Dalarne Historisk landskab i det centrale Sverige

5 dage

5.349,-

For mange er Dalarne synonymt med Sverige. Endeløse skove, store søer, barske fjelde, folkedans og røde træhuse. Dalarne i det mellemste Sverige byder på enestående naturoplevelser samt farverig folklore og traditioner, bl.a. var det de stolte dalkarlar og dalkullar, der rejste de første majstænger, så det er ikke uden grund, at det er et af Sveriges populæreste rejsemål. Vi bor i Falun, Dalarnes største by og mineby i 900 år.

1. dag

Turen går til Frederikshavn, hvorfra vi sejler til Göteborg med smuk indsejling gennem Göta elven. Vi kører via Örebro til Falun. Undervejs spiser vi aftensmad. Ankomst ud på aftenen.

 

2. dag

Formiddagen bruger vi til at lære omgivelserne og vores hjemby at kende. Falun har baggrund som mineby ved Stora Kopparberget med Falunminen, og grubelandskabet er i 2001 kommet på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen var hjertet for Vasakongernes magtapparat og bliver betragtet som Dalarnes hovedby. Om eftermiddagen går turen til kobberminen, hvor vi gør holdt. Her kan vi fra udsigtsplatformen se ned i et af minekraterne. Der er også mulighed for at besøge minemuseet (ikke inkl.). Herfra går turen til VM-området med skihopbakker og skistadion. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til hotellet, hvor vi får mulighed for at slappe af inden aftenens middag.

 

3. dag

Efter et godt morgenmåltid forlader vi hotellet og følger Dalälven til Siljansøen, også kaldet ”Dalarnes Blå Øje”. Området er et af Sveriges største turistmål. I begyndelsen af 1800-tallet kom de første turister, men allerede tidligere kom forfattere, kunstnere og videnskabsmænd. Vi kører via Leksand til Rättvik. Ved Rättvik kirke finder vi Vasastenen, hvor Gustav Vasa i 1520 talte til folket. Vi går også en tur blandt kirkestaldene, hvor de ældste kan dateres tilbage til 1100-tallet. I Nusnäs ser vi, hvordan man laver de verdensberømte Dalarheste, og i Mora vil der være lejlighed til at besøge Zorngården og museet (ikke inkl.), eller hvis man ikke er til kunst, kan man gå en tur i byen. Hjemturen følger vestsiden af Siljansøen, forbi Gesunda til Siljansnäs, hvor vi fra toppen af Björkberget nyder udsigten over Siljansøen. På toppen findes ligeledes en interessant udstilling – Naturum. Efter en begivenhedsrig dag er vi hjemme på hotellet til aftensmad.

 

4. dag

Efter dejlig morgenmad kører vi via Torsäng, en boplads fra stenalderen til Vika kirke. Vi ser den meget smukke kirke med flotte kalkmalerier fra 1500-tallet og træskulpturer fra 1200- og 1400-tallet. Så går turen til Det katolske Kloster med Birgittinske nonner. Klostret ligger naturskønt ved søen Runn. Efter besøget her kører vi tilbage til Falun, hvor vi holder frokostpause. Om eftermiddagen kører vi til Sundborn, som er et område, der rummer både Den Linderdahlska Gård og Carl Larsson Gården. Vi får rundvisning i Carl Larssons hjem (1853-1919). Efter et interessant ophold kører vi retur til hotellet. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

 

5. dag

Hjemrejsen påbegyndes fra morgenstunden. Vi kører til Göteborg, hvor vi tager færgen retur til Danmark. Retur til hjembyerne, forhåbentlig mættet med mange nye indtryk fra ugen, der gik. Hjemkomst midt på aftenen.

Rejsefakta

Pris

01.04. – 25.06:
26.06. – 13.08:
14.08. – 03.09:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.349,-
Kr. 5.699,-
Kr. 5.349,-
Kr. 1.500,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Færger til/fra Sverige
  • Rundvisning Carl Larssons hjem
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

First Hotel Grand

www.firsthotels.dk