvisning og ser selvfølgelig også den meget imponerende park med fint klippede buske og roser i massevis.

 

5. dag – Feriebyen Karpacz og Sniezka

Stavkirken Vang blev bygget i Norge i 1200-tallet. I midten af 1800-tallet købte den preussiske konge Friedrich Wilhelm IV kirken og fik den skilt ad og transporteret til Karpacz, hvor den blev genopført. Vi får en rundvisning og fortælling om kirkens spændende historie.

Herefter er der mulighed for at besøge områdets højeste bjerg – det 1602 meter høje Śnieżka (ikke inkl.). Vi tager svævebanen op og nyder den fantastisk udsigt fra toppen.

 

6. dag

Efter nogle spændende dage forlader vi Karpacz og kører til grænseovergangen ved Forst. Vi har små 150 km til Berlin. Her vil vi køre en tur til de mest kendte seværdigheder, såsom Brandenburger Tor, Sejrssøjlen, Alexanderplatz, Det jødiske monument m.v. Vi overnatter i centrum af Berlin.

 

7. dag

Turens sidste dag bringer os gennem det tidligere Østtyskland, og ind i det gamle Vesttyskland ved Gudow. Videre til den dansk-tyske grænse. Vi forventer at være hjemme til aften.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.299,-
Kr. 1.300,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 7 dage
  • Overnatning på hotel i 6 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Guidet rundtur Ksiaz
  • Rundvisning Vang
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotelnavne vil blive oplyst efter bestilling.
Vi bruger gode turist klasse hoteller.